Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Toader spune că va sesiza CCR privind refuzul președintelui de a o revoca pe șefa DNA
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-04-16
Actualitate Interna
3

Imediat după anunțul făcut de președintele Klaus Iohannis, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că va sesiza Curtea Constituțională în legătură cu refuzul președintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA.

 

 

Anunțul făcut de Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook:

 

„În condițiile în care Președintele României nu are abilitarea legală și nici competențele funcționale de evaluare a activității profesionale și manageriale desfășurate procurorul șef al DNA;

 

În condițiile în care argumentele care au stat la baza declanșării procedurii de revocare au devenit mai actuale și mai consistente;Văzând legislația aplicabilă în acest domeniu;

 

Valorificând jurisprudența instanței de contencios constituțional, Vom sesiza Curtea Constituțională cu privire la refuzul Președintelui de revocare din funcție a procurorului șef al DNA!”.

 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că nu va da curs cererii ministrului Justiției privind revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, afirmând că motivele invocate de Tudorel Toader, care „în mare parte nici nu corespund prevederilor legale”, nu au fost „de natură să îl convingă”.

TAGS : tudorel toader laura codruta kovesi dna
Comentarii
Darie 2018-04-16
Acest penibil care nu ratează nici o ocazie pentru a fi și mai penibil. O, Doamne! O comedie de prost gust, pe de-asupra și cu actori proști. Dar, asta nu e o problemă, toți acești ridicoli jucând pe banii noștri, nu pe ai lor, sigur că da.
Horia 2018-04-16
Daca presedintele Romaniei nu e competent sa-si spuna cuvantul atunci dece constitutia tarii ii atribue presedintelui dreptul la hotararea de riguare. Daca ar fii fost de acord cu cererea lui Toader, totul era ok. NU e asa !!!
Alexandrina Rada 2018-04-16
Pana la capat Tudorele si dincolo de el!
Nu s-a mai auzit de atata determinare si zel. Merita o cauza mai buna.
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
966
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22