Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea, anunță reorientări ale politicii externe a României către China și vecini
Dora Vulcan - - - -
2018-03-10
Actualitate Interna
2

Enervat că ”alţii se laudă" în vizitele externe cu alocarea a 2% pentru Apărare, deşi PSD a luat această măsură, Dragnea a profitat de ocazie pentru a retrasa noile orientări ale politicii externe ale României, ca un veritabil șef de stat. Discursul său a fost în continuarea celui în care anunța ”schimbări” majore la mai multe instituții, printre care și la cea a președintelui.

 

 

 

"Noi am decis alocarea a 2% pentru Apărare. Noi nu vrem ca aceşti 2% să plece din România. Cred că trebuie ca echipamentele militare să se producă în România. E vorba despre miliarde de euro. Vom întări parteneriatul strategic cu SUA, dezvoltând puternic şi componenta economică. Vrem să întărim parteneriatul în domeniul economic cu Germania, Franţa şi Marea Britanie. Trebuie să abordăm uriaşul potenţial de dezvoltare în relaţiile cu China. Absolut toate ţările doresc să aibă relaţii comerciale cu China. La noi, pentru că unii au tot felul de opinii, au existat ezitări. Vreau să nu mai avem aceste ezitări.

 

Cooperarea cu ţările din jurul nostru are un potenţial de care s-a vorbit prea puţin. Vreau să întărim un sistem de cooperare economică şi nu numai cu Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Republica Moldova. Vreau să folosim cu inteligenţă deschiderea tot mai mare pe care statul Israel o are faţă de România. Îl rog pe ministrul de Externe să trimită propunerea pentru ambasador din partea României în Israel. Este inadmisibil să stăm mai bine de un an fără ambasador în această ţară foarte importantă", a afirmat Liviu Dragnea, citat de stiripersurse.ro.

 

Preşedintele PSD a mai anunţat că va solicita întregului corp diplomatic al României să ofere o importanţă sporită dimensiunii economice a relaţiilor externe.

TAGS : dragnea psd congres extraordinar reorientari politica externa
Comentarii
emil 2018-03-11
Unul hăis, altul cea...poporul roman inca nu e stabil pe locul lui nici dupa 100 de ani de la Marea Unire.
Mircea Popescu 2018-03-10
ASTA SEF SE STAT? ASTA E DOAR O PROIECTIE A SECURISTILOR LUI CEAUSESCU.
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2832
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22