Inspectia Judiciara va contesta in justitie decizia CSM pe raportul privind activitatea DNA

Redactia | 22.02.2018

Inspectia Judiciara se pregateste sa foloseasca o cale de atac rara: sa consteste in instanta, la Curtea de Apel Bucuresti, decizia CSM din 31 octombrie 2017 asupra raportului privind activitatea DNA, potrivit ziare.com. Raportul contine concluzii favorabile Laurei Codruta Kovesi.

Pe aceeași temă

 

 

Pe pagina de facebbok a IJ a fost publicata plingerea  preliminara, care are 11 pagini, impotriva Sectiei de procurori din CSM, desi aceasta a fost respinsa in sedinta din 19 februarie a Sectiei de procurori din CSM, scrie ziare.com.

 

Inspectia Judiciara  este condusa de Lucian Netejoru, un personaj controversat, acuzat ca e mason.

 

De fapt, Inspectia cere anularea unor observatii favorabile pentru DNA si mentinerea unor prevederi defavorabile parchetului anticoruptie. In plus, Inspectia a mai cerut Sectiei pentru procurori din CSM sa repuna in dezbatere raportul de la DNA si sa-l revoce in parte.

 

In sedinta din 19 februarie 2019, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat insa respingerea ca inadmisibila a plangerii prealabile formulate de Inspectia Judiciara.

 

Decizia de a publica sesizarea vine cu putin timp inainte ca Tudorel Toader sa prezinte Raportul privind activitatea manageriala la DNA (joi, la ora 18:00, la ministerul Justitiei).

 

Practic, IJ contesta decizia Sectiei pentru procurori a CSM care a aprobat pe 31 octombrie, cu observatii, raportul IJ privind controlul facut la DNA. Concluzia finala a CSM a fost ca activitatea conducerii DNA este eficienta.

 

De asemenea, s-a stabilit ca in termen de sase luni sa fie facute mai multe verificari, intre care un alt control la DNA pentru rezolvarea problemelor gasite la Sectia a II-a.

 

 

Solicitarea IJ are 11 pagini. De exemplu, una dintre deciziile CSM criticate priveste modul in care obiectiunile DNA la raportul IJ au fost admise. Inspectorii sustin ca s-ar fi facut nelegal.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22