Ghinion, Dragnea! Pesta și ”tuta absoluta” nu trec cu antijustiția

Satisfacția prost ascunsă cu care Dragnea, Tăriceanu și camarazii au salutat scrisorica lui Giuliani este de înțeles. Marile spirite și interese s-au întâlnit la jumătatea oceanului într-un nou triunghi al Bermudelor unde ar fi trebuit să dispară penalii ”inocenți” cu tot cu statul paralel.

Andreea Pora 30.08.2018

De același autor

 

 ”Follow the money” au spus cei care credeau că depeșa a fost concepută la Alexandria sau în biroul vreunuia dintre consilieri. Au avut dreptate, pentru că pe fond nu e nicio deosebire între banii penalilor rămași în țară și cei ai fugiților. Au același miros, aceeași proveniență și se duc în aceeași direcție: plata unor campanii pro penali. Dacă juniorul Adamescu și Popoviciu își permit luxul unor avocați-lobbyiști ca Louis Freeh, fostul șef FBI, și Rudy Giuliani, Dragnea și Vâlcov apelează la mercenari de mâna a doua, Antena 3 și RTv Ghiță. Când Giuliani a recunoscut că a fost plătit de firma avocatului celor doi condamnați refugiați la Londra și că poziția sa nu are nicio legătură cu cea a Departamentului de Stat SUA sau chiar a lui Trump, cu care ”n-a discutat”, lui Dragnea i s-a pleoștit mustața și s-a dat la fund. Apare doar în reluări. Bietul de el, nici de data asta nu i-a ieșit! Încă o diversiune eșuată pe plaja făcăturilor antijustiție. Pe de altă parte, si ce dacă? Personajul are obrazul ca tovalul, o frică viscerală, resurse și determinare. A pierdut un cap de pod, dar se pregătește să cucerească altele. Armata  maimuțelor injectate cu virusul slugărniciei a trecut deja la atacul cu baioneta. Armele celelalte, mai sofisticate, au fost deja epuizate. A rămas doar minciuna pe catalige putrede.

 

Tudorel Toader, de exemplu, se luptă corp la corp cu Augustin Lazăr. Sub pretextul Protocoalelor (din care, de ”nefirești” ce erau, a semnat chiar el câteva)  îl evaluează ca să-l revoce. Simplă formalitate. Joc de glezne umflate de artrită. Tudorel va fabrica un raport în care îl va acuza pe procurorul general de toate nefăcutele și va organiza un regal diversionist, domeniu în care expertiza sa este incontestabilă. Nu e nevoie de prea multă imaginație- ministrului îi plac căile deja bătătorite-pentru ce va urma. Va ignora avizul negativ al CSM, opoziția președintelui, oricum zadarnică după decizia CCR în cazul Kovesi, protestele magistraților și furia societății civile. Va fi ca jandarmii în 10 august, doar că în loc de gaze lacrimogene va folosi gazele toxice ale manipulării și sprayuri paralizante ale bunului simț. Probabil că dincolo de ordinul stăpânului Dragnea e și chestie de invidie personală față de Lazăr, tipică caracterelor mici cu frustrări mari.

 

După cum arată însă lucrurile, nici debarcarea lui Lazăr (care până la urmă s-ar putea totuși dovedi o nucă prea tare pentru dinții lor tociți deja în confruntările precedente) nu le e suficientă. Altfel de ce ar bate câmpii cu preparative pentru ordonanțe de ugență la purtător? Surse din presa ”dușmănoasă” spun că pe țeavă se află modificarea unei HG prin care să fie ocolite avizele miniștrilor pentru diverse acte normative utile camuflării unor matrapazlâcuri sau dezrobirii infractorilor și condamnaților de pretutindeni. Pentru asta s-ar fi găsit și omul potrivit la locul potrivit: Nicolicea, secretar general al guvernului. De trei ori ura! Individul are un potențial distructiv deja probat, e uns cu toate alifiile sulfuroase din dotarea PSD, are mâna sigură la aranjat articole de lege și mitocănia ca levierul. Întrebarea e: va ocoli și semnătura lui Dăncilă? Femeia e tot temătoare și mai are și exemplul bietei Speranța Cliseru sub ochi, care și-a pus semnătura pe represiune la ora nepotrivită. Dacă n-ar fi fost Firea, până acum Dragnea o dădea pe mâna statului paralel la schimb cu Carmen Dan. Chestia e că Lazăr nu-i de acord și le vrea pe amândouă. D-aia in PSD s-a stârnit o dihonie pe care nu o poate acoperi nici măcar o nuntă cu plic și manele.

 

Treaba e însă mai încurcată decât reiese din declarațiile oficiale. Ordonanța de urgență pentru revizuirea proceselor celor condamnați definitiv bate pasul pe loc. Până găsește Toader formula optimă naște Udrea din pictorialele trimise pe email la Viva, Popoviciu rămâne sarac lipit plătind mercenari, pe juniorul Adamescu îl jupoaie creditorii, iar pe Dragnea îl ajunge completul de 5 judecători de la Înalta Curte. E clar pentru toți că soluția mirculoasă rămânea tot OUG cu amnistia și grațierea. Dar după ce ai gazat o dată protestarii pașnici nu o mai poți face și a doua oară, că nu se mai bagă nimeni să-ți semneze ordinul. Ca de obicei Dragnea s-a grăbit. S-a jucat cu focul, bastoanele și gazele de i s-a dus buhul în lumea întreagă, iar jandarmii au devenit mai sfioși după ce s-au ales cu peste 700 de plângeri penale. Putea să conserve ”violența  legitimă a statului” pentru când chiar avea nevoie de ea. Și ce moment mai potrivit putea găsi decât protestul din ziua în care se va hotărî să dea ordonanța prin care să-și scape pielea? L-a ratat și pe ăsta.

 

Până atunci, luat cu antijustiția Dragnea își prepară adevăratul rateu: propriul electorat. Pesta porcină și ”tuta absoluta”, molia aia mică și rea care mănâncă deja toate legumele după ce s-a săturat de roșii, sunt cei doi adversari reali care îi vor veni de hac. Cu ăștia nu merge nici cu Giuliani,  Freeh, Tudorel, OUG-uri, jandarmi. Ăștia doi sunt dați naibii și au pus gând rău exact votanților PSD. Care nu te uită cu anii când îi omori porcul din bătătură și îi dai la schimb doar vorbe care dau din coadă ca Daea. Mai mult nici nu-i de unde. A spus-o clar Teodorovici: după atâtea și atâtea realizări pesediste vistieria guvernului e goală.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22