Cătălin Rădulescu, la RFI: Propun ca toate dosarele făcute după 2009 să fie rejudecate

Dora Vulcan | 05.04.2018

Protocoalele SRI cu instituţii din sistemul judiciar reprezintă un act de poliţie politică, declară la RFI deputatul PSD Cătălin Rădulescu. El susţine că „au intrat oameni în puşcărie, care poate sunt nevinovaţi (...), oamenii ăia şi-au pierdut familii, şi-au pierdut afaceri, şi-au pierdut prestigiu, şi-au pierdut onoare”.

Pe aceeași temă

 

 

 

„În momentul în care noi constatăm şi alţii din interiorul sistemului devoalează chestiuni atât de grave, prin care s-au cerut informaţii despre toate firmele din România, ca să se dea nu ştiu unde, poate s-au dat afară şi dacă s-au dat afară e vorba de trădare naţională, e mai grav, deci cineva a vrut să aibă toată baza de date a oamenilor de afaceri români nativi, adică să distrugem tot ce înseamnă om de afaceri român, să vină străinul în ţara noastră să ia totul. După care am văzut protocoale încheiate cu ÎCCJ. Cum putea SRI-ul? După nici o minte, nici în America, nici în Europa nu se poate imagina că SRI-ul împreună cu procurorul putea să încheie un protocol cu judecătorul. Deci e ceva de noaptea minţii”, a spus Rădulescu într-un interviu acordat RFI.

 

 

„Dacă au existat astfel de lucruri, asta înseamnă că cineva şi-a dorit să facă un black list pentru tot ce înseamnă oameni politici români şi oameni de afaceri români, acest black list a fost semnat de anumiţi indivizi, iarăşi nu mai este SF şi trimis spre Bruxelles, după care s-a luat o hotărâre ca aceşti oameni de pe black list să fie distruşi. Cum? Păi, oameni din SRI să implementeze un sistem de ascultare, după care după ce au implementat acest sistem de ascultare, să extragă din aceste ascultări numai ce le-a convenit lor, să constituie un dosar tot cei de la SRI care n-aveau nici un drept legal să facă acest lucru, deci a lipsit pur şi simplu cercetarea penală, după care au dus dosarul să-l dea procurorilor şi procurorii să plece la judecători cu un bileţel”, afirmă deputatul PSD.

 

 

Cătălin Rădulescu solicită rejudecarea tuturor dosarelor de după 2009:

 

 

„Dacă aceste lucruri sunt clare şi evidente, eu o să propun ca toate dosarele care s-au făcut după 2009 să fie prin lege revizuite. Judecătorii oneşti, care au acest drept constituţional inamovibil să judece după probe şi nu după ce se dă de unii sau de alţii, trebuie să ia fiecare dosar, cu calm, cu intuiţie, cu probe şi trebuie rejudecat fiecare dosar. Au intrat oameni în puşcărie, care poate sunt nevinovaţi, alţi oameni au fost condamnaţi la cinci ani, la şase ani, la şapte ani, la opt ani, în anii anteriori şi acum la Înalta Curte, la completul de cinci, sunt achitaţi pe bandă rulantă, dar între timp oamenii ăia şi-au pierdut familii, şi-au pierdut afaceri, şi-au pierdut prestigiu, şi-au pierdut onoare (...), atunci noi avem un singur lucru de făcut, ca să depistăm şi să arătăm poporului român ce a făcut această poliţie politică în aceşti ani de zile şi să îndreptăm legislaţia, pentru asta suntem trimişi”.

 

 

***

 

 

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu este condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare pentru fapte de curupție, pentru dare de mită și efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția.

 

 

A fost ales deputat PSD de Argeș de pe poziția a cincea din listă de candidați social-democrați. Rădulescu a fost și suspendat din PSD după ce a făcut mai multe declarații controversate față de protestatarii din Piața Victoriei, de unde și-a atras porecla ” Mitralieră" și anularea permisului de portarmă după ce a spus că deține acasă, de la Revoluție, o mitralieră AKM despre care a zis că ar folosi-o din nou să apere țara de protestari.

 

 

Înainte de această proeclă, Rădulescu mai fusese numit și "deputatul în chiloți" pentru că ar fi ținta frecventă a ironiilor jurnaliștilor din Argeș după ce pe Facebook ar fi  început să circule fotografii, de pe contul personal al deputatului, în care acesta pozează în chiloți, amintește Hotnews.ro.

 

 

În decembrie 2016, imediat după ce a fost ales în parlamentul României, Rădulescu a insultat o jurnalistă de la o publicație locală pentru că a îndrăznit să-l întrebe cum rămâne cu incompatibilitatea dintre condiția de condamnat penal pentru corupție și cea de parlamentar. ”Te-a făcut mă-ta proastă! Ești o incultă!", i-a replicat Rădulescu. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22