VIDEO Ambasada SUA: Laura Stefan, desemnata castigatoare a premiului Femeia curajoasa pe anul 2015

P.c. | 17.04.2015

Pe aceeași temă

Laura Stefan, specialista anti-coruptie la ExpertForum si membra a Grupului pentru Dialog Social, a fost desemnata de catre Ambasada SUA castigatoare a premiului "Femeia curajoasa" pe 2015. Laura Stefan este de asemenea nominalizata de ambasada SUA la Bucuresti pentru premiul "Femei curajoase din intreaga lume", acordat de Secretarul de Stat al SUA, relateaza Hotnews.

 

Insarcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, a declarat, in cadrul ceremoniei de decernare a premiului ca "Laura Stefan este de mult timp un lider in lupta impotriva coruptiei din Romania si suntem mandri sa-i acordam recunoastere in aceasta seara. Sunt bucuros sa vorbesc despre un lider care distruge bariere si impulsioneaza comunitatile spre progres si egalitate", a spus Thompson.

 

 

Laura Stefan a spus ca este motivata de schimbarea Romaniei ca rezultat al eforturilor societatii civile: "Consider ca este o distinctie pentru societatea civila romaneasca, care ani de-a randul a incercat sa aduca pe agenda publica toate problemele spinoase ale lumii in care traim, de la copiii institutionalizati la conditiile din arest si puscarii", a declarat, joi seara, Laura Stefan.
 

Laura Stefan a mai spus ca "martea neagra" a fost cea mai dificila situatia prin care a trecut in activitatea sa: "martea neagra, un moment extrem de greu in care a contat foarte mult puterea de convingere a celor catorva voci care inca sustineau, impotriva establishmentului, ca ceea ce facuse Parlamentul Romaniei nu era in regulaNoi incercam sa ne asiguram ca legile nu sunt ciuntite, ca institutiile nu sunt decapitate, ca institutiile nu sunt desfiintate. Au fost astfel de cazuri, daca va aduceti aminte in 2007, imediat dupa intrarea in UE, s-a incercat eliberarea din functie a unor oameni cheie din DNA", a spus Stefan.

 

Prezenta la ceremonia de premiere, Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, a subliniat importanta luptei anticoruptie. "Cred ca toti vrem ca in aceasta tara sa mergi la doctor si sa nu trebuiasca sa dai mita, sa iei un examen in conditiile cele mai corecte, toata lumea vrea sa-si rezolve problemele cu respectarea legii, fara a fi nevoiti sa ofere mita sau alte cadouri. Cred ca este o problema extrem de importanta, cred ca toti cei care sunt implicati intr-un fel sau altul in lupta cu coruptia fac un lucru extrem de important indiferent ca previn combaterea fenomenului, indiferent ca investigheaza sau au pozitii publice cum are si dna Laura Stefan", a spus procurorul sef al DNA.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22