Codrin Ștefănescu dat afară din conducerea PSD. Firea rezistă

Redactia | 05.03.2018

Liviu Dragnea nu uită, nu iartă. La Comitetul Executiv Național Dragnea a obținut tot ce a vrut. Codrin Ștefănescu a fost eliminat direct, funcția sa de secretar general adjunct al PSD fiind desființată, iar vicepreședinții vor fi toți din tabăra lui, inclusiv viitorul număr doi.

Pe aceeași temă

 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că în cadrul Congresului Extraordinar al PSD vor fi aleși 16 vicepreședinți, 8 femei și 8 bărbați. Se va da un vot pentru funcția de președinte executiv și pentru cea de secretar general.

 

„În primul rând s-a luat decizia de alegri pentru președinte executiv și pentru funcția de secretar general. S-a adoptat modul în care să fie constituit BPN-ul, vom avea 16 vicepreședinți, 8 președinți femei și 8 președinți. S-a votat anularea interdicției pentru președinții care vor să candideze în Comitetul Executiv”, a spus Dragnea după întrunirea Comitetului Executiv.

 

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, susține că Liviu Dragnea ar trebui să dea explicații în interiorul PSD și votanților PSD despre participarea la chermezele SRI. Reacția lui Codrin Ștefănescu vine, după ce fostul șef al SRI, George Maior, a confirmat prezența lui Dragnea la petrecerile date în vilele de protocol al SRI.

 

Liviu Dragnea a evitat un răspuns direct, negând că ar fi avut vreo întâlnire cu Vasile Dâncu și George Maior în weekendul trecut într-o stațiune de pe Valea Prahovei. Știrea a fost dată prima dată pe site-ul Știripesurse.ro, care îl susținuse în trecut pe Dragnea, dar care în prezent pare a se afiliat la gruparea Firea-Pandele, noul pol de putere din PSD.

 

Codrin Ștefănescu a amintit și de alte nume importante precum Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae, vicepreședinți ai PSD, dar care, spune Ștefănescu, că le va fi foarte greu să mai prindă vreo poziție de conducere în noua organigramă care va fi votată la Congres.

 

Practic, Liviu Dragnea și-a luat partidul înapoi, urmând că până la eșalonul II din PSD să fie nominalizați doar persoane din cercul său intim de prieteni. În aceste condiții, dizidenților nu le rămâne decât înființarea unui nou partid, soluție riscantă și cu sorți mici de succes.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22