Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFPost-restant
2018-03-27
3
Două săptămâni de iarnă am avut și noi și am închis școlile de trei ori. Speriată, Firea a explicat că „nu vrea să-i expună pe copii unor fenomene extreme“.

Cum ar fi harababura din învățământ și violența din școli. Dar cum cine nu muncește nu greșește, Firea e prima în sondajele cu prezidențiabili, unde e mult peste Dragnea.

 

Chiar și greoiul Tăriceanu e peste Dragnea, care a ajuns la fundul sondajului. Un fenomen extrem se petrece cu liderul PSD, care e izolat în UE și ignorat în SUA. Dragnea trebuia să plece în America, dar întrucât gazdele nu i-au asigurat primiri decât la bucătăria din spate, a renunțat la vizită. Nu e greu de presupus ce i-a spus Dragnea premierului său după acest eșec: Dăncilo, am ajuns la concluzia că toate statele sunt paralele, așa că vezi ce faci cu scrisoarea aia de la Bruxelles din 2012, poate iese ceva scandal să mai uite lumea de necazuri. Scrisoarea din 2012, adresată ministrului Justiției, a fost redescoperită, reevaluată și reinterpretată într-o adaptare pentru televiziune la un post-restant, unde a fost prezentată ca „lista neagră“ de la CE care ne dictează pe cine să anchetăm. Le-au trebuit șase ani ca să-și dea seama de asta. Dar așa e datina la ei: gândesc încet și greșesc repede. De fapt, scrisoarea ținea de MCV, iar CE se interesa de stadiul unor procese de mare corupție (Năstase, Voiculescu, Becali, Cătălin Voicu și alți îngerași) pentru a evalua activitatea DNA și eficiența luptei anticorupție. Nu era nicio intervenție în justiție. De altfel, și atunci tot PSD era la putere. Acum ce și-au zis? Hai, că s-a schimbat contextul și mai dăm o lovitură imperialismului. Ascultătoare, Dăncilă i-a trimis lui Juncker o scrisoare întrebându-l dacă mai sunt asemenea scrisori „total nepotrivite“ (la noi nu cazurile de corupție sunt nepotrivite, ci întrebările despre ele) și dacă „își asumă“ textul oficial. Întrebări stupide.

 

Cel puțin așa par astăzi. Dar cine știe cum va fi citită epistola lui Dăncilă pentru europeni peste șase ani? Poate că o altă televiziune va descoperi acolo o listă albă pentru zile negre. De coloribus disputandum. Adevărul e însă că Dăncilă nu putea să-l refuze pe Dragnea: a rugat-o omul să semneze scrisoarea și s-o pună la poștă și asta a făcut. Dorința lui Daddy e lege în guvern. Și cum Dăncilă se ocupă de problemele lui Dragnea, și nu de guvernare, dânsa a cerut și desecretizarea protocoalelor SRI-DNA. N-au decât! Numai că nu acolo se ascund păcatele SRI, ci în participarea cu acoperiții săi (vechi și noi) la descompunerea economiei și crearea elitei corupției: în fond, mai toate gulerele albe din top provin din servicii. Intenția PSD nu este însă de a afla asemenea lucruri, ci de a acuza interceptările SRI din dosarele DNA. Dar cum altfel să-i prinzi pe nemernici? Asemenea protocoale nici nu sunt o invenție românească; sunt o rețetă americană. Rezumând concepția PSD despre lume și viață, rezultă că înregistrările SRI (cu mandat) din dosarele de corupție sunt rele, înregistrările corupților (Vlad Cosma, Ghiță, Izaura Mondialu’) sunt bune, iar înregistrările politicienilor care șantajează și promovează sunt chiar benefice. Cică în 2016 o firmă străină (Cambridge Analytica), specializată în manipularea alegerilor prin fake news, a lucrat pentru PSD, iar filiala sa din București e condusă de Peter Imre, ginerele lui Meleșcanu. Oare cum se salută cei doi când se întâlnesc la sediu: Să trăiți! sau Fake you!

TAGS : firea dragnea bruxelles dancila lista neagra SRI PSD DNA Meleșcanu Tăriceanu
Comentarii
Dan Plesoianu 2018-03-28
E posibil ca acest maret Imre sa o salute la fel si pe nevasta-sa: "Să trăiți! sau Fake you!"

Ei bine, in sfirsit ati reusit sa puneti punctul pe i, chiar daca relativ timid (dar explicabil); "Numai că nu acolo se ascund păcatele SRI, ci în participarea cu acoperiții săi (vechi și noi) la descompunerea economiei și crearea elitei corupției: în fond, mai toate gulerele albe din top provin din servicii."
Da, aici zace miezul cauzei celor ce se intimpla in Romania. Jaful generalizat, dar oficial, institutionalizat, organizat de SRI (impreuna cu restul institutiilor si "populatiei" colaboratoare). Deci, institutia careia i se da pe mina salvgardarea intereselor tarii, este chiar cea care duce in mlastina aceste interese, impreuna cu tara, pe care, la vedere, se lauda ca o "iubesc".
Sa nu uitam ca, imediat dupa lovilutie, numai SRI-Securitatea (mai ales departamentul Voiculescu) erau cei care stiau de existenta si de modul de utilizare a fondurilor din conturile off-shore. Restul romanilor normali nu aveau nici valuta, nici fonduri, pe care sa le depuna in astfel de conturi (si nici macar in conturi interne) !
Deci, o reabilitare a Romaniei, ar trebui sa inceapa cu o reciclare masiva a acestor servicii majore, SRI si SIE (pentru ca, la fel ca si aceste servicii intre ele, Voiculescu a stat in pat cu amindoua).
MIHAI 2 2018-03-28
Intrucat doar retardul Oreste si avocata basista a Realitatii Tv - una pe care o cheama LULA , desi s-ar putea sa o cheme LALU , ceea ce ar fi complet lipsit de RIMA - deci intrucat numai cei doi exotici mentionati mai practica asta , am putea-o considera ca un marker al mediocritatii. Ca ipoteza castigarii alegerilor din 2016 de catre PSD pe baza de de Cambridge Analytica nu este o GHIOBIE ci o NE ...am argumentat - ii plaseaza in bazinul electoral al lui Dragnea pe toti frumosii liberi care merg gratis cu trenul si au putintelul creier virusat total de facebook. Dar sa aduci ELOGII ASCULTARII TELEFOANELOR ? S-a cascat pamantul si l-am auzit din Neant pe Ceausescu, cu vocea putin mai dogita decat il stiam, la Plenara cu Activul de Partid din Securitate: //cum altfel sa-i prinzi pe nemernici, tovarasi ?

ca numai cei mentionati mai folosesc glumitza rasuflata cu DADY
Liviu din Timisoara 2018-03-27
Va citesc articolele observand liniile de argumentatie si stilul. N-au astia ce sa va faca, fiindca nu pot avea replica. Va plimbati lupa deasupra prostiei si mizeriei lor, acolo unde se cred tari in parcare. Si-i demontati. Oare atat de greu le este asa-zisilor lideri politici sa apeleze la oamenii care gandesc, sa-i lumineze ? Henry Kissinger a pus umarul la guvernarea SUA ani de zile ... Cuza n-ar fi putut face nimic fara sa-l fi avut alaturi pe Kogalniceanu ...
Total 3 comments.
Recomandari
3517
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22