Olanda. Liberalii pe primul loc, partidul eurosceptic abia pe 4

Fara Autor | 23.05.2014

Pe aceeași temă

22 mai a fost prima zi de vot in cadrul alegerilor europarlamentare, iar rezultate sunt suprinzatoare. In Olanda, liberalii sunt pe primul loc, iar Partidul Libertatii (PVV), eurosceptic, a inregistrat o spectaculoasa scadere. Prezenta la vot a fost de 37%.
 
Joi, 22 mai, a inceput votul si in Marea Britanei, dar rezultatele exit-poll-urilor nu vor fi publicate pina duminica. Pe 23 mai, vineri, urmeaza sa voteze Irlanda si Cehia. Sambata, 24 mai - Letonia, Malta si Slovacia precum si cetatenii francezi din diaspora. Duminica, 25 mai, vor avea loc alegeri in toate celelalte tari UE, inclusiv Romania.
 

Partidul Libertatii (PVV), formatiunea politica eurosceptica a populistului Geert Wilders, a inregistrat o infrangere usturatoare si neasteptata in alegerile europarlamentare desfasurate joi in Olanda, arata rezultatele exit-poll-urilor. Cotat cu prima sansa in sondajele de opinie din ultimele luni, PVV a iesit doar pe locul al patrulea, cu 12,2% din voturi, potrivit ABCnews. Alegerile europarlamentare s-au deschis joi in Olanda si Marea Britanie, iar scrutinul continua vineri in Cehia si Irlanda.

Intr-un moment in care in UE exista aproximativ 26 de milioane de someri, retorica antiimigrare si anti-UE a populistilor urmeaza sa le aduca un succes. Euroscepticii ar putea sa-si tripleze numarul de deputati, pana la 100 de locuri.
 

Primele rezultate oficiale ale acestor alegeri, care se desfasoara timp de patru zile in cele 28 de state membre UE, vor fi anuntate duminica seara, cand se vor inchide ultimele sectii de votare.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22