Prelegere John Roberts: securitatea energetică la Marea Neagră

Redactia | 11.03.2019

Romania Energy Center (ROEC) vă invită la o conferință susținută de John Roberts. Evenimentul este organizat la 12 martie (orele 17-19), în Aula Magna a Academiei de Studii Economice (ASE).

Pe aceeași temă

Think-tankul Romania Energy Center (ROEC) vă invită la o conferință susținută de John Roberts – unul dintre cei mai importanți specialiști în securitate energetică din Marea Britanie. Prelegerea Black Sea Energy Security: Russia, Turkey, Europe and the Pipeline Game – face parte din seria ROEC Bucharest Talks și va avea loc în data de 12 martie (orele 17-19), în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București (ASE). Evenimentul se va desfășura în limba engleză.

În prezent, John Roberts este expert senior afiliat think-tankului american Atlantic Council (Centrului Eurasia și Centrului Global pentru Energie) și membru al Grupul de Experți în Gaz dedicat Europei și care funcționează sub umbrela Comisiei Economice a ONU. Cu o carieră profesională de peste cinci decenii, John Roberts este un nume obligatoriu pentru oricine lucrează în domeniul geopoliticii energetice. A început ca reporter pentru Reuters în 1968 și a lucrat apoi pentru Platts, Financial Times Energy, Energy Intelligence, Business Monitor International și Al Hayat (primul ziar independent din lumea arabă). Din 1991, Roberts este partener la Methinks - o firmă de consultanță specializată în interdependența dintre energie, dezvoltare economică și politică. În lunga sa carieră de corespondent și analist, a lucrat în Orientul Mijlociu, Asia, America de Nord și Marea Britanie.

Analizele sale se concentrează pe infrastructura de petrol și gaze dar și pe mizele politice din jurul acesteia, evoluțiile energetice din Turcia, Caucaz, zona Caspică, Asia Centrală precum și cele legate de Coridorul Sudic de Gaze. Analiza lui rămâne foarte influentă, iar viziunea sa este căutată de toate conferințele energetice importante din regiune unde este un vorbitor frecvent.

Cărțile sale includ Caspian Pipelines (1996), Visions & Mirages: The Middle East in a New Era (1995), și Beirut, Summer of ’82 (1983).

Detalii suplimentare aici.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22