Iohannis: Evaluarea mea difera de cea a ministrului Toader.Sunt multumit de conducerea DNA

I.m. | 22.02.2018

La scurt timp dupa ce Tudorel Toader a cerut revocarea sefei DNA, declansind procedurile in acest sens, seful statului a dat un comunicat in care afirma ca raportul prezentat de ministru este neclar si ca evaluuarea sa in ce priveste activitatea DNA difera de cea a ministrului.

Pe aceeași temă

 

Presedintele sustine ca va uza de toate prerogativele constitutionale pentru a asigura funcționarea ” unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept”.

 

Presedintele Klaus Iohannis  s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale,” punct de vedere pe care și-l menține în continuare”.

 

Klaus Iohannis mai afirma ca raportul lui Tudorel Toader va fi analizat la nivelul Administratiei prezidentiale de catre departamentele de specialitate.

 

Comunicatul integral

 

”Referitor la Raportul privind activitatea managerială a Direcției Naționale Anticorupție, prezentat joi, 22 februarie a.c., de către ministrul Justiției, Administrația Prezidențială face următoarele precizări:

 

Din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA și având în vedere că evaluarea activității DNA și a conducerii acestei instituții de către Președintele României diferă de cea a ministrului Justiției, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administrației Prezidențiale de către departamentele de specialitate.

 

În repetate rânduri, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, punct de vedere pe care și-l menține în continuare.

 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va uza de toate prerogativele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept”.

 

După un rechizitoriu de două ore - în care a amestecat concluzii ale CCR, atacuri de pe televiziunile penalilor, declarații și interviuri ale procurorului șef al DNA, procese de intenție față de declarațiile acesteia, inclusiv cu invocarea impersonalului ”se știe”, ”opinia publică știe” - ministrul politic al Justiției Tudorel Toader a declanșat procedura revocării din funcția de șef al DNA a procurorului Laura Codruța Kovesi.

 

 

CITESTE SI  Ministrul Tudorel Toader a declanșat procedura de revocare a Codruței Kovesi de la șefia DNA

 

  

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22