Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Benjamin Netanyahu: Ambasada SUA se va muta de la Tel Aviv la Ierusalim într-un an
E.B. - - - -
2018-01-17
International
1

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat miercuri că SUA îşi vor muta într-un an ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, relatează dpa.

 

 

Calendarul înaintat de premierul israelian diferită drastic de cel lansat de oficiali ai Casei Albe, care au spus că o astfel de mişcare ar dura 3-4 ani, din cauza măsurilor de securitate şi a altor solicitări, conform dpa, preluata de Agerpres.

 

Netanyahu a dat aceste declaraţii jurnaliştilor israelieni la bordul avionului care îl ducea de la Delhi la Gujarat în timpul unei vizite de stat în India, a relatat The Times of Israel. Purtătorul de cuvânt al premierului a confirmat afirmaţiile acestuia.

 

"Evaluarea mea încrezătoare este că (ambasada) se va muta mult mai repede decât cred oamenii, într-un an începând de astăzi", a spus Netanyahu, conform The Times of Israel.

 

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut la 6 decembrie Ierusalimul drept capitală a Israelului şi a iniţiat un proces de mutare a ambasadei americane la Ierusalim.

 

Israelul a ocupat jumătatea de est a Ierusalimului în 1967, iar ulterior a anexat teritoriul, într-o mişcare nerecunoscută internaţional.

 

Israelul a susţinut mereu că Ierusalimul este 'capitala sa indivizibilă', în timp ce palestinienii vor ca Ierusalimul de Est să fie capitala viitorului lor stat.  

 

TAGS : Netanyahu Israel Ierusalim capitala amabasada SUA Tel Aviv
Comentarii
emil 2018-01-17
Timpul e relativ, coruptia e absoluta.
Total 1 comments.
Mai multe din International
595
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22