TVR chemată să explice în Parlament de ce a difuzat interviul cu Sebastian Ghiță

Redactia | 15.03.2018

Directorul general interimar al Societății Române de Televiziune, Doina Gradea, a fost invitată să dea explicații în fața comisiei de cultură a Camerei Deputaților pentru decizia de a difuza interviul cu inculpatul Sebastian Ghiță.

Pe aceeași temă

 

„Stimată doamnă director general interimar, vă invităm să luați parte la lucrările comisiei în data de 20 martie, ora 12,00, pe ordinea de zi fiind înscrisă audierea dumneavoastră în legătură cu difuzarea de către TVR a interviului realizat de jurnalistul Ion Cristoiu cu domnul Sebastian Ghiță, persoană pentru care Înalta Curtea de Casație şi Justiție a emis un mandat european de arestare", se arată în adresa trimisă de președintele comisiei de cultură a Camerei Deputaților, liberalul Gigel Știrbu.

 

UPDATE Explicațiile pe care trebuie să le dea directorul general al TVR sunt cu atât mai grele, cu cât audiența a fost aproape zero. Televiziunea publică a fost „bătută” pe acel interval orar de Disney Channel, arată Paginademedia.ro, clasându-se pe locul 10 la nivel național.

 

Dacă la nivelul întregii țări Ghiță a scos, pe patru posturi la un loc, aproape cât Exatlonul de pe Kanal D, pe publicul comercial interesul a fost mult mai mic. Toate posturile la un loc, cu Sebastian Ghiță, nu au avut nici jumătate cât Exatlonul de pe Kanal D, anunță Paginademedia.ro.

 

La nivelul întregii țări, 1,63 milioane de români s-au uitat, în total, pe cele patru posturi TV la interviul lui Sebastian Ghiță. Cei mai mulți, la România TV: 700.000 și la Antena 3 - 663.000.

 

Postul public a intrat în premieră în sistemul de „simultane” (până acum materialele legate de cazuri ca Sebastian Ghiță, în general atacuri și acuzații la adresa DNA, erau pe România TV și Antena 3) a ținut cu subiectul 140.000 de români. A fost pe locul zece la general.

 

Clasamentul total a fost condus de Kanal D, cu Exatlon: 1,8 milioane de români, cu aproape 200.000 mai mulți decât "simultanul" lui Ghiță.

 

Așa zisul interviu realizat de Ion Cristoiu nu a adus nimic nou, în afară de faptul că Sebastian Ghiță i-a arătat o poză pe telefonul mobil în care apare Laura Codruța Kovesi și despre care susține că ar fi fost făcută la el acasă. Fotografia nu a fost însă văzută de altcineva în afară de Cristoiu.

 

În rest, același discurs al lui Ghiță, care susține că a fugit din țară de frica procurorilor care cereau pedeapsă cu închisoare pentru infracțiunile pe care le-ar fi înfăptuit.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22