Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Iohannis: România se opune armelor chimice și aprobă atacul forței aliate împotriva Siriei
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-04-14
Actualitate Interna
2

Prin vocea președintelui Klaus Iohannis, România condamnă atacul cu arme chimice desfășurat de armata siriană în suburbiile Damascului și sprijină atacul cu rachete al SUA, Marea Britanie și Franța pentru pedepsirea regimului Assad.

 

 

 

Președintele României, Klaus iohannis, se alătură puterilor occidentale și aprobă intervenția forței aliate conduse de SUA împotriva Siriei.

 

Într-un mesaj postat pe Twitter, președintele Klaus Iohannis a scris:

 

”România reiterează condamnarea cu privire la utilizarea armelor chimice în #Syria, care nu este deloc justificată. Suntem solidari cu acțiunile partenerilor noștri strategici”.

 

 

Romania reiterates its condemnation of the use of chemical weapons in #Syria, which is beyond any justification. We stand in solidarity with the actions of our strategic partners.

— Klaus Iohannis (@KlausIohannis) April 14, 2018

 

La rândul lui și Ministerul Afacerilor Externe consideră că acţiunea SUA, Marii Britanii şi Franţei în Siria este o reacţie fermă față de atrocităţile soldate cu victime în rândul populaţiei civile, subliniind că România este solidară cu aliaţii şi partenerii săi strategici.

 

"Acţiunea întreprinsă de SUA, Marea Britanie şi Franţa, la data de 14 aprilie, constituie o reacţie fermă la atrocităţile soldate cu numeroase victime în rândul populaţiei civile din Douma, confruntată cu consecinţele devastatoare ale unui război care trebuie încheiat cât mai curând. România este solidară cu aliaţii şi partenerii săi strategici", transmite MAE.

 

Ministerul Afacerilor Externe reiterează condamnarea fermă a utilizării armelor chimice în orice circumstanţe, în orice împrejurare, comiterea unor asemenea acte neavând nicio justificare.

 

"Rapoartele îngrijorătoare privind un atac cu arme chimice la 7 aprilie 2018, împotriva populaţiei din localitatea Douma din Siria, trebuie investigate de urgenţă, de o manieră independentă şi imparţială. Ministerul Afacerilor Externe pledează pentru tragerea la răspundere, în urma anchetei, a persoanelor vinovate de comiterea unui asemenea act", consideră MAE.

 

Ministerul Afacerilor Externe reafirmă necesitatea soluţionării conflictului din Siria, care a provocat suferinţă populaţiei siriene. Consideră, de asemenea, esenţial ca toate părţile implicate în dosarul sirian să continue să sprijine activ demersurile ONU destinate încheierii acestei crize, pe baza rezoluţiilor relevante ale Consiliului de Securitate al ONU, în special a Rezoluţiei 2254/2015 şi a Comunicatului de la Geneva (2012).

TAGS : siria sua romania klaus iohannis reactie
Comentarii
emil 2018-04-14
In urma razboiului multi viteji aproba....
?????? 2018-04-14
Ați remarcat cumva dacă ,cu câțiva ani în urmă ,în Siria ar fi fost verificată conformare la condițiile de neproliferare a armelor chimice, Siria fiind printre statele semnatare ale unui astfel de acord de neproliferare a armelor chimice ?
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
976
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22