Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Referindu-se la campionatul de fotbal din anul 2020, Dăncilă citește ”douăzeci douăzeci”
Dora Vulcan - - - -
2018-04-12
Actualitate Interna
2

După agramatismele care au făcut-o deja celebră, premierul Viorica Dăncilă a dovedit joi că îi pun probleme serioase la citire nu doar literele ci și cifrele. În special când ele se întrunesc mai multe la un loc, pentru a crea un număr cu mai mult de două cifre.

 

 

Prim-ministrul Vasilica Viorica Dăncilă a vorbit, la începutul ședinței de guvern de joi, despre pregătirea Campionatului European de Fotbal din anul 2020.

 

 

Citirea anului i-a pus însă probleme de lectură premierului care, în loc de ”două mii douăzeci” a citit ”douăzeci douăzeci”, precum un torționar dintr-o operă celebră a lui Marin Preda, inapt să rostească un număr mai mare de două cifre.

 

 

"Tot azi adoptăm, în perspectiva Euro douăzeci douăzeci, și Hotărârea Guvernului privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții: consolidarea și modernizarea stadionului Giulești ”Valentin Stănescu”, realizat prin Compania Națională de Investiții”, a citit Dăncilă, care a dat asigurări că finanțarea se va face de la ”buugetul de stat”, prin ”buugetele” ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației publice. Cu accent greșit pe prima silabă, așa cum ne-a obișnuit deja. 

 

 

Minutul 1.38

 

 

 

TAGS : guvern psd dancila dragnea agramata
Comentarii
Buba Libre 2018-04-12
NU V-ATI PRINS? E RAZBUNAREA LUI D.
POATE SA-SI PUNA SI CAULUL P.M. DACA VREA.
gri 2018-04-12
candva l-am avut pe Iorga sau Bratianu prim ministri ...acum Daddy ne-a dat-o pe nefericita asta care sunt convins ca isi blesteama zilele cand vede in ce s-a bagat - sa citeasca texte cu cuvinte imposibil de pronuntat corect ( buget , 2020) si sa pretinda ca chiar are habar despre ce este vorba in textele pe care i le pun altii in fata !
Saraca Romanie - cat de jos a cazut , condusa de toape , borfasi si semianalfabeti !
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
16322
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22