Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea: Vâlcov, o ”valoare rară din punct de vedere economic”, a fost mereu la guvern
Dora Vulcan - - - -
2018-01-31
Actualitate Interna
0

Liviu Dragnea spune că numirea lui Darius Vâlcov, judecat în două dosare de corupție dar numit consilier al premierului Viorica Dăncilă nu este o surpriză, pentru că Vâlcov este „un om de o valoare rară din punct de vedere economic”, care a contribuit mult la redactarea programului de guvernare al PSD.

 

 

 

 "Darius Valcov a fost la Guvern tot timpul. A lucrat la Guvern tot timpul si a sprijinit cele doua guverne si sprijina in continuare. Este un om de o valoare rara din punct de vedere al... din punct de vedere economic si este cel care impreuna cu mine si cu inca doi colegi am lucrat efectiv la programul de guvernare, care e obligatoriu sa fie pus in practica", a declarat Liviu Dragnea.

 

 

"Domnul Darius Valcov are dreptul sa traiasca si sa se plimbe liber si, atat timp cat are aceste avantaje sa spunem, doreste sa ajute si cu tot dragul",  spune Dragnea ca răspuns la faptul că Vâlcov a fost audiat miercuri de judecători într-un dintre dosarele de corupție în care a fost trimis în judecată. 

 

 

"Guvernul beneficiaza de sprijinul domnului Darius Valcov, asta este foarte important", a mai spus Dragnea.

 

 

 Darius Vâlcov, judecat în două dosare penale, a fost numit consilier al premierului Viorica Dăncilă. Chiar şi cercetat pentru fapte de corupţie, Darius Vâlcov este autorul principal al programului de guvernare al PSD. Tot el a făcut evaluarea în urma căreia s-a decis schimbarea Guvernului Grindeanu și a contribuit la construcţia bugetului din acest an, după cum a recunoscut chiar fostul vicepremier, Marcel Ciolacu.

 

 

 

 

 

 Darius Valcov, audiat la Tribunalul Dolj în prima lui zi de consilier al premierului Dăncilă

 

 

Valcov a ajuns, miercuri, la sediul Tribunalului Dolj din Craiova, insa nu a dorit sa faca declaratii. Dosarul s-a inregistrat la Tribunalul Dolj pe 20 iulie, dupa ce judecatorii de la Curtea de Apel Craiova au admis cererea lui Darius Valcov de stramutare de la Tribunalul Olt, scrie ziare.com.

 

In acest dosar, Darius Valcov a fost trimis in judecata in 2015, pentru doua infractiuni de luare de mita si trafic de influenta.

 

Potrivit DNA, in perioada noiembrie-decembrie 2012, Valcov, in calitate de primar al municipiului Slatina, i-a pretins unui om de afaceri - denuntator in cauza - aproximativ 10% din sumele incasate de societatea acestuia de la Primaria Slatina, in baza unui contract semnat anterior, iar in perioada 21 ianuarie - 13 iunie 2013 a primit, in mai multe transe, de la respectiva societate, printr-o firma intermediara, suma de 2.146.270 lei, astfel incat denuntatorul sa nu intampine probleme in derularea contractului si sa primeasca banii la timp pentru lucrarile efectuate.

 

Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice si executia lucrarilor pentru izolarea termica a fatadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, valoarea acestuia ajungand la aproape 25.000.000 lei fara TVA.

 

Anchetatorii spuneau ca Darius Valcov a procedat in acelasi fel si in cazul unui alt contract incheiat de institutia publica pe care o reprezenta cu o alta societate comerciala, privind reabilitarea Centrului istoric al orasului Slatina, pretul contractului ajungand la aproape 8.000. lei fara TVA.

 

 

TAGS : psd dragnea valcov valoare economica
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1216
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22