Pagini de jurnal

Andrei Cornea 07.11.2004

De același autor

Din cercetarile marelui istoric german Siegfried Mazgaloglu, facute recent in arhiva secreta a defunctei Uniuni Europene si publicate pe Allahnet prin grija ayatolahului de Koln, Rahman ibn Katz, a reiesit un fapt complet ignorat pana acum:
Acum vreo doua sute si cincizeci de ani, cam prin 2007-2008, vrand sa rezolve dintr-o lovitura chestiunea teribil de spinoasa a integrarii europene a unei tari balcanice numita "Romania", s-a decis un fapt fara precedent (si cu consecinte serioase in procesul de declin al Uniunii Europene). Aplicandu-se cu succes acquis-ul comunitar la capitolul "magie" ce tocmai fusese inchis provizoriu, o parte insemnata a populatiei acelei tari obscure a fost brusc stramutata in Germania si o parte considerabila a germanilor a fost adusa in Romania, la schimb. Ce s-a intamplat in numita Romanie in perioada urmatoare nu se stie exact, desi se pot face unele supozitii. In schimb, s-au pastrat unele documente - ce-i drept, putine si fragmentare - despre unele situatii mai deosebite ivite in orasele germane.
Mazgaloglu spune ca foarte interesant este jurnalul unui neamt uitat in Wiesbaden, pare-se, care a fost populat cu romanii din Caracal si alte zone invecinate. Neamtul se ducea in fiecare zi la serviciu cu autobuzul, ceea ce a continuat sa vrea sa faca si dupa stramutare. Se pare insa ca au aparut unele dificultati de traseu pe care neamtul le-a notat scrupulos:
- In prima zi, si pentru prima oara de zeci de ani, autobuzul a intarziat aproape doua minute.
- In a doua zi, a intarziat zece minute si a venit plin ochi.
- In ziua a treia, a intarziat peste jumatate de ora si lumea calatorea pe scara.
- In ziua a patra, erau coji de seminte pretutindeni in autobuz si chewing-gum lipit pe scaune. Omul spune ca si-a murdarit pantalonii si ca l-a calcat cineva pe picior, dar poate este o exagerare.
- In ziua a cincea, a fost imbrancit si suduit de un barbat, desi neamtul spune ca si-a cerut scuze pentru eventuala impingere a omului. Mai tarziu a constatat ca intre timp i se furase portofelul.
- In ziua a sasea, a asistat la o paruiala intre o femeie insarcinata si un grup de tineri cu nervi care nu voiau sa-i cedeze locul, deoarece pretindeau ca "au probleme cu sanatatea".
- In ziua a saptea, a fost injurat de o juna care a invocat un organ pe care cu siguranta ca nu-l poseda. (Dar poate ca autorul jurnalului se insela.)
- In ziua a opta, a nins si autobuzul nu a mai venit. Apoi ninsoarea a stat. Autobuzul tot n-a venit.
- In ziua a noua, au inceput lucrarile de reparatie la strada pe care nu s-a mai putut circula altfel decat cu tractorul.
- In ziua a zecea, neamtul a depus cerere de emigrare in Romania.
Siegfried Mazgaloglu spune ca nu stie daca i s-a aprobat, dar nu crede.
Allah Akbar!

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22