Udrea recunoaște că nu se întoarce în țară dacă instanța menține condamnarea sa la pușcărie

Dora Vulcan | 03.04.2018

Elena Udrea a lăsat să se înțeleagă, într-o intervenție telefonică la postul B1TV, că nu va reveni din Costa Rica dacă instanța va menține condamnarea sa cu executare în dosarul „Gala Bute”.

Pe aceeași temă

 

 

 Udrea a făcut și o parafrază din Petre Țuțea, comparație prin care riscă masiv ridicolul dacă nu insultarea valorilor naționale. Nu doar pentru comparația cu un martir al regimului comunist, fost deținut politic - înainte de toate un gânditor, filosof, economist și om politic și prea puțin politician - ci dat fiind și contextul condamnării sale penale în primă instanță și al fugii sale rușinoase peste hotare. Amintim că Udrea și-a justificat printr-o sarcină gemelară - din care ar fi pierdut deja unul dintre gemeni pe parcurs, fix înainte de termenul de la instanță - imposibilitatea comiterii deplasării sale pe drumul de întoarcere spre instanța care ar putea să o condamne definitiv la pușcărie pentru fapte penale și nu pentru principii și crezuri. Și câtuși de puțin pentru iubire de popor. Udrea și-a insultat, indirect, concetățenii care revendică o condamnare penală a sa pentru faptele de corupție comise, printr-o parafrază din Petre Țuțea, martir al temnițelor comuniste, care a făcut pușcărie în plin regim opresiv pentru principiile sale și nu pentru șperțuri, șpăgi și comisioane intrate în poșetuțe de partid. Și a cărui modestie a rămas legendară, Țuțea sfârșind într-o garsonieră din apropierea Parcului Cișmigiu, ajutat de câțiva prieteni care au reușit să obțină pentru el un mic ajutor bănesc și mâncare de la Casa Scriitorilor.

 

”Eu nu aș vrea să ajung să îl citez pe Țuțea, care spunea: cât de prost că am fost să sufăr 13 ani în pușcărie pentru un popor de idioți”, a spus Udrea, într-o parafrază nerușinată și extrem de chinuită intelectual din filosoful martir.

 

” N-aș vrea să cred că pentru niște oameni care, doar că sunt plini de frustrări și că nu au reușit în viață, eu să ajung să fac pușcărie nevinovată să fiu. Am fost unul dintre cei mai buni miniștri pe care i-a avut această țară. Nimeni nu ar fi putut să facă Gala Bute. Eu nu vreau să le fac pe plac judecătorilor. Eu nu am de gând să spun că nu știam de Gala Bute doar ca să mă apăr în fața unei instanțe croite să mă execute. Nu! Eu am fost un ministru bun, care s-a implicat. Am făcut lucruri pe care mi le asum. Unde am încălcat legea? Că a boxat Bute în România?”, a spus Udrea, citată de Evenimentul zilei și preluată de stiripesurse.ro.

 

 

Pentru că răspunsul său nu a fost unul tranșant în sensul revenirii sale în țară, la insistențele moderatorului emisiunii Udrea a spus:

 

 „Eu cred că v-am răspuns la întrebare. Momentan, am aceste probleme medicale. O să vedem ce decide instanța”.

 

 

În dosarul Gala Bute, Elena Udrea a fost condamnată, în martie 2017, la şase ani de închisoare pentru mai multe fapte, decizia nefiind definitivă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22