Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFPateticul și falsul automartiraj al lui Ioan Aurel Pop
2018-04-15
28
Nu, domnule Ioan Aurel Pop, nu vă condamnă nimeni la moarte – este chiar jenant să pozați emfatic în martir. Ceea ce se așteaptă de la dumneavoastră este o asumare demnă a trecutului, dacă a existat un pact cu diavolul roșu, sau o clarificare a prezenței pe lista „brigadierilor” generalului de securitate Aristotel Stamatoiu.

 

Devoalarea prezenței numelui noului președinte al Academiei Române, Ioan Aurel Pop, pe o listă a „brigadierilor” generalului de securitate Aristotel Stamatoiu a scos la iveală dezinteres – la unii, din ignoranță, la unii, din insolență – față de aflarea adevărului și bășcălie ticăloasă ori atacuri imunde la adresa celor care fac recurs la memorie, care vor să facă lumină în ceea ce privește istoria sistemului totalitar românesc; acestea sunt simptome că parte din societate este încă tributară fostului regim și, dacă ar avea ocazia, l-ar putea face, într-o formă sau alta, reversibil. Iar din partea lui Ioan Aurel Pop, a scos la iveală un patetic și fals automartiraj.

 

Mă aștept ca dl. Hodor, CNSAS, Revista 22 și alte instanțe (mai mult sau mai puțin morale) să ne ceară, spre a se face dreptate, condamnarea la moarte”, își încheie noul președinte al Academiei Române, Ioan Aurel Pop, un text pe care l-a publicat pe pagina sa de Facebook, ca un fel de drept la replică după ce Mădălin Hodor, istoric și cercetător la CNSAS, a publicat în Revista 22 o listă cu 200 de nume care apăreau pe un tabel al ”colaboratorilor care sunt în legătura unității nooastre”,  adică așa-numita Brigadă Antiemigrație. E vorba de unitatea UM 0225 din cadrul Departamentului Securităţii Statului care se ocupa de „contracararea acţiunilor ostile RSR desfăşurate de centrele de propagandă din străinătate”, de urmărirea emigraţiei româneşti, cu alte cuvinte.

 

În acest text, Ioan Aurel Pop nu aduce nicio lămurire referitoare la prezența numelui său pe acea listă de colaboratori a fostei Brigăzi Antiemigrație a Securității. Era suficientă o respingere inechivocă a unei colaborări. Dar este doar un text persiflant („îmi cer scuze tuturor acuzatorilor mei fiindcă am ales deliberat să mă nasc în 1955, în loc să fi fost contemporan cu Alexandru cel Bun”), ironic la adresa lui Mădălin Hodor, a Revistei 22, a CNSAS și a „altor instanțe mai mult sau mai puțin morale”. Și, în egală măsură, un text autoflatant, cu excese de egolatrie, din care aflăm că dl Pop a fost eminent de la grădiniță până la facultate – deși nimeni nu i-a pus în discuție, acum, nici competențele profesionale, nici valoarea operei și deși eminența unui elev, a unui student din anii comunismului nu îl scutea de o eventuală racolare sau colaborare cu Securitatea. În plus, un text prin care Ioan Aurel Pop extinde fără temei și în mod fals vina la „aproape toți dintre aceia care am trăit înainte de 1989 și am fost maturi în acei ani odioși”, deși articolul care a inflamat spiritele nu viza culpabilizarea unei întregi generații de membrii PCR. Un text prin care dl Pop se automartirizează în mod teatral și penibil. În nota aceasta de martiraj îl începe („Din afirmațiile unor formatori de opinie din România, înțeleg că aproape toți dintre aceia care am trăit înainte de 1989 și am fost maturi în acei ani odioși ar trebui să murim fizic sau spiritual, să ne plecăm veșnic și să ne facem neîncetat «nostra culpa») și, cum aminteam, în aceeași notă îl încheie („și mă aștept ca dl.Hodor, CNSAS, Revista 22 și alte instanțe (mai mult sau mai puțin morale) să ne ceară, spre a se face dreptate, condamnarea la moarte”).

 

Nu, domnule Ioan Aurel Pop, nu vă condamnă nimeni la moarte – este chiar jenant să pozați emfatic în martir. La fel cum, ca o paranteză redundantă, nu a fost și nu este cerută condamnarea la moarte a niciunui securist, turnător, nici măcar torționar. S-a încercat, cândva, în zorii democrației românești, oprirea avântului foștilor nomenclaturiști și foștilor securiști de a accede în funcții publice. După cum știți, lustrația a eșuat. Pentru că Puterea fusese confiscată, în acel final de an 1989, de oameni din eșaloanele doi și trei ale fostei nomenclaturi. Dar asta e poveste veche și, din păcate pentru toți cei care ne-am dorit un proces de lustrație, un capitol definitiv închis.

 

Ceea ce se așteaptă de la dumneavoastră, domnule Ioan Aurel Pop, este o asumare demnă a trecutului, în cazul în care acea pată numită colaborarea cu fosta Securitate este reală. Așa ar fi corect și moral. Pentru că nu toți cei care nu au fost contemporani cu Alexandru cel Bun au făcut, în anii comunismului, pactul cu diavolul roșu, deci nu e un fapt care ar putea fi invocat drept circumstanță atenuantă. Solicitați-vă dosarul la CNSAS și faceți-l public; nu este suficientă invocarea, prin vocile prietenilor sau ale adulatorilor din presă sau din alte medii, a unei adeverințe de necolaborare emise de CNSAS în 2009, pentru că suntem în 2018, iar între timp SRI și SIE au mai predat CNSAS câteva sute de metri de arhive. Veți spune, probabil, că într-un stat de drept cel care acuză trebuie să aducă dovada. E adevărat. Doar că Mădălin Hodor nu v-a acuzat de nimic, ci doar a prezentat facsimilul unei liste de colaboratori, document existent în arhiva CNSAS, pe care se află și numele dumneavoastră. Persoană publică fiind, aveți obligația morală să clarificați lucrurile, sunteți, totuși, președintele Academiei Române și rectorul unei mari universități din România. Să nu le lăsați în coadă de pește așa cum ați făcut după retragerea titlului de doctor lui Victor Ponta, deși în 2012, când a izbucnit scandalul privind plagiatul din teza de doctorat a acestuia – și când dl Ponta era la putere și, se întrevedea, pentru o perioadă lungă și fastă (și) pentru el –, ați refuzat să vedeți evidența și v-ați delimitat de colegii din CNATDCU, care stabiliseră că teza este plagiată.

 

 

TAGS : ioan aurel pop colaborator madalin hodor lista securitatea statului
Comentarii
Liviu 2018-04-16
1. Acest individ nu e sigurul care s-a facut presul Securitatii.

2. Securitatea n-a fortat pe numeni sa devina turnator; presiuni, amenintari, da, s-au facut, dar daca cel tintit de securisti se tinea tare si refuza, gata, era lasat in pace.

3. Securitatea a avut turnatori care acceptau imediat colaborarea si a avut si voluntari, indivizi care solicitau sa intre in serviciul ei.

4. Cele de mai sus sint 100 % adevarate si vin din experienta unui detinut politic si din experiente personale de dinainte de 1990.

5. Nu stiu din care categorie a facut parte Pop- voluntar sau recrutat, dar, probabil, a facut-o nu din dragoste de comunism ci pentru a avea o viata mai buna decit a acelora care au avut coloana vertebrala.

6. Nu e important daca el a turnat sau nu, e important ca a pactizat cu o organizatie criminala.
ubu 2018-06-10
pe un simplu tabel dubios pe care securistul il umplea din burta cu numele unor valori ca sa fie bine vazut de sefii sai, tabel pe care chiar ei au scris NU nu se poate conchide colaborare cu securitatea.Daca s-ar verifica poate cu aceeasi idee primitiva despre drept trecutul colaboratorilor revistei 22 s-ar ajunge ca jumatate sa umble cu cenusa in cap desi, poate, n-o merita.
Victor Grigor 2018-04-18
Daca ati fost detinut politic inseamna ca aveti o varsta inaintata sau, daca nu, faceti parte dintre acei ndivizii care , condamnati pentru diverse delicte in timpul lui Ceausescu, au pozat ulterior _pentru o mai buna impresie artistica _ in autentici detinuti politici! Daca faceti parte din prima categorie, aveti grave probleme de discernamant atunci cand concluzionati ca documentul prezentat de MD reprezinta dovada unei astfel de colaborari. Documentul este extrem de dubios : 1. prin faptul ca are prima pagina numai fata, nu si verso_ asa cum au toate celelalte foi; 2. prin faptul ca se pretinde ca pagina a doua s-a pierdut , desi trebuia sa fie pe verso-ul paginii intai_ asa cum sunt toate celelalte pagin numerotate cu un numar par(4,6,8,); 3. prin faptul ca toate foile prezinta o dubla capsare_ ceea ce atesta ca au facut parte inainte dintr-un alt dosar;4. prin faptul ca in dreptul numelui lui I.A. Pop se mentioneaza un foarte clar _NU!; 5. prin faptul ca nu este mentionat , ca in cazul majoritatii celorlalte nume vreun alt indicativ. Mai exista si argumente logice care exclud posibilitatea ca I.A. Pop sa fi facut parte dintr-o echipa a carui rol era sa urmareasca activitatea diasporei romanesti, in primul rand faptul ca acesta nu a calatorit niciodata in Occident inainte 1989_ asa cum Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu au facut-o cu dezinvoltura atunci cand au beneficiat , prin intreventia marelui Constantin Noica, de doua burse Humboldt in Germania de Vest! Binenteles, in perioada cand a facut parte din conducerea CNSAS, domnul Plesu a avut grija sa stearga urmele fructuoasei lor colaborari cu Securitatea. Deci , in concluzie, daca A.I.Pop , in pofida Adeverintei eliberate de CNSAS ca nu acolaborat cu institutia incriminata _ pe baza unui act alcatuit din niste foi ce prezinta toate indiciile ca au facut parte din documente diferite_ poate fi acuzat de ceva, atunci ce acuze ar trebui sa le aducem marilor intelectuali, demolatori de constiinta nationala, care ne-au indrumat pasii in epoca de dupa asa zisa revolutie?
Cornel 2018-04-16
Napârcă sorosista! Tot ce e romanesc îți pute !
Alin 2018-04-17
@Cornel

Cand scrieti asa de vehement, aveti si argumente pe care puteti sa le prezentati?

De fapt ce inseamna "naparca sorosista"? Concret.
Din ce reiese ca persoana la care va referiti (de fapt, la cine?) nu suporta "tot ce e romanesc"?

woland 2018-04-16
Iata prezumtia de vinovatie in toata splendoarea. Nu are importanta ca dl. Pop are un certificat de la CNSAS care atesta ca nu a colaborat cu securitatea. Nu conteaza nici acel "NU" care apare in dreptul numelui sau pe lista publicata de onor Hodor. I se cere sa confirme sau sa infirme, dar dansul a facut deja acest lucru imediat dupa publicarea mizeriei in revista specializata in dezinformari, Revista 22. Cu alte cuvinte, nu dl. Hodor trebuie sa demonstreze ca Ion Aurel Pop a colaborat cu securitatea. Dl. Pop trebuie sa demonstreze, nu existenta vreunui document, ci inexistenta acestuia.
Alin 2018-04-17
Cunosc o persoana cu certificat CNAS care dupa mai multe pahare de vin a zis cu mandrie:
He, he, certificatul ala l-am pus deasupra WC-ului, nici nevasta mea nu stie pe cati i-am avut la mana si i-am zis la "Tovarasii"!
Trebuia sa fim vigilenti, am fost si sunt, n-am mama, n-am tata, toti trebuie cercetati!"

Cati or fi ca el?
Victor Grigor 2018-04-16
Patetica si falsa lupta impotriva colaboratorilor securitati,i pe care o duce Madalin Hodor , secondat de delicata dvs. persoana, ar trebui sa se concentreze in primul rand pe studiul activitatii desfasurate in perioada comunista de catre patronii spirituali ai GDS-ului si ai Revistei 22_ marii formatori de opinie corect politica de la noi-_ Silviu Brucan, Gabriel Liiceanu,Andrei Plesu sau Lucian Boia! Ati fi foarte convingatori in ceea ce faceti daca , in loc sa va preocupe plagiatul unui Ponta, ne-ati delecta cu o ancheta despre plagiatul lucrarii de doctorat al ucenicului lui Brucan _ Liiceanu_ autorul celebrulu" Apel catre lichele", beneficiar al unei burse in Humboldt intr-o perioada in care nimeni nu putea iesi in Occident fara a fi colaborator de nadejde al Securitatii. Numai ca lucrul asta v-ar scoate din schema de salarizare a independentei publicatii la care scrieti! In plus , probele acestei colaborari, pe care logica ne obliga sa o admitem fara rezerve_ n-ar fi deloc usor de gasit- dat fiind faptul ca "intelectualilor" basisti li s-au curatat dosarele , dupa exemplul atat de curatului lor protector de parcurs , Traian Basescu. Asa ca nu va mai ramane , in aceasta situatie< decat sa va urmati setea, atacand orice persoana care ar putea_ in viziunea Legiunii Sorosiste din Romania_ sa puna in pericol mersul nostru catre dezintegrarea nationala. Pentru aceasta operatie , cei mai indicati sunt neifricatii lustragii ai generatiei care n-a apucat vechiul regim decat din postura de Soimi ai Patriei, precum acest Isteric Madalin Hodor. Dar pentru ca el singur, prin zelul sau putintel deplasat, nu facea o impresie prea buna_ se simtea nevoia unei interventii in genul moralismului cultivat de Ana Blandiana, mama motanului Arpagic. Se pare ca rolul pe care il jucati, stimata autoare , va vine foarte bine, insa v-ar face celebra daca ar contine si urmatoarea replica: "Domnilor Liiceanu si Plesu, noi nu va dorim moartea, dar ca persoane publice si intelectualii cei mai mediatizati ai perioadei post decembriste, nu ne lasati in coda de peste si spuneti-ne cum ati beneficiat de burse de studiu in Germania intr-o vreme cand Ioan Aurel Pop nu pute iesi numai pana in Ungaria ori Cehoslovacia? Daca el ,pentru a beneficia de asa avantaje a facut pact cu Diavolul, voi cu cine ati facut pact?" Aveti capacitatea morala sa le puneti o astfel de intrebare, stimata Melania Cincea?Eu ma indoiesc! In cazul ca nu aveti, asa cum e si firesc dupa tonul si pozitia dvs._ incercati sa nu mai vorbiti in numele moralitatii pe care n-o aveti_ nici dvs., nici marele cercetator Madalin Hodor.
Victor Grigor 2018-04-18
Draga Isoscel, cand cineva scrie un text mai lungut in cinci minute, si-l verifica in 30 de secunde, poate pati ca in loc de "burse Humboldt in Germania" sa scrie asa cum am scris eu, mai ales ca nu exista posibilitatea unei interventii menite sa corecteze textul dupa afisarea lui integrala. Daca la mine nu e decat o neglijenta in redactare, care se poate intampla oricarui om, in cazul tau este evident vorba de o disfunctie de natura cognitiva faptul ca nu esti capabil sa aduci un contraargument in raport cu afirmatiile mele. Cat despre faptul ca nu ai curajul sa glasuiesti sub propriul nume, lasi sa se creada ca ti-e rusine chiar si tie sa porti unul de om _ motiv pentru care ti-ai ales numele unui triunghi ... desi mai potrivit ar fi fost unul de frumoasa traditie romaneasca precum: JOIAN, VINEREAN, MIERCUREAN etc.. care ti-ar pune mai bine in valoare aptitudinile intelectuale care te fac sa fii pertener de pasune cu distinsul cercetator Madalin.
Isoscel 2018-04-18
"...beneficiar al unei burse in Humboldt " ! Asta ne spune tot despre tine, neghiobule ! Pacat ca -l acad.I.A.Pop are asemenea slugi imbecile ! Probabil ca i-ai fost llivrat odata cu indemnizatia de colaborator !
Victor Grigor 2018-04-18
Enigmatica Marie, eu nu simt nici o curiozitate in legatura cu identitatea dvs. insa_ dat fiind faptul ca nu aduceti nici un argument in favoarea afirmatiei pe care o faceti despre mine _ as fi interesat sa aflu care sunt misterioasele cai prin care ati ajuns la aceasta concluzie. Eu nu am facut altceva decat sa contest "moralitatea" demersului jurnalistic al autoarei acestui articol pe baza unor argumente. Daca argumentele mele nu sunt valabile_ contracarati-le_ daca aveti cu ce!
Maria 2018-04-17
@victor grigor, sunteti un simplu troll sau aveti si trese pe umeri?
oscar 2018-04-16
In primul rand ca membri PCR nu erau recrutati ca informatori al fostei securitati decat cu aprobarea partidului !!! Securitatea avea colaboratori din randurile intelectualitatii romane pentru a combate actiunile potrivnice Romaniei. Acestia nu dadeau note informative sau turnau vecinii,fosti legionari,fosti taranisti etc la secu !!! Erau folosite imensele cunostinte ale acestora pentru combaterea iredentismului maghiar,atacurile la independenta statului roman(inclusiv cele ale tarilor socialiste prietene atunci )falsificarea grosolana a istoriei Romaniei etc,cu mijloace stiitifice !!! Pe cand se vor publica doasarele reale de la CNSAS ale lui Plesu,Liiceanu si altii !!!
Golan 2018-04-16
Nu stiu ce aveti cu omul.L-a integrat pe gen.in rez.Coldea la UBB Cluj,a semnat probabil favorabil neplagiatul lui vvPonta si al Laurei Kovesi,deci e un elemaent democratic pana in panzele albe.Drept ii ca unii dintre noi,''maturi''in anii comunismului eram antisecuristi,adica Iude in viziunea gen.Coldea,dar altii,cum ar fi Ioan Aurel Pop,s-au aliat cu aparatoarea patriei,adica cu vechea Securitatea,iar acum cu democraticul sri,deci e patriot.Am obsevat si eu ca Even.zilei nu-i convine dezvaluirea listei asteia,d'a cred ca in continuarea listei s-ar putea afla si numele fostului prieten al lui c.nistorescu,ma refer la I.cristoiu,ca de aceea isi apara fostul coleg.
lucid 2018-04-16
Impresia mea este ca se fac unele jocuri "ciudate" in SIE, caci de regula niciun serviciu de informatii nu-si deconspira oamenii inca activi. Ca SIE este urmasa inclusiv legala a CIE ex DIE e de necontestat, preluand tot "activul' dupa 1989, inclusiv colaboratorii cu sau fara angajament semnat. E clar ca cineva din SIE - persoana de decizie - l-a dat in gat pe I-A Pop, e posibil si la o cerere externa. I-A Pop nu poate face acum decat sa-si dea demisia ca presedinte al Academiei caci face foarte mult rau institutiei. Nimeni nu-l acuza de nimic gen politie politica, turnatorie, etc ci doar de faptul ca se stia cu musca pe caciula ca aflat pe "listele" CIE-SIE si a continuat sa dea din coate pe scara sociala cand se putea multumi cu pozitia strict stiintifica.
Marius 2018-04-16
In sfirsit un comentariu adecvat. Cineva a hotarit. Profesorul putea sa se multumeasca sa predea Paleografie Latina, o facea excelent prin 2000-2003. Il iubeau toti studentii si romani si maghiari. Dar apoi a intrat in cariera... Cu cine va fi inlocuit? Cine va veni in locul sau nu va fi mai bun. :(
BASCA 2018-04-16
Sa nu fim naivi,astfel de lichele se autointretin cu iluzia faptului ca au facut bine,ca fara ei lucrurile ar fi stat mult mai rau.Nu ne ramane decat sa-i punem la colt spunandu-le verde-n fata ca sunt niste nesimtiti trecatori.
Dan Plesoianu 2018-04-15
Tupeul, obraznicia, dispretul sint elemente comune tuturor securistilor. Mai grav este ca, cu aceasta alegere a tov. Pop drept presedinte al Academiei, devine din ce in ce mai evident ca Securitatea nu a murit, ci e foarte bine mersi, si la putere. Pentru ca nu pot crede ca traseul profesional, punctat cu diverse functii din ce in ce mai inalte, al tov. Pop, se datoreaza numai valorii dinsului, si nu si calitatii de securist. Si, din nou, cum este oare posibil ca UBB sa fi avut la conducere (cel putin) doi securisti, unul dupa altul, in anul de gratie 2018, la 28 de ani de la "caderea" securismo-comunismului (cadere care a fost de fapt o inaltare) ?
Anca 2018-04-15
Cand a fost acuzat ca a semnat scrisoarea de sustinere a ministrului Pamblica, a negat, a spus "nu stiu cum a ajuns semnatura mea acolo" si lumea a fost multumita, l-au aparat, toti indignati...Eu as fi dorit sa mearga mai departe, sa spuna ca se va interesa legat de acest aspect CUM si cine a semnat in locul dansului? sa verifice daca intr-adevar ii apare semnatura, sa arate ca e infuriat, caci mi se pare grav asa ceva. M-a dezamagit un pic.
Marius Nicolescu 2018-04-15
Națiunea română e de o slăbiciune care covârșește. Demnitatea este la pământ, cinstea a mâncat-o lupul. Nu mai există în țara aceasta oameni onești, cinstiți și drepți, curajoși și bărbați. Cum să te lamentezi fără rușine că singura ta vină este că nu ai fost contemporan cu Alexandru cel Bun? Nici eu nu am fost contemporan cu Napoleon Bonaparte și, deși născut cu un an mai devreme decât președintele Academiei Române nu am fost turnător la Securitate și nici membru de partid. Lucrarea magnifică a domnului Hodor și fluxul și refluxul de păreri pro și contra al cititorilor arată cât de scindată este societatea românească, grabnic incredulă și ușor manipulabilă de către televiziunile noastre și de către ziariști ușor sau grav pătați de colaborare și adânc băgati în afaceri murdare.
Este cazul ca ziariștii de la Revista 22 să facă în jurul cercetătorului Hodor un puternic vaccin anti diversiune. Diversiune ce nu se mai sfârșește. De la Nicolski și Apostol, trecând pe la Pacepa, Postelnicu și Vlad Iulian și de la Voican Voiculescu, Măgureanu și Timofte la Maior și Coldea. E înfiorător dar adevărat că aproape 30 de ani, începând cu 1990, am mers pe linia Securității și a Diversiunii. Cineva trebuia să descopere vălul imposturii crase made in Romania.
Felicitări domnului Hodor! Și mult succes în continuarea Lucrării. Cu L mare.
Rog pe colegii domnului Hodor să nu-l abandoneze. Hahalerele se simt, încă, minunat în această țară.
Cu cele mai respectoase gânduri,
M. Nicolescu
Nagy Viktor 2018-04-15
Fiţi liniştiţi!
Cei care au încheiat pactul cu diavolul roşu, nu-şi vor turna niciodată cenuşă în cap. Şi nu vor recunoaşte pactul. Şi nici nu vor demisiona, deoarece sunt (în marea lor majoritate) lipşiţi de demnitate.
Iar cariera fulminantă (ante- şi postdecembristă), mai explică şi posibilitatea existenţei pactului amintit. (Sistemul a avut, are şi va avea grijă de creaturile.)
Dl. Pop - o aparenţă europeană, dar de fapt este ceva profund, profund dezamăgitor.
Aşa academie, aşa şef merită.
Iar în privinţa rectorului, din păcate şi UBB are încă schelete multe în dulap. (Un alt exemplu răsunător ar fi Marga...)
Albescu 2018-04-16
@ Ioan Cosma
Ești neinformat ! ?
Cazul Marga a fost devoalat, ÎN TOTALITATE, în anul 2015, ÎN INSTANȚĂ.
DEFINITIV și IREVOCABIL !
Individul are un trecut murdar, și un prezent, cel puțin până în 2015, idem. Și-a permis să mintă, cu nerușinare, nu numai Opinia publică, atâția ani, ci și instanța de judecată. Procesul a durat 2 ani.
A scăpat, foarte ușor. Putea fi condamnat pentru sperjur.
Hotărârile unei instanțe de judecată le exced pe cele ale CNSAS.
Instanța l-a felicitat, în limbaj juridic, pe intimat (d-l prof. dr. emerit Sârbu Costel, de la UBB Cluj-Napoca), pentru rolul jucat în asanarea morală a Societății românești.
A consemnat chiar și "Evenimentul zilei".
Dacă te-ai născut în 2016, n-am nimic de zis.
16.04.2018
Ioan Cosma 2018-04-16
Ar fi cazul de prudență. Nu amestecați lucrurile. Nu s-a putut dovedi nimic la Marga - doar o confundare a lui cu un istoric care participa la congrese internaționale (fapt verificabil). Restul sunt bătălii ale "Grupului de la Cluj", care era într-adevăr și este implicat! Să nu ne luăm după povești. Relativ la Ion Aurel Pop, în urmă cu trei luni l-a făcut profesor la ubb pe Coldea, iar primul lui doctor honoris causa a fost Vasile Dâncu (verificabil). Cam acolo suntem!
Isoscel 2018-04-15
Excelent articol ! Excelenta punere la punct a ingamfatului si suficientului acestuia ! Si eu am fost matur in timpul comunistilor si s-a intamplat sa nu fiu chiar de neobservat, si mi s-a propus si mie de catre securistul institutiei sa semnez un agajament, dar nu l-am semnata. Iar, ca scap (se facuse miezul noptii si nu ma mai lasa sa plec) , am spus: cand voi avea eu ceva sa va comunic , voi veni eu fara nici un agmajament ! Si nu mi s-a intamplat nimic ...foarte grav. Iar ceea ce mi s-a intamplat totusi (cum ar fi refuzul de a ma lasa sa plec in Polonia cu bursa UNESCO) a fost compensat de linistea pe care am avut-o, atunci si dupa ceea, ca nu am acceptat sa fiu un colaborator al ticaosilor. Poate ca d-l Pop (intamplator sunt tot ardelean si si port doua dintre numele domnului academician) a suferit presiuni mai puternice la care nu a rezistat. Ar fi cazul sa-si asume slabiciunea daca a fost asa. Iar daca lucrurile stau altfel si este pe lista dintr-o eroare, ar trebui sa o explice . Si in nici un caz, asa cum scrie autoarea , sa o faca pe victima ! Fiindca eu intreb: pentru ce ar fi victima ? Isi asuma merite actuale si riscuri pe masura atat de mari incat cineva sa-i vrea capul ? Haida de ! Funar si altii au spus lucruri mult mai grave si chiar ineptii si nu i-a rastignit nimeni ! P.S. Cat de bine va fi pentru Academie ca domnul I.A.Pop este presedintele acesteia, se va vedea. Deocamdata atitudinea d-sale, asemantoare cu cea a lui Dragnea in fata proceselor "nedrete" foste si viitoare, mi se pare degradanta si stanjenitioare pentru ceilalti membri ai Academiei si pentru Institutie chiar !
Hans 2018-04-16
Intradevar, un articol , compunere excelenta, al doamnei , Melania Cincea....
manu 2018-04-15
Tot comentariul asta e menit sa atragă atenția doar ca să ne aflam în treabă ca, nu-i asa, totul trebuie comentat, fie și doar de dragul comentariului. Poate puteți gândi și altfel. Sau doar gândi: Ioan Aurel Pop chiar este o persoana integră și nu poate comenta afilierea la ceva ce nu exista decât în mințile bolnave... Popor de cretini care mânjesc cu rahat orice nu le perie lor blana de parveniți...Oricine poate comenta orice despre oricine, că se găsesc automat cretini să le cânte în strună...Se pare că am reușit să reinventăm vânătoarea de vrăjitoare. Bravo nouă, popor de ....
Laura Bretan 2018-04-16
Mă îndoiesc serios că persoana în discuţie, I.A.Pop, are habar ce este onoarea şi toate celelalte virtuţi conexe. De ce nu-l dă în judecată pe dl Hodor, ca să-şi "repereze onoarea", în loc să se văicărească?
M-a amuzat teribil să-l văd pe marele academician lăudându-se cu şefiile lui de promoţie - în ţara în care licenţele & doctoratele se vând la kilogram, ieftin. A fi şef de promoţie nu scuză lipsa de caracter, arivismul, nesimţirea şi prostul gust.
Nagy Viktor 2018-04-15
Prin atitudinea şi poziţionarea de până acum, nu a dovedit acest fapt. Cretin e cel ce zice despre alţii fără probe.
Total 28 comments.
Recomandari
7681
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22