Kovesi s-a văzut cu ministrul de Externe francez înaintea lui Iohannis și a lui Dăncilă

Dora Vulcan | 12.04.2018

DNA confirmă întâlnirea pe care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a avut-o cu ministrul de Externe francez, Jean-Yves Le Drian, miercuri, la sediul ambasadei Frantei la Bucuresti, dar nu oferă și detalii despre temele discutate.

Pe aceeași temă

 

 

 "O întrevedere a avut loc la data de 11 aprilie 2018, la sediul Ambasadei Franţei din Bucureşti, aceasta fiind pe agenda oficialului francez https://www.diplomatie.gouv.fr/fr/dossiers-pays/roumanie/evenements/article/roumanie-deplacement-de-jean-yves-le-drian-11-12-04-18 . Pentru detalii despre conţinutul întâlnirii vă rog să vă adresaţi Ambasadei Franţei, gazda întâlnirii", se arată în răspunsul DNA oferit agenției Mediafax.  

 

Confrmarea survine pentru a confirma evidența, afirmată pe site-ul Ministerului de Externe Francez, care anunță întrevederea. 

 

Întâlnirea a avut loc înainte de discuţiile oficialului francez cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de Externe, Teodor Meleşscanu, acestea fiind programate pentru ziua de joi, 12 aprilie, remarcă agenția de presă. 

 

După discuţiile cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, ministrul de Externe Jean-Yves Le Drian a refuzat să facă vreo declaraţie legată de întrevederea de miercuri cu procurorul şef al DNA.

 

Ambasada Franţei este una din cele şapte reprezentanţe la Bucureşti care a transmis, în decembrie 2017, un mesaj către factorii implicaţi în proiectul de reformă a justiţiei, cerându-le să evite orice acţiune care ar putea duce la slăbirea independenţei sistemului judiciar şi să ceară avizul Comisiei de la Veneţia.

 

Potrivit anunţului oficial, ministrul de Externe al Franţei se întâlneşte cu procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi în cadrul vizitei pe care o are la Bucureşti în zilele de 11 şi 12 aprilie 2018.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22