Olguța Vasilescu a mințit chiar în ședința de guvern: contribuțiile la Pilonul II s-au diminuat

Dora Vulcan | 30.03.2018

Mulți români au constatat, odată cu primirea informărilor primite de la fondurile de pensii private, că le-a scăzut contribuția virată de stat în ianuarie 2018 față de cea din decembrie 2017, în ciuda asigurărilor date de guvernanți că modificarea procentului contribuției nu va diminua valoarea sa nominală.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Ministrul Muncii Olguța Vasilescu a spus la finalul anului trecut că nu se vor reduce contribuțiile nominale la Pilonul II de pensii după scăderea procentului virat de stat, de la 5,1% la 3,75%. Ministrul PSD spunea atunci că procentul redus se va aplica la o baza mai mare, prin trecerea contributiilor de la angajator la angajat si, astfel, valoarea virata va ramane aceeasi ca pana la modificarile fiscale decise de guvernul PSD - ALDE.

 

 

 

"Contributiile la Pilonul II nu se reduc. Anul acesta (2017 - n.red.) sunt sapte miliarde care se livreaza Pilonului II de pensii. Anul viitor vor fi tot sapte miliarde. Avand in vedere ca va creste baza de impozitare si ca salariul pe brut creste cu 20%, era normal ca acest procent sa scada, dar in valoare nominala este aceeasi suma si anul viitor, ca anul acesta", spunea Olguta Vasilescu, citată de ziare.com. 

 

 

 

Declarația făcută de Vasilescu chiar în ședința de guvern, în care anunța că nu vor scădea contribuțiile: 

 

Filmare preluată de pe pagina de Facebook jurnalistului Liviu Avram

 

 

În realitatea, informarile primite de romani arata ca, in luna ianuarie 2018, contributiile la fondurile de pensii private au scazut cu procente importante. In consecinta, pensiile private care vor fi primite de romani vor fi mai mici.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22