Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Iohannis: Evaluarea mea difera de cea a ministrului Toader.Sunt multumit de conducerea DNA
I.M. - - - -
2018-02-22
Actualitate Interna
2

La scurt timp dupa ce Tudorel Toader a cerut revocarea sefei DNA, declansind procedurile in acest sens, seful statului a dat un comunicat in care afirma ca raportul prezentat de ministru este neclar si ca evaluuarea sa in ce priveste activitatea DNA difera de cea a ministrului.

 

Presedintele sustine ca va uza de toate prerogativele constitutionale pentru a asigura funcționarea ” unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept”.

 

Presedintele Klaus Iohannis  s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale,” punct de vedere pe care și-l menține în continuare”.

 

Klaus Iohannis mai afirma ca raportul lui Tudorel Toader va fi analizat la nivelul Administratiei prezidentiale de catre departamentele de specialitate.

 

Comunicatul integral

 

”Referitor la Raportul privind activitatea managerială a Direcției Naționale Anticorupție, prezentat joi, 22 februarie a.c., de către ministrul Justiției, Administrația Prezidențială face următoarele precizări:

 

Din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA și având în vedere că evaluarea activității DNA și a conducerii acestei instituții de către Președintele României diferă de cea a ministrului Justiției, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administrației Prezidențiale de către departamentele de specialitate.

 

În repetate rânduri, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, punct de vedere pe care și-l menține în continuare.

 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va uza de toate prerogativele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept”.

 

După un rechizitoriu de două ore - în care a amestecat concluzii ale CCR, atacuri de pe televiziunile penalilor, declarații și interviuri ale procurorului șef al DNA, procese de intenție față de declarațiile acesteia, inclusiv cu invocarea impersonalului ”se știe”, ”opinia publică știe” - ministrul politic al Justiției Tudorel Toader a declanșat procedura revocării din funcția de șef al DNA a procurorului Laura Codruța Kovesi.

 

 

CITESTE SI  Ministrul Tudorel Toader a declanșat procedura de revocare a Codruței Kovesi de la șefia DNA

 

  

 

 

TAGS : tudoreltoader kovesi revocare iohannis
Comentarii
Noi Presedintele! 2018-02-23
Problema grava e poporul si statul de drept nu multumirile mafiei si lui Iohannis.
Isoscel 2018-02-22
Se mai intampla uneori la taierea porcului de Craciun ca macelarul sa nu fie tocmai priceput si porcul sa ajunga la parjolit sub teancul de paie inca in viata. Cam asa a aratat Tudorel Toader tot timpul expozelui sau ca un porc agonizand sub teancul de paie arzand pe el. Iar restul a fost ca la pomana porcului, cu Tolontan pe post de saracul satului in prim plan si probabil cu cineva de la antena 3 pe post de proasta satului. Cam asta a fost pentru mine procesul bolsevic, rechizitorial, sustinut de acest mic individ , mic si profesional si moral si fizic . P.S. Ca iesan si fost profesor al UAIC, invit actualii profesori si studenti ai Univeresitatii sa se mobilizeze si sa ceara urgent demiterea acestui nevolnic din functia de rector, Este o rusine pentru marea si cea dintai in timp universitate romaneasca, Este o rusine pentru Moldova ! Este o rusine pentru Romania !
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2490
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22