Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Cercetarea medicală din România primește finanțare
U.L. - - - -
2017-04-14
Unde Lucram
0

Banca Europeană de Investiții (BEI) a anunțat la finalul săptâmânii trecute aprobarea unui pachet de 4,1 miliarde de euro, bani care vor fi folosiți pentru finanțarea unor proiecte în mai multe țări europene.

În total, 29 de proiecte, unele inclusiv din afara blocului comunitar, vor primi sprijinul BEI. Pe lângă România, banii vor lua drumul Franței, Italiei, Letoniei sau Spaniei. BEI va finanța de asemenea proiecte de dezvoltare din Maroc, Nicaragua sau Liban.

 

În cazul României, o parte din banii aprobați vor fi folosițt pentru finanțarea parțială a spitalelor și cercetarii în domeniul medical. BEI nu a anunțat încă exact ce proiecte românești vor fi finanțate și nici care este suma alocată acestora din total aprobat.

 

Cercetarea medicală românească, aflată într-un soi de comă semi-profundă în ultimii ani, dă semne de revigorare în ultima perioadă mulțumită companiilor private, în special start-up-uri, care au decis să investească în acest domeniu.

 

Anul trecut, timișorenii de la Symme3D au anunțat crearea primei imprimante 3D creată in România. Folosită inițial pentru aplicații industriale, rolul ei a fost extins anul acesta pentru a spijini cercetarea medicală oncologică.

 

La Sibiu s-a început în toamna anului trecut crearea unui centru internațional de cercetare în domeniul medicinei minim invazive, care are ca scop crearea de dispozitive de diagnoză inteligentă care să permită tratarea bolilor cardiovasculare.

 

Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila a anunțat la începutul săptămânii trecute startul unui proiect de informare în domeniul prevenției, care are ca scop crearea în rândul populației a  „unui sistem de autoprotecție ce va reduce substanțial riscul expunerii la îmbolnăviri.”

 

Articol preluat de pe undelucram.ro

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Unde Lucram
2720
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22