Ponta despre raspunderea guvernantilor in cazul pensiilor: Nici daca-i impusti nu e suficient. Anastase: Ponta minte atunci cind se arata interesat de problema pensionarilor

Fara Autor | 25.04.2012

Pe aceeași temă

Schimb de replici dur intre liderul PSD, care a afirmat, referitor la problema CAS-ului pe pensii, ca guvernantii ar trebui impuscati, si presedintele Camerei Deputatilor, care a replicat ca este "o lipsa de diplomatie", "de educatie".
 
Liderul PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări referitoare la răspunderea guvernanţilor în cazul pensiilor, că "nici dacă-i împuşti nu e suficient", el arătând că cele 2,2 milioane de pensionari cărora li s-au reţinut bani trebuie să primească şi scuze. In replica, presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase l-a acuzat pe Ponta de "lipsa de diplomatie, de educatie in general" pentru ca acesta a iesit din plenul Camerei Deputatilor cand presedintele CE primea o distinctie, adaugand ca si alti membri PSD au "au proferat si ei amenintari cu moartea".
 
"Gândiţi-vă că am pierdut cinci luni. În luna noiembrie aceste Comisii (de Sănătate şi de Muncă, n.r.) prin votul majorităţii lor, au dorit să rezolve problema şi Anastase nu a vrut. Deci ce răspundere? Ce să spun? Nici dacă-i împuşti nu e suficient", a spus Ponta, citat de Mediafax.
 
Întrebat dacă ar putea exista o răspundere penală, Ponta a replicat: "Câte penale mai are Roberta Anastase? Ce să facem? Celor 2,2 milioane de pensionari trebuie să li se ceară scuze, să li se repare prejudiciul cauzat prin incompetenţă şi ticăloşie. Pentru că retrimiterea de două ori la Comisie e mai mult decât incompetenţă, e ticăloşie".
 
El a precizat că miniştrii Muncii şi Sănătăţii nu au venit la audierile din Comisiile de resort, deşi au fost chemaţi, pentru că, probabil, îşi strâng lucurile din birouri înainte de dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură depus ede opoziţie.
 
"Asta este responsabilitatea Guvernului actual. Este un Guvern pe ducă. Probabil că oamenii îşi strâng lucrurile din birouri", a spus Ponta.
 
Liderul PSD a precizat că actuala putere comite ilegalităţi şi abuzuri având funcţia de preşedinte al Camerei, deţinută de Roberta Anastase, despre care a spus că este o "persoană dispusă la un nivel oricât de jos al ilegalităţilor".
 
"În primul rând, vorbim de o responsabilitate politică. Repet, dacă aş fi fost prim-ministru, doamna Boghicevici pleca în aceeaşi zi Şi doi – şi acum trebuie să înţelegeţi de ce se ţin cu dinţii de scaunul Robertei Anastase – uitaţi-vă câte abuzuri şi câte ilegalităţi comit tot timpul având funcţia şi având o persoană dispusă la un nivel oricât de jos al ilegalităţilor”, a mai spus Ponta.
 
 
Roberta Anastase: Ponta a dovedit lipsa de diplomatie si de educatie
 
Roberta Anastase l-a acuzat miercuri pe Victor Ponta de "lipsa de diplomatie, de educatie in general" pentru ca acesta a iesit din plenul Camerei Deputatilor cand Herman Van Rompuy primea o distinctie, adaugand ca liderul USL isi "petrece vacantele pe banii pensionarilor" impreuna cu "bona filipineza".
 
"Ponta a dovedit cata inima are, angajand o bona filipineza in locul unei femei din Romania", a declarat Anastase. 
 
Presedintele Camerei Deputatilor a declarat ca Victor Ponta "minte" atunci cind se arata interesat de problema pensionarilor si ca "nu ne ofera decat circ".
 
"Acum cateva zile un deputat PSD isi permitea sa il ameninte pe primul ministru cu moartea. Astazi (miercuri - n. red.), Victor Ponta a spus un lucru extrem de grav. Acum o ora, cand a facut declaratiile publice, a spus ca acesti oameni trebuie impuscati.
 
Victor Ponta si partidul lui ameninta cu moartea oamenii politici. Maine, vor ameninta cu moartaa romanii care nu cred in el. Intai in gluma, apoi in serios. Dumnezeule mare, in ce lume traim si cine vrea sa vina la Putere in Romania in anul 2012", a afirmat Roberta Anastase, citata de Ziare.com.
 
Anastase a  maispus ca, in momentul votarii in Parlament a ordonantei de urgenta care prevedea retinerea CAS din pensii, "Ponta a chiulit, fiind probabil in Dubai sau la Roma, alaturi de vreun om de afaceri imbogatit din contracte cu statul".
 
"In urma cu cateva zile, parlamentarul PSD Alexandru Solomon si Lia Olguta Vasilescu au proferat si ei amenintari cu moartea. Am avertizat asupra derapajelor psihiatrice ale acestui personaj (Victor Ponta - n.red). El devine pe zi ce trece tot mai periculos", a adaugat Anastase.
 
La şedinţa comună a Comisiilor de Sănătate şi Muncă din Camera Deputaţilor, miercuri, s-a aprobat cu unanimitatea membrilor prezenţi, un raport de adoptare a Ordonantei 107/2010, referitoare la plata CASS de către pensionari, stabilind însă restituirea eşalonată a banilor, începând cu data adoptării OUG, nu de la decizia data anterior de Curtea Constitutionala.
 
Potrivit Ordonantei, persoanelor care beneficiază de pensii de peste 740 de lei li se reţine, de la 1 ianuarie 2011, 5,5% contribuţii de sănătate.
 
În mai multe judeţe, după intrarea în vigoare a acestei ordonanţe mii de pensionari cu pensii mai mari de 740 de lei au depus plângeri prealabile la casele judeţene de pensii, în care solicitau restituirea contribuţiei de sănătate de 5,5%, iar instituţiile le-au respins pe considerentul că o astfel de cerere nu poate modifica o ordonanţă de urgenţă.
 
În 13 martie, Curtea Constituţională a constatat că dispoziţiile art. 259 alin.(2) din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, care au format obiectul excepţiei de neconstituţionalitate ridicate de Kiss Andrei în dosarul 204/33/2011 al Curţii de Apel Cluj - Secţia comercială, de contencios administrativ şi fiscal, sunt constituţionale în măsura în care se interpretează în sensul că procentul de 5,5 se aplică numai asupra veniturilor din pensii care depăşesc 740 de lei.
 
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22