Benjamin Netanyahu: Ambasada SUA se va muta de la Tel Aviv la Ierusalim într-un an

E.b. | 17.01.2018

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat miercuri că SUA îşi vor muta într-un an ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, relatează dpa.

Pe aceeași temă

 

 

Calendarul înaintat de premierul israelian diferită drastic de cel lansat de oficiali ai Casei Albe, care au spus că o astfel de mişcare ar dura 3-4 ani, din cauza măsurilor de securitate şi a altor solicitări, conform dpa, preluata de Agerpres.

 

Netanyahu a dat aceste declaraţii jurnaliştilor israelieni la bordul avionului care îl ducea de la Delhi la Gujarat în timpul unei vizite de stat în India, a relatat The Times of Israel. Purtătorul de cuvânt al premierului a confirmat afirmaţiile acestuia.

 

"Evaluarea mea încrezătoare este că (ambasada) se va muta mult mai repede decât cred oamenii, într-un an începând de astăzi", a spus Netanyahu, conform The Times of Israel.

 

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut la 6 decembrie Ierusalimul drept capitală a Israelului şi a iniţiat un proces de mutare a ambasadei americane la Ierusalim.

 

Israelul a ocupat jumătatea de est a Ierusalimului în 1967, iar ulterior a anexat teritoriul, într-o mişcare nerecunoscută internaţional.

 

Israelul a susţinut mereu că Ierusalimul este 'capitala sa indivizibilă', în timp ce palestinienii vor ca Ierusalimul de Est să fie capitala viitorului lor stat.  

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22