MRU, gloria sau neantul

Andreea Pora | 20.05.2014

Pe aceeași temă

Partid de buzunar, construit în jurul unui singur om, Forța Civică se află la limita lui 5%, sondajele arătându-l pe un ușor trend crescător. Explicația faptului că Mihai Răzvan Ungureanu, unul dintre candidații cei mai bine plasați într-o confruntare în turul doi cu Victor Ponta, nu a reușit să tragă partidul după el rezidă probabil în lip­sa infrastructurii, greu de construit când pleci de la zero, și a incapacității de a se poziționa ca lider, deși așteptări au existat. Cu o listă mai mult decât onorabilă, dar cu o campanie aproape invizibilă, partidul fostului pre­mier ar putea depăși pragul electoral, ceea ce l-ar re­pune pe MRU pe harta politicii. Situația este însă ușor ciudată, Ungureanu este singurul candidat care a de­cla­rat apriori că va lăsa locul altuia de pe listă, în situația în care va deveni europarlamentar.

Sigur, declarațiile erau făcute în vremea în care MRU în­cerca diferite com­binații cu PDL, PMP sau PNȚ, ima­ginându-se doar în calitate de prezidențiabil. Teoretic, un scor sub 5% ar trebui să-l arunce de pe orbita jocului prezidențial, mai ales că nu este prea agreat nici de liderul PMP, Elena Udrea, nici de PDL, care îi re­proșează pierderea gu­ver­nării și faptul că nu s-a înscris ulterior în partid.

Cu toate acestea, penuria de candidați cu șanse reale și son­dajele care arată că MRU are potențialul de a aduna su­ficiente procente care să-l propulseze într-un tur doi, unde ar putea deveni un adversar periculos pentru Pon­ta prin simplul fapt că dreapta s-ar încolona fără mari rezerve în spatele lui, îl va menține în cărți, chiar și la un rezultat sub linia roșie.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22