Demisia ministrului Justiției cerută în stradă. Proteste în București, țară și diaspora

Dora Vulcan | 25.02.2018

Proteste pentru sustinerea DNA și a procurorul șef DNA Laura Codruța Kovesi au loc duminică seară în București, în toată țara și în diaspora după ce ministrul de Justiție Tudorel Toader a anunțat declanșarea procedurii de revocare a șefei DNA la presiunea politicienilor coaliției care au probleme penale.

Pe aceeași temă

 

 

 

LIVE TEXT (Hotnews.roAgerpresZiare.comZiarul incomodZiarul Timișoara,)

 

 

21.07 - Miile de oameni din fața guvernului și-au aprins lanternele telefoanelor și strigă ”PSD, ciuda roșie” și ”Justție, nu corupție”

 


20:47 - Chiar daca frigul devine tot mai patrunzator, atmosfera ramane la fel de calda si animata in Piata Victoriei. Oamenii scandeaza, fluiera si agita pancartele cu care au venit, scrie ziare.com

 

 

 

 

 

 



 

Mureș - 

 

 

20:38 - Protestatarii canta prohodul "mafiei PSD". Au venit si cu o cruce si o coliva, transmite ziare.com
 

PSD mafie coliva cruce


 

 



20:23 - Umorul continua sa fie ingredientul principal din Piata Victoriei, constată corespondenții ziare.com
 

statul paralel pancarta protest

 

 

20.31: Protestatarii scandeaza: "Tudorele, fa ceva! Haide, da-ti demisia!" Numarul protestatarilor a mai scazut si multimea s-a rărit, scrie Hotnews.ro. În Bucuresti ninge in continuare si sunt -5 grade Celsius, dar din cauza vantului foarte rece temperatura resimtita este si mai mica.

 

 19.55: Aproximativ 4.000 de bucuresteni manifesteaza la aceasta ora in fata Guvernului. Protestatarii au adus trei manechine în zeghe, cu chipurile lui Toader, Dragnea si Tariceanu. Cineva din mulțime a citit ”rechizitoriul condamnatului Dragnea si al inculpatului Tariceanu" și a început cu fraza, devenită deja celebră, cu care Tudorel Toader a dat citire textului finalizat cu decizia de revocare șefei DNA Laura Codruța Kovesi: ”Avem o justitie. Unii spun ca e buna..." după care a continuat cu o parafrază după Tudorel Toader: "se implinesc 12 luni din momentul in care s-au implinit 324 de luni de cand am strigat in aceasta piata: Jos comunismul!". Multimea a inceput sa scandeze: "Nu scapati!" - transmite Hotnews.ro. 

 

19.23: Aproximativ 3.000 de oameni manifesteaza acum in Piata Victoriei. Se scandeaza "Hotii! Hotii!", "Tudorel, demisia!", "PSD, ciuma rosie!" si "Nu vrem sa fim o natie de hoti!"

 

19.19: In Bucuresti continua sa ninga si temperatura a scazut. Protestul are o dinamica mai mare ca de obicei, multe grupuri parasesc Piata, in timp ce altele noi abia ajung.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19.10: Iași - sursa George Chelaru, Facebook

 

 

 

 

19.07: Circa 2.000 de oameni in strada, acum, la Bucuresti. Multimea, rasfirata in anumite locuri, a ocupat intregul spatiu ingradit de jandarmi, circa 2000 mp. Jandarmii au fost nevoiti sa largeasca perimetrul ingradit si sa mute gardurile

 

18.57: Sunt peste 1.200 de manifestanti in Piata Victoriei din Capitala. Se scandeaza "Tudorel, demsia!"

 


18:54 - Este frig si ninge marunt, asa ca protestatarii s-au organizat si au venit cu ceai cald, pe care il impart celorlalti participanti din Piata Victoriei, transmite ziare.com
 

 

18.47: In Piata Unirii din Iasi protesteaza la aceasta ora aproximativ 100 de oameni. "Tudorel, esti un gunoi / Ne tragi Iasul inapoi" si "Tudorele, esti un las / Faci ce zice un borfas / Nu vrem sa mai vii in Iasi" - scandeaza ei.

 



 

 

18.44: Sunt peste 700 de manifestanti acum in Capitala. Lumea scandeaza "Demisia!", "PSD, ciuma rosie!" sau "Nu scapati!". Masinile care trec prin piata claxoneaza in semn de sustinere.

 

 






 

 

 

18.37: Cativa oameni protesteaza si in centrul Ploiestiului, potrivit imaginilor transmise de Ziarul Incomod. Cei prezenti au vuvuzele si spun ca au iesit in semn de sustinere fata de Laura Codruta Kovesi.

 

 

18.35: Si la Timisoara piata incepe sa se umple:

 

 
 

18.28: Circa 330 de persoane la aceasta ora in fata Guvernului. Jandarmii si-au facut aparitia in piata si au inceput sa monteze garduri separatoare

 

18.25La Bistrita protesteaza in Piata "Petru Rares", in fata Prefecturii, circa 100 de manifestanti

 

18.15 - Circa 200 de persoane au sosit în Piața VIctoriei din Capitală, anunță Hotnews.ro. Numarul lor creste de la un minut la altul, scrie sursa citată. In Bucuresti ninge si vantul bate simtitor, temperatura fiind in jur de -3,-4 grade. Intr-o parte a pietei este un grup cu pancarte cu mesaje ecologiste, iar in partea dinspre Guvern - un grup de baieti dintr-o galerie care bat la tobe si scandeaza.

 

Mesaj din MIlano

 

***

 

”Ce este DNA, cu ce se ocupă DNA, cum funcționează DNA, lăsăm DNA-ul pe mâna corupților?  Lăsăm justiția pe mâna lor? Azi, nu, azi avem eveniment”, scriu organizatorii de la Corupția ucide.

 

 

 "Tudorele, pleacă tu, cu hoții tăi” - Da, stim, DNA-ul este foarte deranjant pentru cei care toaca banii romanilor si vor sa traiasca linistit cu asta. Apropos, in 2016, DNA, doar in dosarele de mare coruptie, a urmarit recuperarea sumei totale de 667 de milioane de euro. Adica bani furati de la romani de catre corupti. (...) NU RENUNTAM, nu acceptam un abuz facut de o gasca de infractori", scriu organizatorii de la Rezistența, Insistăm, Declic, Inițiativa România, Acțiunea Civică Galați, Aradul Civic și, din nou, Corupția ucide, 

 

 

Protestul din Capitala ar urma sa inceapa in jurul orei 18.00 si va avea loc in Piata Victoriei.

 

 

Manifestatii de sustinere a DNA sunt anuntate si in țară:

Alba Iulia (prefectura),

Arad (in fata primariei),

Baia Mare (Piata Revolutiei),

Bistrita (Piata Petru Rares),

Braila (in fata primariei),

Botosani (Piata Revolutiei),

Brasov (prefectura),

Cluj (Monumentul Memorandistilor),

Constanta (prefectura),

Craiova (Piata Mihai Viteazu),

Focsani (Piata Unirii),

Galati (prefectura),

Iasi (Piata Unirii),

Pitesti (Piata Vasile Milea),

Ploiesti,

Ramnicu Valcea (Scuarul Revolutiei),

Satu Mare (pietonalul Corneliu Coposu),

Sibiu (Piata Mare),

Suceava (Palatul Administrativ),

Targu Jiu (biserica de langa prefectura),

Targu Mures (prefectura),

Timisoara (Piata Operei),

Tulcea (Piata Civica).

 

 

De asemenea, romanii din diaspora au anuntat ca vor solidariza cu cei din tara, astfel ca vor organiza proteste in:

Dublin (in fata ambasadei Romaniei),

Milano (Consulatul roman),

Toronto (Nathan Phillips Square)

Viena (in fata ambasadei Romaniei).

 

 

foto articol Cristi Citre, Facebook

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22