Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Un jandarm a fost filmat în timp ce lovea cu pumnul manifestanţii. Reactia Jandarmeriei
E.B. - - - -
2018-01-21
Actualitate Interna
4

Reacţii vehemente pe reţele sociale după apariţia unor imagini cu un jandarm care loveşte cu pumnul participanţi la protestele de sâmbătă din Piaţa Universităţii

 

 

UPDATE Conducerea Jandarmeriei analizeaza imaginile in care un jandarm loveste manifestanti in Piata Universitatii, a declarat Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, adaugand ca este un caz individual si ca probabil acesta si-a pierdut calmul sub presiunea multimii, relateaza News.ro.

"E o actiune individuala a unui jandarm, care nu poate fi generalizata", a precizat Georgian Enache.

 

Jamdarmul îi loveşte puternic de mai multe ori cu pumnul pe unii dintre cei care încearcă să forţeze cordonul de jandarmi pentru a ocupa carosabilul. Acesta a fost singurul moment în care s-au produs violenţe în Piaţa Universităţii, unii dintre participanţi susţinând că la originea lor s-a aflat un grup de câteva zeci de persoane, unele dintre acestea fiind ulterior eliminate din rândurile protestatarilor.


Reacţiile însă sunt extrem de dure, în special pe pagina Corupţia ucide, unde unii dintre cei care comentează propun identificarea jandarmului sau depunerea unei plangeri pentru vătămare corporală, transmite News.ro.


O voce critică este şi cea a poliţistului Marian Godină, care distribuie imaginea pe pagina sa de Facebook, însoţită de comentariul: "Când e nevoie de identificarea unui huligan, Jandarmeria Română cere sprijinul populaţiei. Pe al lor îl vor identifica oare?".

 

 

La protest au fost de altfel mai multe momente tensionate între manifestanţi şi jandarmii aflaţi în număr foarte mare în Piaţa Universităţii.


Apariţia jandarmilor călare a fost dezaprobată de  manifestanţi.

 

Un alt moment tensionat a avut loc în pasajul din Piaţa Universităţii, când jandarmii au blocat ieşirile, argumentul fiind acela că trebuia fluidizat accesul în zona de deasupra pasajului, pentru ca demonstranţii să poată ieşi fără să se producă aglomeraţie.

 

Nemulţumiri au provocat şi percheziţiile făcute de jandarmi. Aceştia au explicat că asupra unora dintre cei care voiau să ajungă piaţă au fost găsite o bâtă, lanţuri, un box, un pistol cu electroşocuri, petarde şi un cuţit. Un bărbat asupra căruia a fost găsit un pistol care ulterior s-a dovedit a fi de jucărie a fost dus la secţia de poliţie.

 

În acest caz argumentul reprezentanţilor Jandarmeriei a fost că, deşi era unul de jucărie, într-o primă fază pistolul putea provoca panică printre manifestanţi.

TAGS : proteste universitate jandarm manifestanti loviti reactie retele sociale coruptia ucide
Comentarii
?????? 2018-01-21
Considerați că s-ar putea zice că președintele Iohannis ar putea fi totuși "în etapa" în care ar analiza posibilitatea de a propune scăderea notei la purtare ,atât pentru Jandarmerie și angajații săi , cât și pentru demonstranți ? Vă mai reamintiți totuși și cam ce era ''pe vremea" când Traian Băsescu era implicat la manifestațiile, ''acelor vremuri", de partea opoziției sau de cea a puterii ?
FLOR 2018-01-21
Acum, dupa schimbarea sefului de la politie si numirea lui dancila premier, Dragnea are si mai multa putere de a face ce-i trece prin cap.Ca un infractor de meserie. Cine va raspunde pentru faradelegile pe care le va putea comite de azi inainte acest neocomunist retrograd avand la indemana puteri sporite?! Si de ce i s-au sporit puterile, in loc sa ii fie diminuate? Asa ii apara Iohannis pe cetateni de incalcarea drepturilor constitutionale de catre puterea executiva PSD-ALDE?
?????? 2018-01-21
Jandamerie "cucoșească" ?
Legea pumnului... 2018-01-21
Aceste structuri de ordine batute de mineri isi ia revansa pe bucuresteni cu o cruzime de nedescris.
Total 4 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3826
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22