Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Urmarit penal pentru trafic de influenta, Nicolae Badalau este noul presedinte executiv al PSD
Dora Vulcan - - - -
2016-12-29
Actualitate Interna
0

Ales cu unanimitate de voturi presedinte executiv al PSD, baronul "Ficăţel" este urmărit penal pentru că a încercat să mituiască un procuror ca să-i dea soluţie de neîncepere a urmăririi penale. Porecla îi vine de la şpaga primită în carne de pui şi pe care intenţiona să o dea pe post de pomană electorală. El este cercetat şi pentru intervenţii la conducerea ANAF în favoarea unei firme evazioniste. Caracter puternic, competenţă indiscutabilă, giurgiuveanul Bădălău a ajuns într-o lună cât nu au visat alţii într-o viaţă: coordonatorul campaniei electorale a PSD, vicepreşedinte al Senatului şi preşedinte executiv al PSD. Merge cu paşi siguri pe urmele lui Adrian Năstase, cândva şi el preşedinte executiv al partidului.

 

 

 

Badalau a urcat in cariera politica in doar o luna cat altii intr-o viata: a devenit coordonatorul campaniei electorale PSD, vicepreşedinte al senatului României şi preşedinte executiv al celui mai important partid din România, informeaza Romania libera. 

 

 

 

''Este o funcție care impune o seriozitate maximă, o mare responsabilitate pentru proiectele pe care partidul le-a propus, pentru programul de guvernare, pentru români. Am fost ales cu unanimitate de voturi în funcția de președinte executiv al PSD în cadrul Comitetului Executiv de astăzi, la propunerea lui Liviu Dragnea'', a declarat dupa alegerea sa Badalau, președinte PSD Giurgiu.

 

 

 

Senatorul Niculae Bădălău este poreclit baronul-Ficățel din cauza dosarului penal în care este acuzat că a luat șpagă carne de pui pentru a o da mită în alegeri, susţine B1TV. El este acuzat, pe lângă trafic de influență, de faptul că ar fi protejat interesele unei firme implicată în evaziune fiscală prin demersuri făcute la nivelul conducerii ANAF. A fost pus sub acuzare în 2013, iar ancheta nu a fost încă finalizată.

 

 

 

Senatorul Niculae Bădălău a fost condamnat, în 1988, la un an de închisoare cu executare la locul de muncă, după ce a furat patru saci cu grâu. El a fost graţiat de Nicolae Ceauşescu, decizie prin care i-a fost şters şi cazierul.  

 

 

 

În 1988, Niculae Bădălău era un tânăr inginer agronom. În momentul în care a fost prins de poliţie cu cei patru saci de grâu furaţi, tânărul şi-a recunoscut fapta. În rechizitoriu, procurorul de caz a menţionat: "Profitând de neatenţia muncitorilor din cadrul Bazei de Receptie Malu Spart, a sustras 4 saci cu grâu  pe care i-a transportat la locuinţa inculpatului Gheorghe Dumitru, vânzându-i acestuia cu suma de 1.200 lei".

 

 

Bădălău a fost condamnat de tribunalul comunist la un an de închisoare cu executare la locul de muncă. El a reuşit să obţină astfel pedeapsa minimă, după ce avocatul său a invocat faptul că prejudiciul este unul minor. Bădălău a declarat în faţa instanţei că regretă furtul comis. Norocul său a constat în faptul că în anul respectiv Nicolae Ceauşescu a împlinit 70 de ani, prilej cu care fostul dictator a decis să amnistieze toate infracţiunile ce au primit o condamnare mai mică de 10 ani. Amnistia i-a şters actualului lider PSD tot cazierul, motiv pentru care acesta a putut să fie în ultimii ani subprefect, prefect, deputat şi senator de Giurgiu.

 

 

cititi articolul integral din Romania libera, AICI

TAGS : psd presedinte executiv nicolae badalau comitet executiv national unanimitate de voturi
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
5576
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22