Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ministerul Finanțelor prelungește termenul pentru depunerea formularului 600:1 martie 2018
Dora Vulcan - - - -
2018-01-23
Actualitate Interna
0

Ministerul Finanțelor a făcut public proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru amânarea termenului de depunere a formularului 600.

 

 

Noul termen de depunere a declarației 600 va fi 1 martie 2018, nu 31 ianuarie, cum este în prezent, anunță Ministerul Finanțelor.

 

Articol unic – Termenul prevăzut la art.148 alin.(3) și art.170 alin. (4) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, se prorogă până la 1 martie 2018.

 

„Având în vedere faptul că prin noul model fiscal de refomare a sistemelor sociale din România, declarația se depune și de către unele categorii de persoane care nu au avut această obligație înainte de 1 ianuarie 2018, cum ar fi persoanele fizice care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, din cedarea folosinței bunurilor, agricultură, silvicultură, piscicultură, investiții, asocieri cu persoane juridice sau din alte surse, pentru a veni în sprijinul acestora, se impune luarea unor măsuri privind prorogarea termenului de depunere a acestei declarații.”, se arată în nota de fundamentare.

 

La presiunea publică, Dragnea a anunțat luni, citat de Digi 24, că va fi emisă o ordonanţă de urgenţă pentru amânarea termenului de depunere a Declaraţiei 600 până la 1 martie. Dragnea a spus că decizia s-a luat într-o întâlnire a coaliţiei cu premierul desemnat Viorica Dăncilă şi cu ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa.

 

”Azi am avut o întâlnire cu doamna premier, colegii de la ALDE, cu ministrul Mişa, am discutat despre Declaraţia 600 şi am discutat să adopte OUG pentru amânarea termenului depunere, 1 martie, pentru a merge în perioada următoare până la desfiinţarea ei şi să găsească o soluţie pentru o modalitate civilizată ca aceşti contribuabili să fie asiguraţi”, a spus el. 

TAGS : guvern dragnea anaf declaratia 600 prorogare
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
917
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22