Ilie Sarbu si Adriean Videanu, la DNA in dosarul Ioan Niculae-Bunea Stancu

Tudor Despina | 26.10.2015

Ilie Sarbu si Adriean Videanu s-au prezentat, luni, la sediul DNA in dosarul in care sunt anchetati omul de afaceri Ioan Niculae si fostul sef al CJ Braila Bunea Stancu.

Pe aceeași temă

 

Am venit in calitate de martor, intr-un dosar de care nu stiu nimic”, a spus Videanu la sosirea la DNA, potrivit Hot News.

 

Si fostul senator Ilie Sarbu s-a prezentat, luni, la sediul Directiei Anticoruptie. La iesire, el a refuzat sa dea declaratii.

 

Anterior, a iesit de la DNA Claudiu Constantin Stafie, fost secretar de stat in Ministerul Economiei, care a refuzat sa faca declaratii jurnalistilor. 

 

Potrivit unor surse judiciare, Videanu si Stafie ar fi audiati ca martori in dosarul in care sunt anchetati omul de afaceri Ioan Niculae, patron al grupului SC Interagro SA, si Gheorghe Bunea Stancu, fost presedinte al Consiliului Judetean Braila, si in care, in luna iulie, au fost efectuate mai multe perchezitii. 

 

Gheorghe Bunea Stancu este acuzat de trafic de influenta, iar Ioan Niculae de cumparare de influenta, in forma continuata, instigare la evaziune fiscala si la spalare de bani. 

 

In dosar a fost inceputa urmarirea penala si fata de: Nicoleta Toncea, presedinte al SC Interagro, pentru complicitate la evaziune fiscala si la spalare de bani, Viorel Barac, director general, si Adriana Guta, director economic, ambii in cadrul aceleiasi firme, dar si fata de SC Interagro SA, pentru evaziune fiscala si spalare de bani. 

 

Procurorii au retinut ca, in perioada 2008 - 2009, intre SC Interagro SA si o alta societate specializata in productie agricola si tranzactii cu produse agricole, s-au desfasurat mai multe tranzactii comerciale ce au avut la baza prestatii neexecutate, privind contractul incheiat in august 2008, in valoare de 10 milioane de euro. Obiectul contractului a privit realizarea de materiale promotionale (brelocuri, post-it-uri si standuri) pentru Interagro de catre firma respectiva. 

 

Circuitul financiar de spalare a banilor proveniti din evaziune fiscala, sustin procurorii, a fost initiat si coordonat de Ioan Niculae si a avut ca scop prejudicierea bugetului de stat cu peste 11,4 milioane lei, reprezentand TVA in suma de aproape 6,9 milioane lei si impozit pe profit - peste 4,5 milioane lei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22