Weekend de Oscar la Cinema Union București (VIDEO)

Silvia Simion | 26.12.2015

2016-01-08

Pe aceeași temă

 

Șase filme propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin vor fi proiectate între 8 și 10 ianuarie 2016 la Cinema Union din București. Weekend-ul de Oscar include două dintre peliculele care au fost anunțate de curând pe lista scurtă la premiul Academiei Americane de Film și au șanse la o nominalizare: ”Mustang”, propunerea Franței, și comedia ”Le tout nouveau testament”,  care reprezintă Belgia. Celelalte filme din program, toate multi-premiate în festivaluri înainte de a fi propuse la Oscar de țările lor, sunt ”Aferim!” (România), ”The Assassin” (Taiwan), ”Rams” (Islanda) și ”Arabian Nights” (Portugalia), anunță cinemagia.ro.

 

Unul dintre cele mai îndrăgite filme ale anului, de critici și de public deopotrivă, coproducția turco-franceză ”Mustang”, regizată de Deniz Gamze Ergüven și propusă de Franța la Oscar, este un „The Virgin Suicides” oriental despre cinci adolescente ale căror instincte sunt înăbușite de familia lor strictă, într-o societate profund patriarhală.

 

 

”Le tout nouveau testament”, în regia lui Jaco Van Dormael, cel mai „amuzant, delirant și inventiv” film de la Cannes 2015, îi are în distribuție pe Benoît Poelvoorde, Yolande Moreau și Catherine Deneuve.

 

 

”The Assassin”, propunerea Taiwan-ului la Oscar, a câștigat Premiul pentru regie la Cannes. Filmul lui Hou Hsiao-hsien este o superbă explorare a istoriei artelor marțiale, primită cu ovații de presa internațională, despre o femeie-asasin care primește ordin să omoare un nobil pe care-l iubise cândva. Islanda și-a trimis la Oscar multi-premiatul Rams / Hrutar, de Grímur Hákonarson, povestea emoționantă a doi frați care locuiesc unul lângă altul, dar pe care-i despart 40 ani de tăcere. A câștigat Marele Premiu Un Certain Regard la Cannes.

 

 

”Aferim!”, în regia lui Radu Jude, este un cel mai vizionat film românesc în cinematografe, în 2015. Acțiunea are loc în Țara Românească a secolului XIX, când un zapciu și fiul său pornesc în căutarea unui rob fugar.

 

”Arabian Nights: Vol. 2 – The Desolate One” este episodul al doilea din trilogia lui Miguel Gomes și a reprezentat Portugalia la premiile Academiei Americane de Film. Trilogia este o aventură cinematografică de peste șase ore în care poveștile Șeherezadei din „O mie și una de nopți” sunt transplantate în Portugalia de azi.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22