Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dancilă le-a cerut lui Juncker și Tusk să ia informații despre România doar de la ea
Dora Vulcan - - - -
2018-02-24
Actualitate Interna
6

Dancila spune ca le-a cerut presedintilor Consiliului European, Parlamentului European si Comisiei Europene, cu care s-a intalnit in acesta saptamana la Bruxelles, ca atunci cand vor informatii despre situatia din Romania sa le ia direct de la Guvern si sa o sune pe ea, pentru a arata "care este adevarul”.

 

 

Premierul Viorica Dancila s-a plans și de jurnalistii strani i-au pus "numai intrebari negative", dorindu-se "aceasta perceptie negativa despre Romania", informeaza news.ro.

 

Premierul Viorica Dancila a spus, intr-un interviu acordat Antena 3 in timpul vizitei facute la Bruxelles, ca le-a transmis presedintelui Consiliului European, Donald Tusk, presedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, si presedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, ca isi doreste continuarea luptei anticoruptie si o justitie independenta, dar in acelasi timp vrea sa fie respectate drepturile cetatenilor.

 

"Am discutat cu fiecare dintre presedinti, am subliniat de fiecare data ca doresc independenta justitiei, vreau ca lupta anticoruptie sa continue, dar in acelsi timp sa fie respectate drepturile cetatenilor. I-am rugat pe domnii Juncker, Tusk si Tajani ca atunci cand vor informatii sa le ia de la Guvernul Romaniei, pentru ca au existat foarte multe dezinformari si daca dansii cred ca sunt probleme pe o anumita lege, sa discutam punctual pentru a indrepta, daca este nevoie, si pentru a arata care este adevarul. (...) In noua ani de zile, cat am fost europarlamentar, am vazut foarte multe dezinformari, am vazut cum reaua-credinta a dus la critici pe care toate statele le-au adresat Romaniei, ceea ce este nedrept. Vreau sa nu las aceste dezinformari sa faca o imagine gresita asupra Romaniei. Voi incerca sa am cotact cu liderii europeni, i-am rugat sa ma sune si eu voi da toate informatiile in mod transparent si corect", a declarat Viorica Dancila, intr-un interviu acordat Antena 3 in timpul vizitei facute in aceasta saptamana la Bruxelles.

 

Intrebata daca i s-au parut ingrijorati liderii europeni, in contextul avertismentelor acestora privind lupta anticoruptie din Romania, Dancila a sustinut ca nu a mai vazut "aceeasi ingrijorare" la Bruxelles.

 

"Mi s-a parut ca ne trateaza in mod egal cu celelalte state. Nu am mai vazut aceeasi ingrijorare. Faptul ca am aratat o mare deschide dinspre Romania, cred ca e un lucru benefic si acceptat de liderii europeni", a afirmat Dancila.

 

Chestionata despre faptul ca jurnalistii straini au pus intrebari despre problemele interne ale Romaniei, de exemplu despre Darius Valcov si Laura Codruta Kovesi, Dancila s-a plans ca "toate intrebarile au fost negative", pentru ca s-a dorit aceasta perceptie despre Romania.

 

"S-a dorit aceasta perceptie despre Romania, multi au luptat sa existe o perceptie negativa despre Romania. Ceea ce m-a suparat a fost ca toate intrebarile au fost negative. As fi vrut sa aud macar o intrebare pozitiva despre Romania (...), sa aud felicitari ca Romania are 7% crestere economica . Dar toate intrebarile au fost legate de ceea ce au vrut unii sa creioneze despre Romania. (...) Am raspuns cum cred eu ca este corect: justitia trebuie sa fie libera, dar in acelasi timp drepturile cetatenilor trebuie aparate. Oamenii trebuie sa aiba incredere in justitie", a conchis premierul Dancila.

 

Premierul Viorica Dancila s-a aflat, marti si miercuri, intr-o vizita la Bruxelles. 

TAGS : guvern psd dancila bruxelles intrebari negative
Comentarii
DANIEL 2018-02-25
"... As fi vrut sa aud macar o intrebare pozitiva despre Romania (...), sa aud felicitari ca Romania are 7% crestere economica..."
D-na prim, a pune egal intre "?" si "!" e corect gramatical?
nic 2018-02-25
D-zeule, cu ce rusine de PM ne-a procopsit psd, asta crede ca daca votantii lor sunt tampiti toata lumea din jur e la fel!!! Aloooo, duamna cu frizura, vezi ca expui atata prostie ca bubuie in jurul tau!!!!
4K 2018-02-24
Eu recomand sinteza zilei la Antena3.
Vax 2018-02-24
Juncker și Tusk nu cred in stele dar apoi in Dancila.
Jean Paul 2018-02-24
Dumnezeule!
De unde a aparut "lunateca" Dancila? Cum poate sa invoce, in acelasi timp, faptul ca este europarlamentar de 9 ani si sa pretinda ca oficialii europeni sa vina sa se informeze doar de la palatul Victoria? Cum poate fi catalogata cererea ei: tupeu sau prostie? Oare, ce au gandit respectivii oficiali, daca intr-adevar Dancila le-a propus asa ceva? Spun asta, fiindca am constatat ca madam Dancila este putin "uituca" si nu-si mai aminteste exact ce a discutat cu Tusk sau Tajani ori cu Juncker. Par example, tov Dancila neaga ca ar fi discutat despre problema modificarii legilor, aflate pe masa parlamentului, in timp ce Tusk si Tajani au declarat ca au abordat aceste chestiuni in discutia cu V Dancila....
Si inca o chestiune, cum poate un prim ministru sa fie atat de grobian in exprimare, reclamand ca doar guvernul condus de ea(adica, V.Dancila) ofera raspunsuri corecte si ca toti ceilalti dezinformeaza? Fiindca guvernele occidentale se informeaza prin ambasadele proprii, deci toti ambasadorii sunt niste mincinosi, inclusiv reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti?
Marius Nicolescu 2018-02-24
Avem o troikă invincibilă? Dracnea-Voicilă-Tăriceanu? Această troikă crede că este și posesoarea adevărului absolut. Mai ceva decât troika Ceaușescu-Dăscălescu-Postelnicu. Ia-mă Doamne, stinge-mi neamul!
Total 6 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
9299
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22