Dragnea acuză DNA, iar persoane-cheie din PSD cer demiterea lui Kovesi

Fara Autor | 12.02.2018

După acuzaţiile lansate la Antena3, senatorul PSD Șerban Nicolae și secretarul general-adjunct al PSD Codrin Ștefănescu cer restructurarea Direcției Naționale Anticorupție și demiterea șefei DNA Laura Codruța Kovesi.

Pe aceeași temă

 

 

 


Asta după acuzațiile lansate duminică seara, la Antena3, de  procurorul Mihaiela Moraru Iorga și fostul deputat PSD Vlad Cosma.

 

Și Liviu Dragnea, președintele PSD, a vorbit despre acuzațiile lansate în spațiul public. Dragnea a declarat luni că „încep să apară tot mai multe dovezi legate de statul paralel, despre această mafie care încearcă să dețină puterea în România, în mod nelegitim”., conform Digi24.

 

Premierul Viorica Dăncilă a declarat azi că nu a avut încă o discuţie cu ministrul Justiţiei pe tema acuzaţiilor care se aduc Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) , dar că va avea o astfel de discuţie întrucât ”lucrurille sunt îngrijorătoare”. Dăncilă a afirmat că nu este într-o situaţia ”confortabilă”, având în vedere că în înregistrările difuzate se vorbea despre fabricarea unor probe chiar în cazul unui premier, conform News.ro.

 

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, luni, că DNA ”ar trebui refăcută din temelii”, întrucât ”instituţia este profund coruptă”, chiar dacă există acolo şi oameni care-şi fac treaba. În plus, Şerban consideră că ”este momentul unor măsuri drastice”, dar a refuzat să explice ce înseamnă aceste măsuri, fiind în sarcina ministului Justiţiei să decidă.

 

”Din punctul meu e vedere, cred că am ajuns într-un moment foarte grav în care, practic, DNA ar trebui refăcută din temelii. Acolo sunt oameni valoroşi, există procurori capabili, dar cred că în acest oment instituţia este una profund coruptă, una profund afectată de o boală foarte, foarte gravă, internă”, a declarat Şerban Nicolae, la intrarea în sediul PSD.

 

Potrivit acestuia, ”credibilitatea instituţiei s-a prăbuşit, iar acest lucru este foarte, foarte grav”, iar ceea ce a făcut DNA este ”un spectacol politic, un joc periculos despre cine poate şi cine nu poate să fie ministru în ţară”.

 

Întrebat ce măsuri ar trebui să ia ministurl Jusţiei, Şerban a precizat: „Eu credă că este momentul unor măsuri drastice şi cât se poate de concrete, cât de poate de aplicate”.

 

Acesta a refuzat să precizeze exact care sunt aceste măsuri, apreciind că este în sarcina ministurlui Justiţiei să decidă.

 

Codrin Ștefănescu, secretarul-general al PSD, sugerează că șefa DNA ar trebui demisă de ministrul Justiției: „Tudorele, fă ceva că nu se mai poate. Lucrurile au ajuns la paroxism. Nu știu dacă trebuie revocați anumiți șefi, deschise anchete penale. Lucrurile au luat-o razna total în România. Oamenii care au funcții numite pentru a lua aceste măsuri nu le iau”. Ștefănescu a mai declarat că acesta este un apel în nume personal, și nu în numele partidului.

 

Pe de altă parte, președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că „încep să apară tot mai multe dovezi legate de statul paralel, despre această mafie care încearcă să dețină puterea în România, în mod nelegitim”.

 

Eu cred că cel mai important este că s-a autosesizat Inspecția Judiciară. Nu este suficient. Trebuie făcută o anchetă rapid, trebuie stabilit dacă probele de aseară sunt adevărate. Ele par adevărate. Trebuie luate măsuri pentru ca aceste practici periculoase de poliție politică să nu se mai întâmple în România”, a mai spus liderul PSD

 

 

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat

 

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public în legătură cu DNA şi va face verificări prealabile pentru a stabili dacă este vorba despre abateri disciplinare.

 

"Conducerea Inspecţiei Judiciare a analizat informaţiile aparute în spaţiul public în seara zilei de 11 februarie 2018 şi a decis sesizarea din oficiu. Inspectorii judiciari urmează să efectueze verificări prealabile  pentru a stabilii dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare", anunţă instituţia.

 

DNA reacţionează la acuzaţiile aduse de Vlad Cosma şi Mihaiela Iorga

 

Direcţia Naţională Anticorupţie respinge veridicitatea declaraţiilor fostului deputat Vlad Cosma, care a acuzat instituţia că fabrică dosare şi a prezentat înregistări ale unor discuţii pe care le-ar fi avut cu procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea, de la DNA Ploieşti. Totodată, într-o declaraţie pentru ziare.com, Laura Codruţa Kovesi respinge şi afirmaţiile procuroarei Mihaiela Iorga despre urgentarea dosarului unui fost ministru, care ar fi ajuns la un moment dat în cărţi pentru postul de premier.


 

Antena3 a difuzat duminică seară înregistrări furnizate  de catre Vlad Cosma din care rezulta că i s-ar fi cerut să planteze probe pentru un dosar vizându-i pe Sebastian Ghiţă şi Victor Ponta.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22