Ideologii protestelor

Dragos Paul Aligica 17.10.2013

De același autor

Vad ca acum se poarta afirmatia ca toate generatiile sa se dea la o parte ca a aparut Noua Generatie care stie si face si drege si are valori senzationale, de te doare mintea in postmaterialismul si spiritul ei public si de sacrificiu etc. etc. etc. Si ca Romania e a lor, ca viitorul e al lor, al astora din generatia asta binecuvantata de Istorie. Si ca ce se baga celelate generatii? Sa se dea la o parte. Gata, partie.
 
Sincer, eu ma asteptam la mai mult simt istoric, discernamant si in general bun simt elementar de la autoproclamatii teoreticieni si ideologi ai acestui fenomen ce tine preponderent de psiho-sociologia maselor si care capata pe zi ce trece accente de patologia vietii publice. 
 
Sa vii sa reciclezi iar a enspea oara mitul generatiei tinere si mantuitoare cand secolul cu sfanta tinerete legionara, juvenetea fascista, regenerarea rasiala nazista etc. nici nu se termina bine, mi se pare nu doar o lipsa de imaginatie ideologica dar si o dovada de iresponsabilitate crasa.
 
Eu fac apel la cei cativa oameni maturi si banuiti de a avea ceva minte in cap si care au ramas in mijlocul strazii cu petu’ intr-o mana si pixul in alta. Ii rog sa considere serios responsabilitatea ce o au pentru formulele ideologice si retorice pe care le incurajeaza si raspandesc in jurul fenomenului colectiv in cauza.
 
E in regula daca modalitatea ta de a-ti afirma identiatea sociala incerta, a-ti camufla nesiguranta intelectuala si de a-ti defula energiile ramase nefolosite si in surplus din motive care ne scapa este sa iesi in strada si sa strigi pentru cauze avand ratiuni si finalitati dubioase. Cat timp nu blochezi circulatia, nu spargi geamuri si nu subminezi ordinea statului de drept si economia, poti sa te manifesti oricat de stupid vrei. E democratie. 
 
E altceva sa te apuci sa teoretizezi si ideologizezi problemele tale identitare, intelectuale si personale in formule dubioase care au un potential social malign daca ajung sa motiveze si inspire miniti mai slabe dar convinse ca Istoria, Natura si Universul vorbesc prin ele si le-au incredintat o misiune istorica.
 
Atat spun. Asumati-va responsabilitatea pentru ce va iese din pix, tastatura sau gura. Va jucati cu focul.
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22