Pe aceeași temă
„Noi, deşi suntem parte direct implicată, nu am primit niciun fel de informare oficială. Nu ne-a fost comunicată motivarea Curţii”, a declarat ieri Macovei pentru Evenimentul zilei. Deşi ar fi trebuit să fie anunţată, judecarea excepţiilor de neconstituţionalitate invocate de Drăghici, în dosarul fostului senator PSD Şerban Brădişteanu, nu a fost trecută pe lista de şedinţe a Curţii Constituţionale.
Mai mult, oficialii ANI susţin că decizia a fost luată suspect de repede, cu aproape două săptămâni mai devreme decât termenul transmis oficial. „Noi ştiam că excepţiile ridicate urmau a fi supuse dezbaterii pe 26 aprilie. Nu am fost citaţi, deşi suntem parte în proces, şi astfel nu ne-am putut apăra în niciun fel”, a precizat Horia Georgescu, secretarul general al ANI.
El a spus că nu e pentru prima dată când legea de funcţionare a ANI este pusă pe masa judecătorilor de la Curtea Constituţională, dar că până acum excepţiile invocate au fost respinse. „De fiecare dată până acum magistraţii au decis că ANI funcţionează în concordanţă perfectă cu prevederile Constituţiei. De două zile însă au descoperit că suntem în ilegalitate”, susţine Georgescu.
Comentarii 0