Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ambasadorul Rusiei propune un referendum ca în Crimeea pentru unirea României cu R.Moldova
Dora Vulcan - - - -
2017-11-11
Actualitate Interna
4

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Valeri Kuzmin, a sugerat la un seminar la Suceava că România ar putea alege calea referendumului pentru unirea cu Republica Moldova, comparând situația dintre cele două țări cu cea din Crimeea.

 

 

„În România, nu de puține ori am auzit care ar fi partea legală, sau cum ar trebui să se unească România cu Republica Moldova: în baza dreptului istoric sau cu ajutorul referendumului. Având în vedere că aveți aceste detalii eu v-aș propune să mergeți pe ideea referendumului, ținând cont că o astfel de situație s-a întâmplat în Crimeea”, a spus Kuzmin, citat de News Bucovina. 

 

El a arătat că în Crimeea s-a organizat un referendum pentru alipirea la Federația Rusă la care participarea a fost de peste 90 la sută și că această voință a populației din această regiune nu este recunoscută în timp ce Kosovo, unde nu s-a organizat referendum, este recunoscut ca stat de foarte multe țări, menționând că mai mult de 22 de țări europene au votat pentru recunoașterea Kosovo, dar că România nu se află printre ele. 

 

În ceea ce privește Catalonia, el a spus că la referendum au participat mai puțin de jumătate din cei așteptați la față de Crimeea unde participarea ar fi fost de 90%. 

 

„Vedem că celui care a inițiat referendumul i s-a cerut extrădarea din țara unde se află acum pentru a fi pus sub acuzare”, a spus ambasadorul.

 

Întrebat cum vede situația privind situația Bucovinei care a fost împărțită în două, ambasadorul a evitat un răspuns tranșant.

 

„Având în vedere aceste elemente puteți analiza și situația din Bucovina”, a spus ambasadorul rus.

 

 În replică, rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Valentin Popa, i-a atras atenția diplomatului că la acest seminar a fost prea puțină economie și că a fost mai mult politică, iar acum se fac chiar și cursuri pentru a identifica manipularea. El consideră că ambasadorul a participat la seminarul de la Suceava mai mult pentru îmbunătățirea imaginii Federației Ruse în regiune, transmite karadeniz-press.ro., preluat de Radio Chișinău. 

 

"In universitate suntem obisnuiti sa ascultam toate punctele de vedere si astazi trebuie sa invatam si chiar sa facem cursuri pentru a ne feri de manipulare pentru ca suntem constienti sa suntem inconjurati de tehnici de manipulare din toate partile", a spus Valentin Popa.

 

Kuzmin a fost ambasadorul Rusiei în Republica Moldova in perioada 2007-2012.

TAGS : rusia ambasador valeri kuzmin unire romania republica moldova sugestie seminar suceava manipulare
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
FLORIAN D. MIREA 2017-11-12
De ce nu? Daca Rusia se muta pe Insula Serpilor nu i-ar mai trebui lui Putin sa cheltuiasca atatia bani cu mentinerea unor frontiere uriase si ar scapa de grija incercuirii cu tari dusmane. Apele Marii Negre sunt prietenoase.
B. 2017-11-11
Tatonarile astea arata ca Romania, daca e condusa destept si perseverent, poate face politica mare, adica poate negocia cu toata lumea o rezolvare pozitiva si favorabila a aberatiilor geopolitice din spatiul sau produse de Al Doilea Razbii Mondial, care sunt si vor fi tot timpul cat nu sunt rezolvate un risc de securitate si o piedica in calea dezvoltarii economice, a Romaniei si a regiunii.
FLORIAN D. MIREA 2017-11-11
Ii propun subtilului ambasador unirea Rusiei cu Insula Serpilor.
Ioan Vlad Nicolau 2017-11-11
Nu mai faceti astfel de propuneri, ca rusii in cea ce privesc unirile sunt specialisti si foarte capabili. Sunt capabili de orice!
Total 4 comments.
2804
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22