Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF”Maestrul” și chiloții statului paralel
2018-03-16
19
Dacă nu exista, Cristoiu trebuia inventat. Spre deosebire de ceilalți născători de minciuni moarte la naștere, el e ”maestru”. Or, numai unul de talia lui putea să screamă din”bomba care va zgudui” și ” dezvăluirea care va cutremura” așa o căcărează de oaie.

 

 

   Pe care să încerce s-o vândă pe post de trufă. Nu i-a mers. Până și ortacii din studiouri aveau gurile pungite. Cum ”maestrul” n-are harul povestirii, iar poza  din telefonul lui Ghiță trebuia descrisă, lucrurile au intrat pe o linie moartă. Cică în fundal se văd niște butoaie, iar în prim plan, Kovesi,  Ghiță socrul și Ghiță ginerele, luna noiembrie 2012. Cam puțin pentru o făcătură atât de mare. În perioada cu pricina Kovesi era la Bruxelles, detașată chiar de Ponta.  Gurile gurile rele spun că în episoadele următoare ”maestrul” va desena fotografia, că Andronic  îi plătește deja lecții de desen.  Plicticoșenie mare până când îi va ieși ceva cât de cât apropiat de realitatea din telefon.  Vă dați seama, dacă și Daniel Dragomir a spus ofticat că totul arată ca ”o răfuială între găști”. De cartier, că mafioții au ceva mai mult ștaif, imaginație  și expertiză.  

 

Ce sa facem, asta-i Românica centenarului: răfuiala derbedeilor cu bani și a ”maestrilor” cumpărați la tarabă, cu ”statul paralel”!  Din punctul ăsta de vedere, mult mai palpitant e episodul cu Dragnea și Ponta spălându-si în public chiloții purtați pe vremea când împărțeau casa, masa, guvernul, partidul , chermezele și funcțiile cu același ”stat paralel”. Cei doi foști camarazi se acuză acum de legături nepotrivite și colaboraționism cu Maior și Coldea. Cine să mai înțeleagă de ce atunci era bun statul paralel, iar acum nu-i. Poate pentru că cei doi șefi ai SRI au dispărut în lumi mai bune-unul ambadasador la Washington, celălalt profesor la Cluj-, iar înlocuitorii lor nu servesc urechi de porc proaspăt tăiat? Sau poate pentru că s-a schimbat și stăpânul inelelor, Băsescu din președinte a ajuns gurist la talk show-uri, iar lui Iohhannis îi arde mai mult de schi decât de intrigării cu penali. În tot cazul, detaliile formării guvernului Ponta 1, ale petrecerilor la diverse K-uri și alte năzbâtii au sare și piper spre deosebire de povestea fotografiei spusă de Cristoiu.”Maior și Coldea au fost acasă la Dragnea, cu mine. S-a milogit de noi. ”Hai, veniți, cu George, cu Florin, că am prins eu pește!”. Era slugă de Teleorman. Maior mi-a zis să nu îl mai iau. ”Bă, nu îl mai suport. Nu îl mai lua, că nu-l suport!”, îmi zicea Maior”. I-o fi trecut sau nu? Mai degrabă nu, că la comisia SRI l-a cam dat în gât pe Daddy.  Sau te pomenești că Maior face în continuare jocurile finului Ponta și ale ”sursei alternative”  Udrea, așa cum le-a făcut în 2014, la alegeri? Naiba știe, dar ceva este. Se vede și fără poză că Ghiță și Udrea încă îi țin partea lui Maior.

 

Pînă la urmă ce urmăresc tovarășii ăștia? Ce-i ține legați? Banii, pușcăria, beția puterii, prostia? Până se va lămuri chestia, e clar că poporul a început să se plictisească. Raitingul e tot mai mic, patru simultane -A3, RTV, B1, TVR (unde Cristache a rămas cu Felix Motanul în suflet)-  nu au reușit să bată Exatlonul de pe Kanal D! Nici n-are cum să fie altfel, de peste un an tot aia și aia, ” binomul” în sus, ”statul paralel” în jos, Kovesi, Kovesi și iar Kovesi. Iar dacă au ajuns să apeleze la alde Cristoiu, chiar înseamnă că se pregătesc de parastas. 

TAGS : Cristoiu ghita fotografie stat paralel kovesi coldea maior ponta
Comentarii
teodorviorel 2018-03-19
Se sapa, se sapa, se sapa la temelia fortaretei Codruta, tovarosii semanand semintele neincrederii, astfel ca poporul naiv sa creada basmele lor cu fotografie sau fara. Eu, care "n-am mancat fripturi" si nici urechi de porc impanate cu nici unul din tovarosi sau post tovarosi pot zice ca aceste "sapaturi" sunt incercari disperate de minti populatia si de a scapa de raspunderea pentru lucrurile trecutului lor, sunt incercari disperate de a ramane in prim planul increderii populatiei pentru a se perpetua la putere. Rezultatul modului cum ne-au condus il simtim pe pielea noastra.
Vicentio B. 2018-03-18
“BUNA – CREDINTA”
in format “A3 “ - “MADE MIHAI 2”

„Bona fide“ (Latina), „Treu und Glauben“ (Germana) este un concept juridic, fundamentat, dupa cum se stie, de juristul din Roma antica Marcus Tullius Cicero, concept definit fireste in diverse moduri in doctrinele moderne de drept, dar care in esenta reprezinta “o convingere intima a unei persoane in sensul ca, ceea ce face este bine, conform legii, adica cu sinceritate, cinste, onestitate”. Se poate sustine ca elementele definitorii ale bunei-credințe reprezinta valorile juridice corespunzătoare valorilor morale ale onestitatii. In vechiul Cod civil românesc, buna-credinta era definita ca fiind "credința posesorului ca, cel de la care a dobandit imobilul avea toate insușirile cerute de lege spre a-i putea transmite proprietatea"

Noul Cod civil prevede ca:
(1) Orice persoană fizică sau persoană juridică trebuie să își exercite drepturile și să își execute obligațiile civile cu bună-credință, în acord cu ordinea publică și bunele moravuri.
(2) Buna-credință se prezumă până la proba contrară.

Se constata ca ambele prevederi din Lege/ Codurile Civile sunt similare cu referiri realmente generale, care cuprind insa TOATE persoanele – indiferent de meserie – tocmai pentru a vea intinderea necesara aplicabilitatii acestora. Avand in vedere ca, buna-credinta se PREZUMA, rezulta implicit ca, sarcina probei opuse, adica a existentei relei-credinte, revine celui, care afirma existența ei, in speta (aici) mie. In acest context ma explic facand referire la PERSOANE cunoscute, sens in care preiau informatiile certe oferite de Revista 22, cu referire la DIRECTA la

ALFA – NUMERICUL “MIHAI 2”, care prin divagatiile proprii, din arsenalul devenit rutina celui “acoperit dar nu .. suficient”, care foloseste, din nou, Rev. 22 prin a face afirmatii denigratoare, in fapt calomniatoare, ce au la baza IMPOSTURA, INEPTIA, CINISMUL, MINCIUNA.

CONCRET.
Sunt acuzat DIRECT prin aceast Site, in sensul ca:
“Basistii de odinioara care sunteti toti nu prea aveti deci vreo legitimitate in a -l critica pe Cristoiu care canta pe atunci in corul celor rai, in timp ce Antena 3 , singura, suferea propagand adevarul si criticand marea politie de STADT.”

Trecand peste faptul ca “STADT” (in germana) inseamna ORAS (limba romana) acuzatia in sine – facuta AICI, ACUM (MIHAI 2 2018-03-18) cumuleaza notiunile mentionate de mine cu MAJUSCULE, context in care fac referire la Rev. 22 (articol semnat de Vlad Toma, “Abuzul in serviciu la mina CCR”
2016-05-05), articol la care am postat opinia mea, sintetiza prin punctele aferente temei.

Vicentio B. 2016-05-05
“3. Deoarece SUNT in TEMA, pot CONTRAZICE TOTAL faptul ca afirmatiile transmise opiniei publice in Romania de catre Tariceanu, pe care eu il consider EMINENTA CENUSIE in Romania, Bica, Udrea, preluate, spre regretul meu, de catre Ex- Presedintele Basescu, sunt FALSE !!! Deci se induce o DEZINFORMARE, MANIPULARE, care are valoare efectiv DELICTUALA la nivel NATIONAL ! Dvs. personal realizati acest adevar ? Va asigur ca mi-am inregistrat acest mesaj inainte de a va fi transmis, tocmai pentru a-mi putea dovedi afirmatiile, in situatia in care doriti cenzurarea acestui comentariu. (GMT 10:51, 05.05.2016)

MIHAI 2 (2016-03-01)
"Subiectul DNA si SRI a fost discutat de atatea ori in postarile mele incat nu mai am de adus nimic nou. RAMAN INSA LOIAL IN CONTINUARE CURTII CONSTITUTIONALE. Pentru cei care nu au avut ocazia sa ia cunostinta detaliat de punctele mele de vedere rog forurile avizate sa transmita prin canalul obisnuit o sinteza in 5 - 6 puncte consistente."

INSA anterior, tot MIHAI 2 (2014-09-11)
"Stati linistit insa , nu mai practic asa ceva si am adunat un profund disspret fata de tot ce inseamna lumea si activitatea juridica romaneasca - valabil in mare masura si pentru jupanii de la CEDO. In mod special AM ACEST SENTIMENT FATA DE PENIBILA INSTITUTIE A CURTII CONSTITUTIONALE pe care - cum corect a subliniat Ponta - va trebui sa o debasificam urgent in primele luni ale anului 2015. Sa speram ca vreo 2 dintre amatorii de acoolo vor accepta possturile diplomatice, ca sa ne scuteasca de masuri mai putin elegante" Deoarece mi-am permis sa citez pozitia “CAMELEONICA” a lui “MIHAI 2, acesta precizeaza:

MIHAI 2 (2018-03-10)
“De asemenea justificata pe deplin si postarea mea din 2016 in care imi exprimam o noua loialitate fata de CCR care - fix cum anuntasem eu in 2014 - se debasificase. E adevarat ca asta nu s-a produs prin plecarea lui Daniel Morar in diplomatie , ci prin intrarea lui in categoria oamenilor care si-au regasit demnitatea si obrazul. Miscarea lui - prin care si-a spalat anii de obediientza PDL- ista a torpilat definitiv echilibrul raului care se instituise la CCR pe vremea cand Basescu era salvat de la demitere prin manevre infractionale. Acum singurul persomaj negativa de acolo a ramas doamna Livia aflata - in mod autodeclarat - in slujba DNA si despre care am aflat in sfarsit acum cateva zile de ce face opinii separate.” In realitate – la adresa CCR - acelasi

MIHAI 2 (2016-06-15)
tot cu referire la CCR - DECIZIA nr. 405 din 15 iunie 2016, posteaza:
“MASACRU pe toata linia. Mai intai este masacrata limba romana.”

Cuvinte cheie “Made MIHAI 2”
“apisod, m-am uita, mi-am dat ca nici de data aceea, fobarie, fleoartze, ranga, presatie,
singurul persomaj negative”

PS. Trebuie sa recunosc ca, si eu fac greseli in scrierea unui cuvant in limba romana.
De regula am fost SACTIONAT de “MIHAI 2” in limbaj realmente DELICTUAL. Este verificabila
situatia ca, eu NU am reactionat in acelas format. In acest context, imi reamintesc un proverb rusesc, citit de mine intr-o publicatie din Germania cu referire la ANIMALE : “fereste-te de cerb din fata, de cal din spate, si de om din toate partile.”Vicentio B. 2018-03-19
@Gelu. NU eu am intocmit statistica, din care reies indicatorii
"PIB /cap de locuitor" si "cheltuieli sociale / pe cap de locuitor" cu referire la
Romania, care situeaza Tara pe PENULTIMUL LOC in UE !
Gelu 2018-03-19
Se pare ca nu e criza doar de imunoglobina...
MIHAI 2 2018-03-18
Fiind foarte ocupat am reusit intr-un tarziu sa citesc articolul si marturisesc ca abia acum am dobandit apetitul de a urmari viitoarele acte ale interviului. La primul apisod mi-a fost absolut imposibil sa ma uit mai mult de 5 minute vazand mecla lui Ghitza - aceeasi din dezvaluirile plicticoase pe care le facuse pe cont propriu. La al doilea m-am uita 2 minute si mi-am dat ca nici de data aceea nu era cu POZE plus Cristoiu care e complet deraiat din cauza varstei. Recenzia din 22 gaseste singura modalitate de a trata bascalia pusa la cale de Cristoiu si Ghita sub inaltul patronaj al marelui carmaci de odinioara. Iar modalitatea este o alta bascalie facuta insa fara forbarie multa , dar cu mult acid. Acum voi privi episoadele de la 3 la infinit incercand sa le receptez prin grila propusa in acest articol , rasul fiind singura arma care ramane meru la indemana noastra pentru a ne razbuna pe fleoartze.
Serban Serban 2018-03-18
Merci, doamna Andeea Pora !
Eu nu receptionez decât Tv International, ProTV si B1, însã nu am vãzut emisiune cu pricina, Cristoiul îmi face scârbã , e un dezinformator de securitate veche, mediocru si desuet, un odios care mai satisface, probabil, dar fãrã sã vrea, o parte din lumea satelor. Celãlalt, avortat din serviciile secrete, fricos, las si fugit, altã scârbã, tot ce a debitat pânã acum nu are nici-o undã de seriozitate. Prezenta la o festivitate reprezintã o infractiune ? Dacã te duci la o nuntã dupã care auzi cã nasul a fost arestat pentru hotie, înseamnã cã esti si tu vinovat ? Apoi în anul de gratie 2018 o fotografie mai poate constitui o probã fiabilã ?
?????? 2018-03-17
Probabil că nu vă place publicistul Ion Cristoiu de i-ați așezat "activitatea" între ghilimele ?
laie 2018-03-17
Maestrul căcarează a bătut recordul ratingului de hazna.
geo 2018-03-16
bine zis, cu o singura observatie: denumirea corecta este "deci cristoiu"
silenzio-stampa 2018-03-16
aici ii dau dreptate doamnei pora cu singura observatie ca gasca o include si pe luluta si chilotii ei sunt spalati la csm.
Vicentio B. 2018-03-19
@silentio-stampa. NU ma surprinde ca OCOLITI INTENTIONAT intrebarile. "se pare" si "probabil" -
folosite de dvs. inseamna NESIGURANTA, motiv temeinic in a va ruga utilizarea sistemului
de concentrare vizuala de care dispuneti (va citez): "luluta si chilotii ei sunt spalati la csm" formulare,
care m-a determinat sa va pun intrebarile PRECISE adresate dvs. si NU autoarei articolului., asa cum sugerati, vizibil zeflemitor. Asa ca, repet: raspundeti clar, decent, obiectiv veridic la intrebarile puse,
deoarece dvs.sunteti autorul, si NU Andreea Pora.
PS. In acest context, "adrisantul" - folosit de dvs.denota stilul total nepotrivit la pretentia
dorita - "silentio - stampa". Remarcati ca nu am scris "@ ss amice".
silenzio-stampa 2018-03-18
@vb amice, probabil ca nu ati citit titlul articolului ... se pare ca ati gresit "adrisantul" ...
Vicentio B. 2018-03-17
@silentio-stampa. Nu imi pot permite de a va comenta anumite "convingeri / insinuari" DAR imi permit sa remarc, ceea ce cu buna-credinta se poate remarca, si anume ca,
va gasiti intr-un conflict NEPERIS fata de Constituatia Romaniei, pe care SUNTETI OBLIGAT sa o respectati (art. 1, pct. 5). In acest context de LEGALITATE, ar terbui sa stiti ca dvs., ca "persoana fizica", chiar daca ati preluat un nickname MORAL realmente PRETENTIOS, "puteti dispune de dvs. insusi, daca nu incalcati drepturile si libertatile altora" . "Libertatea de exprimare nu poate prejudicia, demnitatea onoarea si nici manifestarile contrare bunelor moravuri" - In aceast context am DOUA INTREBARI

1. Credeti ca, folosirea unor expresii / formulari de/in genul practicat de dvs. ar avea sansa sa fie redate, intr-o revista similara celei care va gazduieste ACUM, AICI, din Anglia, Austria, Belgia, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Olanda ?
2. Deoarece practicati rutina de a face referiri la nume proprii si Institutii folosind litera mica, reprezinta aceasta o minimala forma de respect ?

PS. Rog un raspuns decent, obiectiv, veridic.
Vicentio B. 2018-03-16
AR TREBUI

sa traiesti in Romania, sa privesti permanent canalele TV enumerate in articol,
ceea ce NU se intampla in sutuatia mea, sau sa-ti spuna cineva despre ce este vorba, pentru a intelege – cat de cat – la ce eveniment concret se refera Andreea Pora.

CERT este insa ca, personal si de mai multe ori, am intrebat pe acest Site:
CINE a fost persoana care i-a atrubuit lui Ion Cristoiu apelativul “maestre” ?
La fel de CERT este ca, am ramas cu intrebarea.

CERT este deasemenea ca, aceast substantiv se refera la o “persoană care a adus contribuții deosebit de valoroase intr-un domeniu de activitate, fiind adesea considerată drept indrumator, model, șef al unei școli, creator al unui curent si/sau Concert-maestru, dirijor de talie mondiala, precum a fost romanul Sergiu Celibidache, genii in compozitie precum Verdi, Pucini. La fel cu referire la o persoana super competenta, calificata într-un anumit domeniu precum dans, sport, care instruiește pe cineva in domeniul respectiv."

DAR in journalism, unui journalist gen Ion Cristoiu, este, in opinia mea, mai mult decat PENIBIL, atat pentru apelant cat si pentru cel care accepta, in speta Cristoiu. Din acest ultim motiv, fata de modul in care Ion Cristoiu se exprima, in special verbal, preiau / redau aici pentru "maestrul"

“De la beat carciuma vin
Merg pe gard de drum ma tin
Dau cu caine'n bolovan
Nici un latra nu ma caine
Nici un punge nu ma bou
Am lasat vaca deschisa
Si-a iesit poarta la drum.”

MIHAI 2 2018-03-18
EVENIMENTUL ZILEI a fost infiintat de Ion Cristoiu ca un produs media destinat consumatorilor romani superficiali si cu ideauri marunte in viata. Succesul a fost atat de mare incat se ajunsese la doua evenimente pe zi - intrucat pe ranga bulina rosie aparea si o bulina albastra pe la pranz. Daca tin minte bine bulina rosie avea un tiraj de 600 de mii. Ca urmare stilul Evenimentului a fost copiat de o multime de alte publicatii , iar la un moment dat si de OTV ul lui Dan Diaconescu pe care la randul ei alte televiziuni o copiaza si azi. Stilul de care spun este simbolizat de articolul despre Gaina care a nascut pui vii despre care a auzit toata lumea. Eu am retinut de asemenea un titlu care suna asa: O MINORA DE 14 ANI A FOST VIOLATA IN CURTEA UNEI SOCIETATI COMERCIALE CU CAPITAL MAJORITAR DE STAT. Era pe vremea cand daca erai roman si voiai sa il insulti pe unul ii spuneai asa PRIVATIZATULE ! - iar Cristoiu gasise modalitatea proprie de a arata ca fara privatizare lucrurile merg rau. Recapituland cele de mai sus as zice ca - indiferent de actuala sa aventura cu Ghita , Ion Cristoiu isi merita din plin titlul de MAESTRU. Este patriarhul mass media din Romania - un patriarh al mizeriei DAR , INSA , TOTUSI si CU TOATE ACESTEA u patriarh fondator de scoal noua. In plus Ion Cristoiu a fost antrenorul lui Traian Basescu pentru alegerile prezidentiale din 2009 asigurand o foarte buna presatie mediatica concomitent cu masluirea voturilor operata cu la fel de mult profesionalism de catre statul de drept. Basistii de odinioara care sunteti toti nu prea aveti deci vreo legitimitate in a -l critica pe Cristoiu care canta pe atunci in corul celor rai, in timp ce Antena 3 , singura, suferea propagand adevarul si criticand marea politie de STADT.
hansi 2018-03-16
Urmaresc cu mare placere articolele Andreei Pora si ale Tiei Serbanescu.
Un stil care ne ajuta sa mai respiram un pic in marea de mizerie ce ne inconjoara.
"Prin ras naravuri indreptati,
Dati ascutimi la minte..."
nicolaie apolzan 2018-03-16
Dna Pora ar fi cazul sa scrieti mai des nu ca o lauda ci ca o informare si analiza foarte la la obiect de fiecare data nu mai spun de termeni si descrieri pe intelesul tuturor a nebuniilor guvernantilor si nu mai zic a "penalilor"de la varf ca jos sunt gainari fata de astia .
horatiu 2018-03-16
aprecierile la adresa ...maestrului... cirstoiu sunt pe masura ingimfarii acestuia . ma simt , pe buna dreptate , ca facind parte din categoria celor scirbiti de latraturile furibunde si descalificabile ale unora din posturile de stiri . as vrea sa vad stiri pozitive , stradanii de bine etc etc
BASCA 2018-03-16
De prin anii 90 tot aud ca serviciile fac si dreg,impart,despart,draci si colaci.Cum e mai frate s-o dai in conspiratii cu spioni,generali,colonei intr-o tara prafuita,in paragina, unde cainii si orataniile umbla brambura de faci accidente din cauza lor?!Dai o tura prin "iubita"patrie,acu`ca nu-i vegetatie, si parca te plimbi prin "parcul" Glina.Ce sa zic,prea multe gulere albe pentru asa spelunca. In ceea ce priveste finalul tonicului articol,sa va auda Dumnezeu!
Total 19 comments.
Recomandari
9579
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22