Dragnea, enervat de întrebările despre condamnarea lui Vâlcov:Omorât azi, acum, împușcat!

Dora Vulcan | 09.02.2018

Liviu Dragnea spune că nu va face vreo propunere referitoare la păstrarea sau nu în aparatul guvernamental a lui Darius Vâlcov, condamnat, în prima instanță, la 8 ani de închisoare cu executare. El s-a arătat, însă, extrem de iritat de întrebările legate de condamnarea autorului ”revoluției fiscale”.

Pe aceeași temă

 

 

 "Trebuie omorât azi, acum. Împuşcat", a spus liderul PSD  vineri, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres, cu trimitere la condamnarea primită de Vâlcov în urmă cu o zi de la Curtea Supremă și întrebat ce se va întâmpla cu autorul programului de guvernare al PSD și al așa-zisei ”revoluții fiscale”.

 

 „Guvernul va decide dacă va rămâne sau nu rămâne acolo. Nu am propus pe nimeni în aparatul Guvenului, deci nu o să propun să plece cineva. Este strict decizia Guvernului și a primului ministru”, a mai spus Liviu Dragnea.

 

Acesta a mai spus că-i pare rău pentru verdictul primit de Darius Vâlcov și a lăsat a se înțelege că, într-o măsură, creșterea economică a României se datorează fostului ministru PSD de Finanțe.

 

„Sunt milioane de români, totuși, care au avut în 2017 și o să aibă în continuare salarii mai mari, pensii mai mari. România a avut o creștere economică record datorită unui program de guvernare la care Darius Vâlcov a avut o contribuție determinantă și îmi pare rău că se întâmplă asta. Nu pot să spun că e nedreaptă decizia instanței, pentru că nu știu dosarul, îmi pare rău pentru el”, a spus Dragnea, citat de Digi 24. 

 

Curtea Supremă l-a condamnat joi pe consilierul premierului Dăncilă, Darius Vâlcov, la o pedeapsă contopită de 8 ani de închisoare cu executare în dosarul în care fostul primar al Slatinei este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate.   

 

Condamnarea Curții Supreme nu este definitivă, Darius Vâlcov poate contesta sentința de 8 ani cu executare primită joi de la Instanța Supremă, cu interzicerea unor drepturi.  Pentru infracțiunea de trafic de influență, Darius Vâlcov a primit 4 ani de închisoare. Pentru infracțiunea de spălare de bani, fostul ministru a primit 6 ani, iar pentru operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, încă 2 ani. După contopirea pedepselor, ICCJ a decis condamnarea la închisoare pentru o perioadă de 8 ani. ICCJ a decis și confiscarea banilor pe care Darius Vâlcov i-ar fi primit ca mită. Este vorba de 6,2 milioane lei. Instanța a menținut, totodată, sechestrul pe bunurile ridicate la perchezițiile făcute în 2015 în acest dosar, adică circa 170 de tablouri și alte opere de artă, trei lingouri de aur și diverse sume de bani. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22