Orban salută demiterea lui Streinu Cercel; Firea zice că e executat politic un mare specialist

Laurentiu Gheorghe | 23.04.2020

Demiterea lui Adrian Streinu Cercel de la conducerea comisiei anti-Covid este privită cu satisfacție în partea dreaptă a eșichierului politic și deplânsă ca o pierdere imensă, în stânga, unde e PSD-ul.

Pe aceeași temă

Astfel, premierul Ludovic Orban a salutat, la începutul ședinței de guvern de joi, demiterea lui Adrian Streinu-Cercel din funcția de șef al Comisiei anti-Covid, punctând că „a durat cam mult”. De asemenea, șeful Guvernului a cerut demiterea directorului medical al Spitalului Județean de Urgență Suceava, Mircea Macovei, proaspăt revenit la serviciu după ce s-a vindecat de Covid-19. Macovei este cel care a chemat toate cadrele medicale la spital, indiferent dacă erau infectate cu coronavirus sau în izolare.

„Salut decizia cu demiterea lui Cercel. Pe de altă parte a durat cam mult, puteam să ne mișcăm un pic mai repede, mai ales după grozăviile...”, a spus Ludovic Orban chiar în debutul ședinței de guvern, referitor la decizia ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, de a-l demite pe doctorul Adrian Streinu-Cercel din funcția de membru președinte al Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19.

„De asemenea, vă transmit foarte clar: nu pot să accept să revină în poziția de director medical la Suceava doctorul Macovei. Aveți, în baza decretului privind instituirea stării de urgență, competență de a lua decizii în privința managementului oricărui spital. Ca atare, o spun foarte limpede: nu se poate întoarce dl Macovei în poziția respectivă”, a mai transmis premierul.

În schimb, primarul general al Capitalei, unul dintre cei mai puternici lideri din PSD, îi ia apărarea medicului Adrian Streinu-Cercel, după ce acesta a fost demis din funcția de membru și președinte al Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19. Firea este de părere că este o decizie politică, iar Streinu-Cercel nu a greșit cu nimic, documentul despre carantinarea tuturor persoanelor de peste 65 de ani la hotel fiind o „minciună confecționată”.

„Prin răzbunare nu se va inventa vaccinul anti-covid! Și nici nu se va limita răspândirea virusului. Într-o vreme în care toți specialiștii trebuie să fie ascultați și susținuți (nu avem așa mulți!), ne răfuim cu ei și îi ducem în malaxorul politic. Suntem normali (la cap)? Nu putem îngropa securea războiului politic dement măcar cât suferă toată țară, toată planetă? Și, în fond, cu ce a greșit? S-a dovedit a fi o minciună confecționată cea despre carantinarea tuturor persoanelor de peste 65 de ani la hotel. Documentul din februarie se referea la seniorii care nu au familie și prieteni care să-i aprovizioneze cu medicamente și alimente”, a scris Firea pe pagină de Facebook.

în ceea ce privește testarea pe scară largă a cetățenilor, Firea spune că toate țările aplică această metodă.

„Iar în privința proiectului privind testarea pe scară largă a cetățenilor, unde e vină? Toate țările aplică, deja, astfel de soluții medicale. Sunt utile, necesare, chiar vitale. Aș fi ieșit în apărarea oricărui medic nedreptățit. Sunt curioasă câți vor reacționa la această situație fără nicio logică”, a mai precizat Firea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22