Cererea

A trecut și 1 Mai, ziua celor ce muncesc. Ceilalți au mai multe. Preferații PSD-ului sunt infractorii. Afinități elective. Tocmai s-a votat ca pedepsele de până în 5 ani să fie executate la domiciliu sau în weekend.

Tia Serbanescu 02.05.2018

De același autor

Revine și bonusul de 20 de zile de libertate pentru fiecare carte, invenție sau inovație produsă în timpul detenției. La acest capitol, Dragnea stă - cu anticipație - foarte bine: a inventat-o pe Dăncilă. Cei doi s-au dus pe furiș în Israel, unde au fost invitați drept mulțumire pentru că vor să mute Ambasada României la Ierusalim cu o grabă care a contrariat UE și i-a supărat pe arabi. Or, nu prea e bine să îi superi pe arabi. O știu toate capitalele europene.

 

Noroc că Bucureștiul nu prea arată a capitală europeană. Tovarășa însă nu se teme de riscuri: Dăncilă a privit zâmbitoare cum o fetiță de 3 ani era pusă să se dea peste cap pe asfalt în fața ei. Ca dovadă de ce suflet stă în piepții unei rochii. Antrenoarea fetiței a negat orice risc: „Noi nu ne-am dat niciodată peste cap când eram mici?“. Și după. Uite, Dăncilă se dă zilnic peste cap să-i facă pe plac lui Dragnea - și chiar mai mult decât atât: a dat toată țara peste cap. Asta i-a mărit încrederea în sine. Drept urmare, când Iohannis, după o plimbare cu bicicleta (semn că mai vrea o tură la Cotroceni), a invitat la mediere BNR și guvernul fiindcă se ceartă pe tema inflației, Dăncilă l-a refuzat scurt: „Nu, nu vin, plec în Israel, ce să vă fac dacă nu m-ați întrebat înainte?“. Deși secretizată, discuția a fost dată publicității de PSD, ca să vadă lumea ce vitează e Vasilica. Iohannis s-a declarat amuzat de stenogramă și îngrijorat de „secretomania și ciudățeniile“ vizitei lui Dragnea și Dăncilă în Israel, fără consultarea președintelui țării.

 

Păi, ei sunt statul paralel, binomul, pâinea și cuțitul, secera și ciocanul, Bonnie and Clyde. Nici când a revenit în țară Dăncilă n-a revenit la sentimente mai bune, a refuzat întâlnirea cu Iohannis la Cotroceni. Poate că s-ar fi dus, dar nu a lăsat-o Dragnea. La ora întâlnirii, după ce Dăncilă i-a dat plasă, Iohannis a declarat că aceasta n-a colaborat loial cu președintele țării, ignorând astfel interesele României – drept care i-a „retras încrederea“ (dar chiar avea încredere în ea?) și i-a cerut public demisia din funcția de premier. O cererere simbolică, desigur, căci Dăncilă nu numai că nu-și va da demisia, dar dacă o pune Dragnea e în stare să îi ceară și ea demisia. Atinsă în onoarea ei de marionetă, Dăncilă a explicat că nu s-a dus la Cotroceni fiindcă „președintele voia să mă cheme și să mă certe ca la școală“. Or, ei nu i-a plăcut niciodată școala. Dăncilă se consideră însă un om puternic, „chiar dacă unii au spus că sunt femeie“. Se pare că adversarii săi nu s-au înșelat nici de astă dată. Dar vorba zboară, scandalul continuă, scrisul rămâne: la Cluj tocmai și-a lansat ultima carte Ion Aurel Pop, președintele Academiei, lângă care se aflau Coldea și Dâncu. Numai stele! Vorba poetului: pe umeri stelele curg râu și vuiet dau în cale. Iar Grațiela (ministrul Mediului, pentru cunoscători) cânta dulce a iubirii primăvară: „Și să uităm de tot ce ne-nconjoară“. Asta așa e. Suntem înconjurați. Să vedem cine se mai predă. Și cine scapă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22