PSD se prabuseste in sondaje. Ecaterina Andronescu: Am aflat ca suntem la 30 si ceva la suta

Iulia Mincu | 06.03.2018

La Comitetul Executiv de luni, Ecaterina Andronescu s-a aratat ingrijorata ca partidul a coborit in sondaje pina spre 30% .”PSD trebuie să își recâștige electoratul”, ar fi spus senatoarea care a facut referire la un sondaj intern al PSD ajuns pe masa conducerii partidului la finalul lunii ianuarie. Aceste informatii au generat discutii aprinse inaintea Congresului din 10 martie.

Pe aceeași temă

 

 

Conform surselor din PSD citate de presa, sondajul intern arata ca PSD a ajuns la 34%, pierzind in ultimul an de guvernare aproape 14 procente.

 

O pierdere masiva a inregistrat si Liviu Dragnea, ale carui cote de popularitate s-ar plasa la doar 10%, mult sub scorul partidului. De altfel, Liviu Dragnea a avut constant pe parcursul intregului an 2016 procente situate la sub jumatate din cifrele PSD.

 

Analistii considera ca aceste pierderi  masive se datoreaza haosului creat de ”revolutia fiscala”, care a nemultumit electoratul PSD, dar si permanentelor scandaluri de coruptie  in care sunt implicati lideri marcanti ai partidului.

 

Ecaterina Andronescu  a confirmat discuțiile din Comitetul Executiv al PSD pe tema sondajelor, declarind pentru stiripesurse.ro ca acestea sunt datele care au ajuns in posesia ei.

 

”Acestea sunt informațiile care au ajuns și în posesia mea, informații care m-au îngrijorat. Am aflat că noi am am fi în sondaje la 30 și ceva la sută, în loc de 40 și ceva la sută, ceea ce este îngrijorător. Eu vedeam acest Congres ca pe un moment în care să ne recâștigăm electoratul, care, slavă Domnului, ne-a votat într-o proporție covârșitoare la alegerile din 2016, unde am obținut aproape cel mai mare scor din istoria pardului. De altfel, eu plecând de la această situație îmi voi formula un cuvânt la Congresul din 10 martie, pentru că este un moment foarte bun, în care să ne recâștigăm electoratul”, a declarat Ecaterina Andronescu.

 

Ecaterina Andronescu ne-a explicat că acest Congres este o bună modalitate pentru PSD să vină cu un document programatic, în care să arate că știe să guverneze nu doar în această perioadă, ci și pe viitor.

 

”Vedeam acest Congres ca pe un moment în care PSD se poate repoziționa politic, ca pe un moment în care să identificăm domeniile de maximă importanță, după o analiză a specialiștilor din PSD și un moment în care să arătăm că suntem preocupați de guvernare nu doar în acest moment, ci și de cum va arăta guvernarea României în viitor”, a mai spus senatorul PSD.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22