Laura Codruța Kovesi va fi audiată la CSM împreună cu ministrul Justiției Tudorel Toader

Redactia | 26.02.2018

CSM a invitat-o marți, la ora 14:00, pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Tudorel Toader a confirmat că va participa și el la aceste discuții în sistem tripartit.

Pe aceeași temă

 

Este prima întâlnire a lui Kovesi cu Toader după ce acesta a declanșat procedura de revocare a șefei DNA. Astfel, ministrul Justiției va putea obține răspunsurile șefei DNA la acuzațiile pe care i le aduce.

 

Tudorel Toader a confirmat că va participa la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii de marţi, 27 februarie, în care se va discuta cererea de revocare a Laurei Codruța Kovesi, informează Stiripesurse.ro.

 

„În întâmpinarea interesului general suscitat de avizul consultativ solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, Secția pentru procurori informează opinia publică cu privire la faptul că urmează să ia în discuție solicitarea Ministrului Justiției privind revocarea din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție în ședința stabilită pentru ziua de marți, 27 februarie 2018, ora 14.00,  la sediul Consiliului", arată un comunicat al CSM.

 

Ministerul Justiției a publicat, vineri, pe pagina de internet a instituției, raportul privind activitatea managerială de la Direcția Națională Anticorupție.

 

Pe lângă raport, Ministerul Justiției a publicat și 11 anexe care conțin rapoarte ale Inspecției Judiciare, decizii ale Curtii Constituționale, un aviz și un raport al Comisiei de la Venetia, comunicate de la Inspecția Judiciara, un raport de activitate pe anul 2006 al Ministerului Public și Codul deontologic al judecătorilor si procurorilor.

 

Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) a primit vineri după-amiază raportul ministrului Justiției privind motivele revocării din funcția de procuror șef al Direcției Nationale Anticorupție (DNA) a Laurei Codruța Kovesi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22