Iohannis: Suntem tot mai departe de o revocare. Manifestari virulente ale disperarii

Iulia Mincu | 28.02.2018

Prezent la bilantul activatii DNA, presedintele Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa celor care vor sa ”decredibilizeze DNA si sa subordoneze justitia politicului.” Presedintele a felicitat DNA si a spus ca ”suntem tot mai departe de o revocare”, catalogind totodata prezentarea lui Tudorel Toader drept ”subiectiva, tendentioasa si partizana”.

Pe aceeași temă

 

 

”Felicitari in primul rand pentru intreaga activitate  a DNA din 2017. In 2017, au fost solutionate peste 3.800 de dosare, cu 16,5% mai multe decat in 2016, au fost trimisi in judecata aproape o mie de inculpati. Pe baza rechizitoriilor DNA, anul trecut instantele au condamnat definitiv peste 700 inculpati, iar achitarile sunt 13%”.



”Toate acestea demonstreaza inca o data ca DNA e o institutie eficienta si care se afla deja de ani buni in prima linie a luptei anticoruptiei, contrar unei evaluari subiective, tendentioase si partizane prezentata opiniei publice de cineva saptamana trecuta”.

 


Seful statului a  lansat apoi un atac  extrem de dur la adresa celor vor inlaturarea lui Kovesi si subordonarea justitiei politicului.



”Din pacate, asistam la manifestari virulente ale disperarii si incercari de manipulare pentru a decredibiliza DNA si cu incercarea clara de a subordona justitia politicului. Inadmisibil. Niste inculpati si niste condamnati penal, dupa ce au fost prinsi incalcand legea, s-au unit pentru a discredita pe aceia care i-au cercetat”.


”Toate aceste actiuni concertate in plan mediatic nu au sanse de reusita”, a avertizat presedintele Iohannis.

 

”Cei care le-au pus la cale sunt cei care au ramas in trecut, traiesc cu iluzia ca puterea inseamna privilegii si se exercita prin abuz.Spre nenorocul lor, democratia s-a consolidat in Romania, justitia e acum independenta si eficienta, iar spiritul civic al societatii se manifesta cu mult curaj”.



”Vreau sa fiu foarte clar: in lupta dintre nou si vechi, intre cei care traiesc din coruptie si cei care o combat, va castiga Romania moderna, europeana, care actioneaza in baza valorilor democratiei originale (se corecteaza) occidentale si a statului de drept”, a mai spus Iohannis.



”In tot acest timp, nu doar institutiile s-au schimbat, societatea s-a maturizat ca urmare a consolidarii democratiei. Sustinerea fara precedent pentru statul de drept ne arata ca cetatenii isi doresc o Romanie demna, o societatea in care cei plasati deasupra legii raspund pentru faptele lor.”  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22