Dăncilă a uitat și apoi i-a pocit numele premierului Estoniei în timpul conferinței comune

Dora Vulcan | 17.06.2018

Viorica Dăncilă i-a uitat numele premierului estonian, în timpul conferinței comune. Aceasta a fost ajutată de consilieri pentru a-i pronunța numele omologului său, în timpul declarației de presă susținută la Constanța, cu prilejul inaugurării primului zbor direct între Estonia și România.

Pe aceeași temă

 

 

Momentul stânjenitor pentru premierul Viorica Dăncilă s-a produs în timpul declarației de presă comună cu omologul estonian, susținută la Constanța pentru inaugurarea primului zbor direct între Estonia și România. Dăncilă și Ratas au ajuns împreună la Constanța venind din Estonia, unde premierul României a efectuat o vizită oficială.

 

”Am avut onoarea să-l am lângă mine pe prim-ministrul eston, Jüri…”, a spus Dăncilă, după care s-a oprit și s-a uitat disperată spre traducător, care a ajutat-o, fără ca Dăncilă să nimerească din prima numele corect al omologului său estoniain: ”Rates, Ratas, Jüri Ratas”.

 

Interesant e faptul că traducerea discursului lui Dăncilă s-a făcut din română în engleză pentru premierul Estoniei, deși Dăncilă a pretins permanent că vorbește engleză, ba chiar că a făcut-o atât de mulți ani la Parlamentul European încât s-a obișnuit să spună ”douăzeci douăzeci”, în loc de (anul) ”două mii douăzeci”. 

 

 

 

Minutul 0.50

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22