După ce şeful de la Omoruri a criticat modificările Codului penal, Carmen Dan reacţionează

E.b. | 19.12.2017

Carmen Dan, ministrul de Interne, îl critică pe şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, cel care ieri şi-a exprimat punctul de vedere faţă de modificările Codurilor penale.

Pe aceeași temă

 

 

Comisarul-şef Radu Gavriş a atras atenţia că anchetele vor fi îngreunate şi infractorii periculoşi vor fi greu de prins, dacă Codul penal va fi schimbat în forma propusă acum de parlamentari.

 

Este obligaţia şefilor poliţiei române să verifice dacă avea permisiunea de a da interviu, spune Carmen Dan, care a adăugat că opinia comisarului nu reflectă poziţia ministerului de interne.

 

Carmen Dan, ministrul de Interne, conform Digi24: Nu, nu se face o anchetă. Este un polițist care și-a exprimat un punct de vedere, repet, nu i-am dat eu acel mandat. Eu cred că rigorile acestei funcții impun o anumită reținere. Cred că polițiștii trebuie să se țină departe de sfera politică și din punctul meu de vedere atât timp cât și-a expus public o părere personală, fiind cunoscut ca un bun profesionist, ca un bun specialist, și-a adus singur un deserviciu.

 

Radu Gavriş a acordat ieri un interviu Digi24: Imaginaţi-vă cum va fi să pui faţă în faţă, pedofilul şi victima!

 

Este doar un exemplu dat de şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, Radu Gavriş, care a vorbit despre efectele pe care le vor avea modificările pe care parlamentarii vor să le aducă codurilor penale.

 

Comisarul trage un semnal de alarmă şi spune că toate acele propuneri desfiinţează orice dosar penal, în care sunt investigate fapte cu violenţă. Criminali, violatori sau aflţi infractori periculoşi vor fi prinşi mult mai greu sau poate niciodată.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22