Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF”Dictatura” lui Dragnea, o scorneală
2018-01-17
28
După episodul Dăncilă-premier, chiar cred că de la acest PSD, cu sau fără Dragnea, nu mai e nimic de așteptat. În bine, vreau să spun.

 

 

 A ajuns într-un hal de degradare unic în istoria sa și va fi din ce în ce mai rău. Dragnea e ceea ce e și face ceea ce face pentru că are susținerea necondiționată a partidului, este cel mai bun produs al său. El și întreaga conducere a PSD sunt rezultatul unei (contra)selecții petrecute în ultimii 15 ani, extracția a tot ce este mai prost. Oameni lipsiți complet de caracter, amorali, hrăpăreți, slab pregătiți profesional, modești intelectuali (  uitați-vă la  exponenta intelighenției partidului, Ecaterina Andronescu!),  șmecherași de duzină, fără mândrie, niște moluște. Nu e vorba de nicio dictatură acolo, am greșit și eu și alții când am crezut așa ceva, oamenii aceia se regăsesc în Dragnea, în tipologia lui, sunt ca el,  gândesc ca el, vor ca el, au aceleași aspirații și deprinderi de viață, experiențe similare. PSD nu se află sub bocancul lui Dragnea, ci ” strâns unit în jurul” lui, păzindu-l de rele, adunându-i scamele de pe rever, făcându-i cu ochiul, încurajându-l, pupându-i admirativ inelul. Pesediștii se identifică cu Dragnea, sunt soldații lui credincioși care pot cel mult să mârâie atunci când nu-si primesc tainul la timp.

 

Bietul Tudose n-a avut nicio șansă si, serios vorbind, nici n-o merita după cum s-a comportat.  Și-a încordat și el puțin mușchii, probabil mai mult împins de la spate, după care, prea fricos, prea obișnuit cu executatul ordinelor ca s-o demită din scurt pe Carmen Dan, s-a pitit sub masă la Palatul Victoria. Chiar și puținii susținători pe care a reușit să-i adune au simțit că e slab, departe de a fi un lider, că nu se ridică nici măcar la călcâiul lui Dragnea. Ca dovadă, în CEx a obținut doar 4 voturi favorabile lui și 4 abțineri, printre care și cea a lui Bădălău, care fusese leu paraleu pînă atunci.

 

Dar lovitura măiastră dată de Dragnea este nominalizarea Vioricăi Dăncilă. Omul e bun, s-o recunoaștem, a ieșit spășit, spunând că el, vezi doamne, nu are ”mână bună” la ales premieri, că de data asta se dă un pas în spate și lasă CEx-ul să facă propunerile, că nu vrea să se amestece să nu zică lumea și baronii că-i un dictator, iar din joben, ca să vezi, a  apărut taman Viorica Dăncilă, europarlamentara cu alură și anvergură de coafeză din Videle.

 

Mulți se întreabă cum de i-a întors Dragnea cu cheia, cum de a reușit să-și bată joc de toti, cum de au înghițit ditamai baronii, președinții de organizații și parlamentarii așa un afront, că doar era vorba să nu mai aleagă un premier apropiat de Dragnea, ba unul chiar din Teleorman. N-a  fost nicio păcăleală, vreo șmecherie sau bătut cu pumnul în masă, pur și simplu, cum spuneam, conducerea PSD e pe aceeași lungime de undă cu Dragnea. Înțelege, ca și el, imperativele momentului. Și ce exemplar mai servil, loial și credincios ideilor partidului privind justiția, de exemplu, puteau găsi? Evident, că pe Dăncilă n-o recomandă nimic altceva pentru funcția de premier, nu e nici macar provenită din administrație ca Shhaideh, nu are habar de economie, cum mai avea, cît de cât, Tudose, nu are umbră de personalitate. A fost și va fi o executantă. E perfectă pentru Dragnea și partid.

 

Pe măsură ce trece timpul și presa sapă,  despre Viorica Dăncilă apar tot felul de informații care străpezesc dinții și anunță vremuri dintre cele mai întunecate. Spre deosebire de Grindeanu și Tudose, doamna Dăncilă este chiar feroce când vine vorba de justiție, un asasin cu fustă, ie și părul permanent, care  a apărat în 2017 oportunitatea și legitimitatea Ordonanței 13, a înfierat proletar protestatarii, motiv pentru care acum a dat asigurări ferme că legile justiției și modificările la codurile penale vor merge înainte.  E suficient pentru PSD și Dragnea.  Ce mai contează că europarlamentara Dăncilă crede că Iranul și Pakistanul  sunt membre ale Uniunii Europene ( în fond și Udrea credea că Norvegia e republică și uite ce departe a ajuns!). Dăncilă e omul potrivit la locul și în momentul potrivit, împărtășește cu partidul și liderul său ura nestinsă față de justiție, incultura, incompetența și multe altele care nu mai încap în pagină.

 

Singura întrebare rămasă este ce va face președintele Iohannis. Tinând cont de marja de manevră redusă, cred că nimic. Nu are contraargumente valide ( cel puțin din ceea ce a ieșit public  până  acum)  împotriva lui Dăncilă. Femeia e europarlamentar, personal nu are vreun dosar ( ”decât” asistenta sa e vârâtă în dosarul Dragnea- Bombonica), nu i se știu legături cu serviciile, e bine deghizată. Complicat de respins. Sigur, nimic nu-l împiedică pe Iohannis să forțeze nota, să ceară la discuțiile de miercuri o altă nominalizare sau să propună un premier de la PNL. Dar n-o va face pentru că PNL nu este încă o alternativă viabilă, nu va reuși să strângă o majoritate și chiar ar urma o perioadă de instabilitate. Iar președintele ne-a spus din prima că nu vrea așa ceva.  Plus, de ce riște o suspendare acum? Încă nu e momentul pentru un astfel de război, e cam devreme. Iohannis  știe că e pus cu umerii la zid, că e într-o situație imposibilă, cum a fost de altfel și până acum. Nu știu dacă îl și  interesează.  

 

Cât despre vremurile respirabile ce ar veni dacă Dragnea ar fi debarcat din fruntea PSD, să fim seriosi! Nimic nu s-ar schimba, PSD e exact ca Dragnea. ”Dictatura” lui e o scorneală a oamenilor care caută explicații raționale. E, o repet, produsul de succes al partidului. I se potrivește mănușă.

TAGS : dragnea dancila tudose PSD iohannis justitie
Comentarii
George Balaur 2018-01-21
Explicatia pentru ceea ce se intampla poporului nostru, de secole, n-o putem gasi decat in biologie: microbii se dezvolta acolo unde exista un mediu care sa le asigure toate conditiile pentru a prospera. Poporul roman este mediul ideal pentru proliferarea infractorilor, mai ales a celor de rang inalt. Prin urmare, singura salvare, pentru cei ce doresc o viata in limitele normalitatii, este plecarea intr-un alt mediu, care sa aiba suficienti anticorpi pentru anihilarea microbilor. De aceea am ajuns poporul migrator numarul unu al secolului al XXI - lea.
Gheorghe A. 2018-01-20
"Cum va explicati ca PSD nu scade in sondaje pe cit s-ar cuveni dupa asa o guvernare catastrofala? Daca ar fi vorba de o ”grefa” asa s-ar intimpla.
In al doilea rind, sa asteptam sa duca tara de ripa in ideea ca vin urmatorii si dreg lucrurile? Refacerea unor institutii nu e demers simplu, va fi de durata."

Cred că nu au scăzut în sondaje deoarece votanţii lor se uită în farfurie, nu în programul politic asumat şi cel realizat. Ei nu o duc neapărat mai rău, iar unii dintre ei sunt chiar mai bine. Situaţia se va schimba pe termen mediu, în ritmul devalorizării leului şi eventual al concedierii unei părţi a bugetarilor (deşi nu cred că se vor face concedieri pentru alte motive decât îndepărtarea infidelilor). Mulţi dintre votanţii lor probabil că nu vor înţelege nici atunci legătura de cauzalitate aşa că PSDul va rămâne cu aceia.

Ţara a fost deja dusă de râpă. Este clar că suntem o republică instabilă în care nu s-a tranşat lupta dintre oligarhie şi cetăţeni. Până când lucrurile nu se vor mişca semnificativ în direcţia unui stat decent, aici vor mai veni să investească aproape exclusiv aventurierii. Vedeţi costul podului propus la Brăila, semnificativ mai mare decât construcţia efectivă. Acest cost a fost majorat de o reglementare confuză, tipică regimurilor corupte.
Sper ca presiunea cetăţenilor să determine CCR să protejeze independenţa reală a justiţiei. Dacă nu, am pierdut o redută esenţială a statului de drept. Mai sunt destule de refăcut, altele de construit de la zero. Munca gen Sisif. Dar acum 100 de ani pământul acesta era locuit de analfabeţi în colibe de chirpici, aşa că edificarea unui stat modern e ceva high tech şi, de ce nu, chiar plăcut şi semnificativ în viaţa fiecăruia. Nu merg diseară cu ură, ci cu speranţă şi o anume determinare.
Liviu din Timisoara 2018-01-18
Doamna Pora, Daniel Funeriu , fost olimpic international pe chimie, dadea mana la 17 ani cu premierul Frantei. Dupa ani petrecuti in Franta, in Germania, in Japonia ca mai apoi sa-i fie primit un proiect de 2 milioane de euro in 8 universitati din nou Germania, cu relatii personale de inalt rang in Strasbourg ( unde se si afla acum ) ...n-a avut loc pe listele alesilor nostri in Parlamentul European. Doamna profesoara de la liceul industrial din Videle ... este recomandata de un astfel de post. Cam asa sta treaba cu scara valorilor in Romania ... Va mai mirati ca romani( cei foarte capabili) isi duc viata prin UE ? Unul dintre baietii mei conduce, in fapt, un departament intr-una din marile banci din Londra. Ce argumente pot avea sa-i spun sa revina sa se puna in slujba tarii, si nu a UK ? Sa-i spun ca sef ar putea sa-i fie una ca cea din Videle ...si nu un CEO, absolvent la Oxford ? Chiar au ajuns toti taraie-brau sa decida ? Am ajuns sa il regret pe Nastase& ....mergem din prost in mult mai prost.
Guță din Strasbourg 2018-01-22
Cum nu știu câte parale face Funeriu, dom-le? E un farseur în derriere-ul căruia i s-au băgat 2 milioane euro ca să-i facă praf și s-o vireze în politică. E cel mai tare chimist printre politrucieni și cel mai tare politrucian printre alchimiști! La câți bani s-au pompat în el, are un indice Hirsch abia de 10, luat fiind de milă pe articole de cei pe care i-a parazitat. Alții cu de zece ori mai puțini bani de cercetare au un indice Hirsch de 40-50 și-ți pot da astfel de exemple și din România. Și chestia cu viratul la distanță de Băsescu - vorbiți în dodii, Funeriu este membru PMP cu carnet, urmându-și mentorul precum un pudel. Cât despre fiul dumitale - bravo lui că s-a dus unde e plătit mai bine și e lăsat să se dezvolte. Dar acum - să fim serioși - asta nu-l face chiar geniul României, ci un simplu funcționar de bancă și nu-l face nici erou neînțeles, care s-ar întoarce imediat ce vine premier alde Henri Coandă, George Palade sau Benga, pentru că ăia au fost sau sunt oameni serioși, nu ca Funeriu și pentru că - să fie chiar așa - pariu că nu s-ar întoarce. OK?
Liviu din Timisoara 2018-01-22
Stimati domni, nu va bateti joc de romanii care-si demonstreaza valoarea, fiindca va bateti joc de viitorul vostru si al copiilor vostri. Cufundati tara inconstient, deci si mai periculos, intr-o mediocritate care duce la falimentul nostru ca natie. Iar procesul asta este ireversibil. Tu, nenicule, ii numesti pe aia " oxfordasi " - bati campii, fiindca nu stii ce inseamna sa ajungi acolo. Cel ce se leaga de Funeriu ... habar n-ai despre ce fel de om vorbesti. NU-i vina lui ca n-a razbit de unul singur ... si cand a simtit ca Basescu s-a departat de propriile convingeri , si-a dat demisia din postul de consilier. Repet, nu va bateti joc de oamenii de valoare. Si nenea care intreaba de fiul meu .... " ghiseul" pe care il coordoneaza se numeste Departamentul de Analiza si Risc, al unei banci pe langa care BCR sau BRD ...sunt copii cu putzulica in nisip.
Liviu din Alexandria 2018-01-18
Dom Liviu, da băiatul matale e cel care a absolvit Oxfordul sau e doar bancagiu și șeful lui e oxfordaș? Ca de din ăștia de la ghișeu cam dă afară România.....
Guță din Strassbourg 2018-01-18
Funeriu e un hopa-mitică săltăreț care și-a oferit maniacal serviciile politruce taman celui care l-a radiat de pe listele de europarlamentari în favoarea fetei cu succesuri - Eba lui Băsescu. Nu-mi amintesc ca Funeriu să fi stat vreodată la coadă la europarlament cu madam Dăncilă. Ne mai lași cu relațiile personale ale calculatorului vitezei lăboiului prezidențial, conform tiuriei pixelului albastru?
Analista 2018-01-18
Interesantă despicare a firului în patru! Ați încercat să-i criticați și pe Guță Manelistul, Vali Vijelie sau Gabriel Liiceanu, tustrei din anturajul fostului președinte Băsescu, o altă fostă mare feblețe de-a dumneavoastră?
emil 2018-01-18
Aveți rabdare, doamna Dancila nici nu stie ce-o asteapta...o sa-i traga Ralu cateva moțiuni de cenzura cand i-o fi țara mai draga.
BASCA 2018-01-18
Elitistii sofisticati,blazatii de taverna,melancolicii resemnati si tinerii bezmetici de club ne-au facut,prin lipsa prezentei lor la vot,sa dansam nuneasca in batatura dupa cum ne canta Dragnea.Vor mai veni alegeri,sper,in care cei enumerati mai sus poate vor face un efort si,prin votul lor,vor echilibra aritmetica parlamentara,sa nu uitam ca ei sunt cam trei milioane si ceva,mai mult nu au de unde,succesul unei bune administrari a tarii se afla in mana celorlalti,a celor pana la 18 milioane si ceva,sa fim optimisti zic.
Ciobul și cu oala spartă 2018-01-18
Doamnă Pora, doamna Dăncilă arată, într-adevăr, ca o coafeză netalentată, la care ți-e frică să te duci, să nu-ți facă - Doamne-feri - părul cum îl are ea. Numai că argumentul ăsta ține - iertați-mă - de piața de zarzavat. Puteați să vă referiți la servilismul ei față de Dragnea, la agramatismul ei împănat cu ca și-uri gratuite, dar.... nu cred că argumentul aspectului fizic este unul onorant pentru Dv. Și - nu știu cum se face, dar cei care recurg la astfel de argumente n-ar câștiga nici ei vreun concurs de frumusețe sau de bună creștere. Scrieți totuși cot la cot cu domnii Pleșu, Liiceanu și Cornea aici, noi cititorii v-am dori să țineți ștacheta mai ridicată....
Andreea Pora 2018-01-18
In primul rind nu cred ca e o insulta la adresa aspectului fizic sa spui ca arata ca o coafeza din Videle. In al doilea rind, cred ca am adus ceva mai jos suficiente argumente de alt ordin.
silenzio-stampa 2018-01-17
destul de suspecta aceasta graba a coanei pora sa comunice decizia lui klaus inainte de sa fie data publicitatii ... i se vede atza ...
silenzio-stampa 2018-01-18
singura diferenta dintre viorica si sevil sunt ironiile lui pora ... nu-mi amintesc ce "argumente" au fost la vremea respectiva si nici nu conteaza ... acum insa lucrurile au fost scoase in presa inainte de comunicat si asta spune ca girul fusese dat de "partenerii" nostri cu mult timp in urma si comunicat pe surse asa cum se face intr-o presa libera.
Andreea Pora 2018-01-18
A fost o conspiratie, era si greu de anticipat decizia.
Gheorghe A. 2018-01-17
Sunt şi nu sunt de acord. PSD-ul trece printr-un proces de peremizare. Avem ceea ce promitea Vadim in 2000: mitralieri pe stadioane. In varianta mitralierii legilor penale civilizate in cadrul Parlamentului, redus la nivelul unui stadion. E drept ca publicul e diferit: cei care doresc autoritate si justitie voteaza acum, de fapt, cu DNA (crunta ironie), iar cei ce voteaza PSDul peremizat sunt electorat momit de PSD cu promisiuni tipice PSD si care primeste masuri PRM.
Sunt desigur diverse direcţii în care poate evolua PSDul, ca de exemplu să respingă grefa. Dacă se peremizează complet, cred că pe termen mediu va scădea lent la un procent ceva mai mare decât al PRM, oricum sub 20%. Instituţiile româneşti care susţin un stat cât de cât modern vor fi sacrificate pe parcurs şi va urma încă o generaţie aproape pierdută, după care acest razboi intre aristocraţie si plebei va fi reluat de noua generatie.
Exista si posibilitatea ca actuala generatie sa castige luptele, chiar razboiul ei si sa reconstruiasca institutiile ce sustin o societate si o economie moderne (un mic exemplu, ANI). Exista posibilitatea ca politistii sa isi recapete respectul cuvenit acceptand DGA-ul, asasinat inca din 2007, imediat dupa aderare. Exista posibilitatea de a impune administratiei publice standarde profesionale etc.
Parerea mea este ca merita tinut PSDul la guvernare inclusiv in clipa in care vor dori sa plece ei, ca sa vina vreun fraier gen Ciolos ca sa le rezolve problemele financiare, incasand costurile enorme de imagine. Atunci am mari asteptari de la Iohannis sa desemneze tot un premier de la PSD, desi probabil ca ultimii care isi vor dori aceasta vor fi chiar PSDistii.
E adevarat ca intre timp se mai duc pe apa sambetei niste institutii, dar acestea pot fi refacute cu un PSD infrant evident electoral, cei 4000 de judecatori care au semnat pt independenta justitiei nu vor disparea chiar toti. Este important de remarcat ca institutiile actuale oricum nu vor reusi sa elimine problema coruptiei (vedeti esecul mani pulite, cam ce face acum DNA-ul) si ca aceasta se poate rezolva numai de la Guvern si din Parlament, sub presiunea societatii civile.
Sandokan 2018-01-18
Doamna Pora, dacă guvernarea PSD a fost așa de catastrofală. cum numiți atunci guvernarea lui Boc, atunci când PIB-ul, salariile, pensiile au scăzut drastic - desigur, din cauza crizei? Că PDL-ul a cam dispărut de pe firmament după genialii Boc și MRU, așa că românii nu-s chiar așa proști pe cât doriți Dv să-i pictați....
Andreea Pora 2018-01-18
Cum va explicati ca PSD nu scade in sondaje pe cit s-ar cuveni dupa asa o guvernare catastrofala? Daca ar fi vorba de o ”grefa” asa s-ar intimpla.
In al doilea rind, sa asteptam sa duca tara de ripa in ideea ca vin urmatorii si dreg lucrurile? Refacerea unor institutii nu e demers simplu, va fi de durata.
George 2018-01-17
Sper că nu-și imaginează nieni că va urma altceva decât o catastrofă istorică, e care o vor trăi toți românii, inclusiv cei care au votat PSD-ul cu amândouă mâinile. Ajunsă în labele acestor parveniți, hoți și nepricepuți, mincinoși și semi-analfabeți, România va ajunge în prăpastia de unde n-o va mai scoate nimeni. Europa va ridica un gard între ea și România și va trata acest loc ca pe o groapă de gunoi sau de deșeuri radioactive. Și ca ironia să fie și mai cinică, am impresia că anul Centenarului Unirii nu va trece cu România în aceeași structură teritorială. E posibil ca regiunile Transilvania și Banat să se reîntoarcă la cine le dorește cu ardoare de 100 de ani, în vreme ce Bucureștiu n-a dat semn că ar fi interesat decât de adunarea de bani de acolo. Temerea mea este că asistăm la sfârșitul istoriei României pe care o cunoaștem. Să dea Domnul să nu am dreptate!
Maria R. 2018-01-21
Am exact aceleași temeri.
George Balaur 2018-01-21
Trist, dar adevarat! Singura salvare este plecarea!
Tot inaine. 2018-01-17
Multi vad, putini recunosc, fenomenul Dragnea e rezultatul guvernarii Ciolos.
radu 2018-01-18
Daca taceai, filozof ramaneai!
P . A . 2018-01-17
Urmatoarea zicala pentru Iohanis : decat o viata intrega Cioara , mai bine un an de zile Soim .Degeaba ne lamentam si ne pare rau peste un timp ca nu am facut ce trebuia si cand trebuia facut .Exemplu - incapatanarea lui Ciolos in a nu reglementa alegerea primarilor in doua tururi de scrutin , fapt ce ar fi lasat ALDE in afara Parlamentului iar PSD la un procent mai mic . Astazi romanii ar fi avut cu totul alte preocupari .
Liviu din Timisoara 2018-01-17
Incidentul istoric legat de vizita premierului japonez dovedeste fara nici urma de indoiala ca li se rupe de tara, de economie, de vreo strategie de dezvoltare, de noi. Tot ce-i intereseaza , pe lichelele astea, este bunastarea lor si a odraslelor. Si daca Johannis nu iese sa le impute public ceea ce au facut, este un lash.In plus, iata un premier fosta profesoara la liceul industrial din Videle. Aici am ajuns.
Dan Plesoianu 2018-01-17
Nu as fi asa de sigur ca doamna respectiva nu are legaturi cu serviciile... Impresia mea este ca mai toti europarlamentarii au legaturi cu serviciile.
FLORIAN D. MIREA 2018-01-17
Doua observatii.
Unu. PSD este dominat de un nucleu retrograd condus de Dragnea, care dicteaza prin CEx si oamenii pusi de el sa-l reprezinte in teritoriu si sa-l sustina. Exista si alti exponenti ai PSD care nu sunt ca Dragnea (Dancu, Chirica, Catalin Ivan sunt doar cateva exemple). Daca un pitecantrop ca Dumitru Buzatu se regaseste in Dragnea si Dragnea in el, asta nu inseamna ca toti ceilalti sunt la fel.
Doi. Daca Iohannis se dovedeste fara coloana vertebrala si accepta s-o numeasca pe Dancila, va trebui sa isi ia adio de la al doilea mandat prezidential. Majoritatea celor care l-au votat in 2014 asteapta de la el sa apere tara de coruptie, restauratie comunista si de pericolul scoaterii sale din Uniunea Europeana. Asa ca Iohannis nu are de ales si trebuie sa fie barbat, si nu un tont si un las ca Tudose. Trebuie sa isi asume riscul unei confruntari la cutite cu PSD-ALDE. Si sa castige pentru binele oamenilor. Numai asa cei 6 milioane de cetateni romani ii vor da al doilea mandat prezidential. Daca nu face asa, cu buna stiinta el se va face complice cu cei care vor sa arunce Romania inapoi in lumea a treia.
nidru 2018-01-17
PSD=prostii sunt devotatii.
Total 28 comments.
Recomandari
11168
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22