Femeile din PSD îi apără onoarea partenerei lui Dragnea și dau în judecată TNR-amendat de CNCD

Dora Vulcan | 25.04.2018

CNCD a amendat publicația Times New Roman de la autor până la administrator pentru un articol considerat discriminator la adresa partenerei lui Dragnea. Cele mai vizibile femei din PSD i s-au alăturat acesteia în procesul pe care i l-a intentat publicației.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Primarul general al Capitalei Gabriela Firea, premierul Vasilica Viorica Dăncilă, ministrul de Interne Carmen Dan și ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu își leagă numele de cel al partenerei liderului PSD, Irina Tănase, într-un proces intentat de toate cinci publicației Times New Roman pentru un pamflet publicat în martie sub titlul ”Curva lui Dragnea asaltată de pesediști...”.

 

Informația figurează pe portalul instanțelor și a fost anunțată de ziare.com. 

 

Articolul a fost indicat marți și de Consiliul Național de Combatere a Discriminării care a amendat publicația Times New Roman, directorul, editorul șef, autorul și  administratorul cu amendă de 16.000 de lei.

 

”Articolul postat pe pagina de internet www.timesnewroman.ro, din data de 12.03.2018, cu titlul “Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști, …’’, prin care se creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate al acestora” - se spune în hotărârea adoptată marți de CNCD. Consiliiul mai obligă Times New Roman să publice timp de 30 de zile, în fiecare zi, un rezumat al hotărâririi care conține și titlul articolului considerat discriminator, în propria publicație și în alte două publicații naționale. 

 

Cazul a fost deschis la Tribunalul Bucuresti in 30 martie 2018, iar parati in acest caz sunt: firma Infant Media SRL, administratorul acesteia, Alexandru Dona, redactorul sef al publicatiei, Calin Petrar si redactorul Ovidiu Eftime. Instanta nu a stabilit inca un termen de judecata.

 

 

 

 

 

 

Times New Roman, amendat de CNCD pentru articolul ”Curva lui Dragnea, asaltată de pesediști...”

 

 

”Articolul postat pe pagina de internet www.timesnewroman.ro, din data de 12.03.2018, cu titlul “Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști, …’’, prin care se creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate al acestora conform art. 2, alin.1. și art 15. din O.G. 137/2000, republicată;

 

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 lei pentru Infant Media SRL, care administrează publicația, 5.000 lei pentru autorul articolului, 3.000 lei pentru editorul șef și 3.000 lei pentru administratorul Infant Media SRL și obligația de a publica pe www.timesnewroman.ro un rezumat al hotărârii în speță (pentru o perioadă de 30 de zile) precum și în două cotidiene naționale.

 

Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (8), cu excepția amenzii privind administratorul societății comerciale (două voturi împotrivă)”,  informează Consiliul Național al Discriminării într-un comunicat remis presei marți. 

 

 

foto wall-street.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22