”Maestrul” și chiloții statului paralel

Dacă nu exista, Cristoiu trebuia inventat. Spre deosebire de ceilalți născători de minciuni moarte la naștere, el e ”maestru”. Or, numai unul de talia lui putea să screamă din”bomba care va zgudui” și ” dezvăluirea care va cutremura” așa o căcărează de oaie.

Andreea Pora 16.03.2018

De același autor

 

 

   Pe care să încerce s-o vândă pe post de trufă. Nu i-a mers. Până și ortacii din studiouri aveau gurile pungite. Cum ”maestrul” n-are harul povestirii, iar poza  din telefonul lui Ghiță trebuia descrisă, lucrurile au intrat pe o linie moartă. Cică în fundal se văd niște butoaie, iar în prim plan, Kovesi,  Ghiță socrul și Ghiță ginerele, luna noiembrie 2012. Cam puțin pentru o făcătură atât de mare. În perioada cu pricina Kovesi era la Bruxelles, detașată chiar de Ponta.  Gurile gurile rele spun că în episoadele următoare ”maestrul” va desena fotografia, că Andronic  îi plătește deja lecții de desen.  Plicticoșenie mare până când îi va ieși ceva cât de cât apropiat de realitatea din telefon.  Vă dați seama, dacă și Daniel Dragomir a spus ofticat că totul arată ca ”o răfuială între găști”. De cartier, că mafioții au ceva mai mult ștaif, imaginație  și expertiză.  

 

Ce sa facem, asta-i Românica centenarului: răfuiala derbedeilor cu bani și a ”maestrilor” cumpărați la tarabă, cu ”statul paralel”!  Din punctul ăsta de vedere, mult mai palpitant e episodul cu Dragnea și Ponta spălându-si în public chiloții purtați pe vremea când împărțeau casa, masa, guvernul, partidul , chermezele și funcțiile cu același ”stat paralel”. Cei doi foști camarazi se acuză acum de legături nepotrivite și colaboraționism cu Maior și Coldea. Cine să mai înțeleagă de ce atunci era bun statul paralel, iar acum nu-i. Poate pentru că cei doi șefi ai SRI au dispărut în lumi mai bune-unul ambadasador la Washington, celălalt profesor la Cluj-, iar înlocuitorii lor nu servesc urechi de porc proaspăt tăiat? Sau poate pentru că s-a schimbat și stăpânul inelelor, Băsescu din președinte a ajuns gurist la talk show-uri, iar lui Iohhannis îi arde mai mult de schi decât de intrigării cu penali. În tot cazul, detaliile formării guvernului Ponta 1, ale petrecerilor la diverse K-uri și alte năzbâtii au sare și piper spre deosebire de povestea fotografiei spusă de Cristoiu.”Maior și Coldea au fost acasă la Dragnea, cu mine. S-a milogit de noi. ”Hai, veniți, cu George, cu Florin, că am prins eu pește!”. Era slugă de Teleorman. Maior mi-a zis să nu îl mai iau. ”Bă, nu îl mai suport. Nu îl mai lua, că nu-l suport!”, îmi zicea Maior”. I-o fi trecut sau nu? Mai degrabă nu, că la comisia SRI l-a cam dat în gât pe Daddy.  Sau te pomenești că Maior face în continuare jocurile finului Ponta și ale ”sursei alternative”  Udrea, așa cum le-a făcut în 2014, la alegeri? Naiba știe, dar ceva este. Se vede și fără poză că Ghiță și Udrea încă îi țin partea lui Maior.

 

Pînă la urmă ce urmăresc tovarășii ăștia? Ce-i ține legați? Banii, pușcăria, beția puterii, prostia? Până se va lămuri chestia, e clar că poporul a început să se plictisească. Raitingul e tot mai mic, patru simultane -A3, RTV, B1, TVR (unde Cristache a rămas cu Felix Motanul în suflet)-  nu au reușit să bată Exatlonul de pe Kanal D! Nici n-are cum să fie altfel, de peste un an tot aia și aia, ” binomul” în sus, ”statul paralel” în jos, Kovesi, Kovesi și iar Kovesi. Iar dacă au ajuns să apeleze la alde Cristoiu, chiar înseamnă că se pregătesc de parastas. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22