”Spotlight”, premiat de Screen Actors Guild pentru cel mai bun ansamblu de actori

Silvia Simion | 01.02.2016

2016-02-01

Pe aceeași temă

 

Filmul ”Spotlight” a câștigat trofeul pentru cel mai bun ansamblu de actori la Premiile Screen Actors Guild. Devine, astfel, din nou, favorit la Oscar. Rachel McAdams, Billy Crudup, Michael Keaton, Liev Schreiber, Mark Ruffalo şi Stanley Tucci sunt actorii distribuiți în acest film.

La gala Premiilor Screen Actors Guild, actorii de culoare au fost generos recompensați la diverse categorii ale Premiilor.

Premiile Screen Actors Guild nu fac discriminare rasială. Dacă Oscarurile sunt încă subiectul unor controverse privind nominalizările „atât de albe”, cea de-a 22-a ediție a premiilor Screen Actors Guild, din 31 ianuarie, a oferit o contrapondere interesantă. Au câștigat premii Queen Latifah, Uzo Aduba, Viola Davis și Idris Elba, pe măsură ce comunitatea actorilor a dat un vot favorabil diversității rasiale, pe micul și pe marele ecran, scrie site-ul de profil cinemagia.ro.

 

 

Laureată cu un alt premiul pentru ansamblu de actori, dedicat comediei Orange Is the New Black, actrița Laura Prepon a făcut un gest larg către restul distribuției, aflată în sală: „Priviți această scenă”, a declarat Prepon la Los Angeles Shrine Auditorium. „Asta înseamnă diversitate rasială”, menționează sursa citată.

 

 

Cel mai mare premiu al serii, pentru cel mai bun ansamblu de actori, a mers la drama despre jurnaliști ”Spotlight”, care în ultima vreme a avut nevoie în mod vizibil de un impuls, cu ”The Big Short” câștigând teren spre Oscar, datorită premiului Producers Guild.

 

Pentru ultimii trei ani, câștigătorii SAG au corespuns cu acuratețe câștigătorilor Oscarurilor, ceea ce dă speranțe serioase laureaților SAG de anul acesta, Leonardo DiCaprio (”The Revenant”), Brie Larson (”Room”) și Alicia Vikander (”The Danish Girl”). DiCaprio, așteptându-se la un Oscar, a declarat: „Pentru orice actor debutant, recomand să urmărească atent istoria cinematografului. Pe măsură ce o urmărești, poți observa că noi toți stăm pe umerii unor uriași”.

 

Însă nominalizarea pentru cel mai bun actor în rol secundar pare să fie diferită anul acesta. Favoritul la Oscar este Sylvester Stallone pentru ”Creed”, sequel-ul lui Rocky, și totuși actorul a fost trecut cu vederea la SAG.

 

Actorii alcătuiesc cea mai mare parte a juriului la Oscaruri, de aceea premiile SAG sunt o predicție corectă pentru Oscaruri. Totuși, breasla actorilor este mai numeroasă (160.000 membri) comparativ cu comunitatea Academiei de Film, ceea ce poate da naștere unor surprize.

 

În plus, votul pentru premiile SAG, încheiat vineri, a coincis cu controversele legate de nominalizarea la Oscaruri, controverse care au culminat cu dezbaterile „OscarsSoWhite”.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22