Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Profesor de drept, coleg cu Toader: Nici unul dintre cele 20 de puncte nu e sustinut juridic
I.M. - - - -
2018-02-22
Actualitate Interna
7

Valerius Ciuca, profesor de drept si coleg cu Tudorel Toader la Universitatea AI Cuza din Iasi, il critica dur pe ministrul Justitiei pentru raportul in baza caruia a cerut revocarea sefei DNA. "Nici unul dintre cele 20 de puncte nu are sustinere juridica sau rationala", scrie acesta pe facebook.

 

Profesorul Ciuca face o paralela cu practicile staliniste, in care aveau loc "grave ingerinte in actul de justitie" si afirma ca  am asistat la un spectacol jalnic , ”totul este deconcertant. In afara oricarei ordini legale sau constitutionale”.

 Postarea integrala a lui Valerius Ciuca:


”In anii '50, interpretarile juridice se faceau prin intermediul autoritatilor legale si judiciare sovietice. Astazi, aberatiile juridice sunt acreditate prin interpretari paraconstitutionale pe care nici macar C.C. nu poate sa si le asume intr-un mod decontextulist. Cu alte cuvinte, fara caz, nu exista solutie... Cine promoveaza solutia inaintea cazului, se pare, forteaza dreptul...

Ce-a fost asta? Ce-a fost acest jalnic spectacol ? Cum poti tu, Romanie, sa suporti asemenea nenorocire?

Totul este deconcertant. In afara oricarei ordini legale sau constitutionale, cineva ne povesteste despre ce-ar fi trebuit sa se intample dar nu s-a intamplat... Nici o umbra de institutie nu a fost prezenta la aceasta povestire. Institutiile s-au ascuns pentru a asculta vocea unei ectoplasme judiciare fara nici cea mai mica competenta in materie de jurisdictie. Romania nu este tara saradelor; nu ne jucam cu competentele ei institutionale si nu facem din acestea platforme de parelnice opinii. Daca cineva isi permite sa batjocoreasca acasta natie si sa relativizeze acest stat cu institutiile sale sobre si constitutionale, inseamna ca peste 20 de milioane de romani nu se regasesc pe teritoriul pe care antecesorii lor seriosi i l-au rezervat... Nici cele mai elucubrante ganduri ale noastre nu pot fi "gazde" ale acestor stupefactii. Nici unul dintre cele 20 de puncte nu are sustinere juridica sau rationala. Oricare dintre pricinile prezumtioase este obiect de judecata. Cum este posibil ca factorul politic sa-si permita a judeca? Unde s-a mai intamplat asemenea absurditate fara a fi catalogata ca grava ingerinta in actul de justitie? Justitie inainte de justitie? Unde s-a mai intamplat asta? Nici macar la prezumtiosii stalinisti... Este de-a dreptul siderant sa vad la "oameni ai institutiilor" conduita lipsita de minima initiere institutionala...

Sa te inflacarezi in fata proclamatiilor media este meritoriu. Inseamna ca sufletul tau este, inca, vibratil. Dar, sa ramai pasiv la irationalitatea pura a celor care trebuie sa intruchipeze sufletul statalitatii, este ca si cum ai fi catatonic la scena uciderii familiei tale... Iar asta nu mai este gluma...

TAGS : tudorel toader kovesi revocare raport DNA evaluare
Comentarii
Maria Esslinger 2018-02-23
Ma intreb, cate comisii juridice s-au infiintat sa verifice contractele de privatizare , ce s-a respectat din ele..nici una..s-au distrus in mod voit peste 1500 intreprinderi cu valoare nationala , prin marea privatizare..dar NICI UN VINOVAT CA MILIOANE DE OAMENI NU AU CE LUCRA..Nu ma pot abtine, din pacate acest fost rector , a scos pe banda rulanta avocati direct, cu rezultate sub nivelul mediocru..noile generatii deja trebuie sa dea examen sa intre in barou..a fost vre-o comisie sa verifice miile de locuri la facultatile de drept , ce sustinere au ..n-as crede..sunt pct in care nu sunt deacord cu doamna Kovesi..dar e singura care macar a incercat sa mature escrocii de talie internationala din tara..si culmea..asa cum deja o stiu de ani de zile..dreagii nostrii conducatori fac ORICE sa fie altcineva vinovat pt problemele create de ei..TT esti o mare nulitate negativa..areti clar carui cala de parveniti apartii!!!
MAX 2018-02-23
Tudorel nu se dezminte,avea omul obligatie clara de la partid.Asta dovedeste ca poate calca pe cadavre
pt o functie;Asta da caracter de sluga,cum daqu mare profesor sa ajungi sa te prostituezi in halul asta?
Astia se cred nemuritori?
Liviu 2018-02-23
1. TT, oricit de mediocru, stie ca argumentatia lui nu face doua parale.

2. TT este si el o lichea si acum nu se mai ascunde.

3. Ce conteaza acum, este spiritul civic: sint gata romanii sa iasa cu milioanele in strada ?
Mircea 2018-02-23
Mi-e teama ca romanii aia multi pe care ii asteptati in starda sunt de acord cu ministrul Toader. Nu ies in strada decat cei care nu sunt de acord.

Nu cred ca strazile vor fi incapatoare daca vor iesi cei care sunt de acord cu revocarea.

In fond ce atata scandal. Este vorba despre o persoana care nu a fost unsa pe vecie in scaunul DNA-ului. Nu cred ca este Ioana d'Arc a justitiei romanesti. Mai degraba este un om supus greselii. Si pana la urma faptele dovedesc un lucru. A cam scapat haturile din mana. Sau nu le-a avut nicio data?

Ca sa ajungi sa crezi ca esti o persoana providentiala si ca numai tu poti sa rezolvi problemele... hmm. Este cam mult in situatia data. Sau se doreste pastrarea ei deoarece raspunde perfect la comenzi, sau sugestii. Deoarece vanitatea este fara margini si te face sa nu mai fii rational. Vad ca s-a ajun chiar a se vorbi despre LCK. Parca ar fi JFK. Doamne fereste!

Dom' profesor Valerius cred ca este un pic invidios pe Tuderel.
Georgeta Naum 2018-02-22
Acest ,,raport” si motivele revocarii unui procuror sef al DNA sunt doua chestiuni paralele !!. Conf .Legii 303/2004 conditiile unei revocari sunt:1)Cand NU mai indeplineste una din conditiile pentru care a fost numit .2)In cazul exercitarii necotespunzatoare din pdv MANAGERIAL a conducerii DNA.3) IN cazul aplicarii unei sanctiuni DISCIPLINARE sefului DNA.Deci NU EXISTĂ temei juridic pentru ca LCK sa fie revocata de Presedintele KWI.
coco 2018-02-24
Comentariul dvs. a rezultat in urma operatiunii de copy-paste ca si lucrarea de doctorat a sefei DNA ? Nu ati citit macar ce a rezultat ? Ascultand prezentarea d-lui ministru Tudorel Toader nu ati sesizat ca face referire tocmai la pct.2 , adica management defectuos ! Sau nici nu ati ascultat si nici nu ati vrut sa va informati . Ati luat modelul lui Iohannis ? Sau va uitati in gura acestui profesoras care ce sa vezi nu a ajuns nici rector nici membru al Comisiei de la Venetia ( pentru stiinta dvs. Comisia de la Venetia se ocupa de problemele din justitia europeana nu de organizarea celebrului carnaval ) ca renumitul lui coleg !
emil 2018-02-22
Profesorii acestia sunt rupti total de realitatea romaneasca.
Total 7 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
260948
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22