PSD își reconfirmă ”dictatorul” cu 9%

Luptătorii cu justiția, oculta, limba română și mitraliera au dreptate: sunt victimele lui Dragnea.

Andreea Pora 08.03.2018

De același autor

 

 

Cum să  fie dați la o parte exact ei, care și-au făcut atâta amar de vreme datoria exemplar față de partid, șef și realitatea paralelă? Merită Ștefănescu, Rădulescu sau Pleșoianu un asemenea  tratament?  Răspunsul telespectatorilor e un nu hotărât. Dar Cati Andronescu, fostă ”Ambraburica”, ajunsă o oază de intelectualitate prin comparație cu Viorica Vasilica, merită? Câtă nedreptate! Și pentru ce? Rădulescu- Mitralieră o  spune clar: aceste alegeri reprezintă o farsă, pentru că sunt niște numiri în funcție, nu sunt de fapt alegeri, ceea ce în PSD nu s-a întâmplat în ultimii 27 de ani”. De acord, dar e prima oară în 27 de ani când la putere e unul ca Dragnea. Dacă va fi și ultima, e greu de spus, pentru că întotdeauna e loc de mai rău, după cum se vede cu ochiul liber din evoluția PSD de la Năstase încoace. Codrin Șefănescu spune că ”bubuie nervii” în partid și promite că la congres o să spună niște lucruri de o să ”crape pereții”. La Sala Palatului? Să fim serioși. Câte au auzit pereții ăia la congresele lui Ceaușescu și tot n-au crăpat. ”Eu aș vrea o listă a PSD, la acest Congres, nu lista lui Dragnea. Dacă conducerea actuală ne va permite să candidăm, noi voi candida”. Nu le va permite, că așa  funcționează epurările. Democrația de partid a fost suspendată precum taxa ”claudbec” a lui Dăncilă, dar n-a deranjat pe nimeni până acum. Ba din contră, apaudau frenetic  și votau unanim de fiecare dată când Dragnea se cățăra tot mai sus în copac.

 

Se întreabă naivii care e scopul Congresului. Păi, nu-i clar? Să se instaureze oficial dictatura lui Dragnea. Din cei 16 vicepreședinți, doar unul  singur, primărița Firea, i-ar putea putea face niscaiva probleme. În rest, vor fi strâns uniți.  În cap cu Dăncilă, care va fi instalată la Cabinetul 2, un loc cu simbolistică puternică. Nu-i de mirare. Doamna Vasilica Viorica e pe zi ce trece mai asortată, și la vorbă, și la port, cu epoca Dragnea. După ce a repetat fix de 6 ori într-un minut și jumătate ”imunoglobină”,  i-a rămas totuși ceva minte să nu pretindă că e vreun regionalism, cum a făcut ministrul ”pamblică”. Gurile rele spun că Dragnea vrea să-i lase lui Dăncilă ștampila și dreptul de semnătură la PSD în caz că-i vine de hac statul paralel și ajunge la zdup. S-a gândit bine. În mâinile ei vor fi în aceeași siguranță ca în seiful personal din vila de la Alexandria. Doamna Viorica nu va face în niciun caz ca ”ăla mic cu capul mare”, zis și Aurelian Pavelescu, care a fugit cu ștampila PNT, le-a vândut și sediul după care dus a fost.

 

Deci, toate lucrurile sunt în ordine, mai lipsește doar  testamentul politic  al Prea Iubitului. Din câte se aude va fi sub forma unor teze de luptă cu ”statul paralel” și a unui program de guvernare adaptat tristelor realități din ultimul an de guvernare. Dar mai ales din ultimele luni, când PSD a pierdut 14%, ajungând la un nemeritat 34%. În fond, e scorul PSD din totdeauna. Problema e că Mirel Palada, omul cu sondajele de casă, spune că e loc de mult mai rău dacă partidul nu face ceva. Ba face: îl reconfirmă pe ”dictatorul” cu 9%. Ce pesedist își poate dori mai mult?

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22