Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFCererea
2018-05-02
4
A trecut și 1 Mai, ziua celor ce muncesc. Ceilalți au mai multe. Preferații PSD-ului sunt infractorii. Afinități elective. Tocmai s-a votat ca pedepsele de până în 5 ani să fie executate la domiciliu sau în weekend.

Revine și bonusul de 20 de zile de libertate pentru fiecare carte, invenție sau inovație produsă în timpul detenției. La acest capitol, Dragnea stă - cu anticipație - foarte bine: a inventat-o pe Dăncilă. Cei doi s-au dus pe furiș în Israel, unde au fost invitați drept mulțumire pentru că vor să mute Ambasada României la Ierusalim cu o grabă care a contrariat UE și i-a supărat pe arabi. Or, nu prea e bine să îi superi pe arabi. O știu toate capitalele europene.

 

Noroc că Bucureștiul nu prea arată a capitală europeană. Tovarășa însă nu se teme de riscuri: Dăncilă a privit zâmbitoare cum o fetiță de 3 ani era pusă să se dea peste cap pe asfalt în fața ei. Ca dovadă de ce suflet stă în piepții unei rochii. Antrenoarea fetiței a negat orice risc: „Noi nu ne-am dat niciodată peste cap când eram mici?“. Și după. Uite, Dăncilă se dă zilnic peste cap să-i facă pe plac lui Dragnea - și chiar mai mult decât atât: a dat toată țara peste cap. Asta i-a mărit încrederea în sine. Drept urmare, când Iohannis, după o plimbare cu bicicleta (semn că mai vrea o tură la Cotroceni), a invitat la mediere BNR și guvernul fiindcă se ceartă pe tema inflației, Dăncilă l-a refuzat scurt: „Nu, nu vin, plec în Israel, ce să vă fac dacă nu m-ați întrebat înainte?“. Deși secretizată, discuția a fost dată publicității de PSD, ca să vadă lumea ce vitează e Vasilica. Iohannis s-a declarat amuzat de stenogramă și îngrijorat de „secretomania și ciudățeniile“ vizitei lui Dragnea și Dăncilă în Israel, fără consultarea președintelui țării.

 

Păi, ei sunt statul paralel, binomul, pâinea și cuțitul, secera și ciocanul, Bonnie and Clyde. Nici când a revenit în țară Dăncilă n-a revenit la sentimente mai bune, a refuzat întâlnirea cu Iohannis la Cotroceni. Poate că s-ar fi dus, dar nu a lăsat-o Dragnea. La ora întâlnirii, după ce Dăncilă i-a dat plasă, Iohannis a declarat că aceasta n-a colaborat loial cu președintele țării, ignorând astfel interesele României – drept care i-a „retras încrederea“ (dar chiar avea încredere în ea?) și i-a cerut public demisia din funcția de premier. O cererere simbolică, desigur, căci Dăncilă nu numai că nu-și va da demisia, dar dacă o pune Dragnea e în stare să îi ceară și ea demisia. Atinsă în onoarea ei de marionetă, Dăncilă a explicat că nu s-a dus la Cotroceni fiindcă „președintele voia să mă cheme și să mă certe ca la școală“. Or, ei nu i-a plăcut niciodată școala. Dăncilă se consideră însă un om puternic, „chiar dacă unii au spus că sunt femeie“. Se pare că adversarii săi nu s-au înșelat nici de astă dată. Dar vorba zboară, scandalul continuă, scrisul rămâne: la Cluj tocmai și-a lansat ultima carte Ion Aurel Pop, președintele Academiei, lângă care se aflau Coldea și Dâncu. Numai stele! Vorba poetului: pe umeri stelele curg râu și vuiet dau în cale. Iar Grațiela (ministrul Mediului, pentru cunoscători) cânta dulce a iubirii primăvară: „Și să uităm de tot ce ne-nconjoară“. Asta așa e. Suntem înconjurați. Să vedem cine se mai predă. Și cine scapă.

TAGS : dancila cod penal dragnea iohannis demisie premier ion aurel pop coldea
Comentarii
nidru 2018-05-04
Inainte de anii 90 fosta securitate si fostul partid isi rezolvau anumite probleme cu turnatorii selectatii in general din rindul minoritatilor adica in famiglie,a se vedea componenta etnica in anii 50-60 a securitatii si partidului ,dupa 90 acelesi categorii:securistii,activistii si monoritarii colaboreaza strins .
nicolaie apolzan 2018-05-02
Nota maxima pentru stilul super deconectant al scrisului dv.dar pricepe o dne cine trebuie ca sa nu zic cine anume:scumpa si puternica primministru pe hartie nu in fapt,ca faptele sunt contra ei chiar cum gurita ei.
Laura Bretan 2018-05-02
E Didina lu' Terente, e "bărbată", e "cherchez la femme" a PSD-ului - premiera noastră-n premieră. Dacă i-aş da spre cugetare vechiul proverb "urcă-te, dragă, în jos, că acum în sus te-ai scoborât", cred că ar face strabism şi i s-ar răvăşi coafura.
George Santo 2018-05-02
Stimata d-na Serbanescu,

Va multumesc. Martea, a devenit ziua mea preferata ( evident motivul ??? )

Cu deosebita consideratie,

George S
Total 4 comments.
Recomandari
4063
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22