Niște impostori

De Ziua Europei a fost recepție la Cotroceni. În discursul său, Iohannis i-a criticat pe „unii politicieni care aruncă vina asupra UE pentru aproape orice“, sugerând că „e mai bine în afara Europei“.

Tia Serbanescu 15.05.2018

De același autor

Unii politicieni erau de față (Dragnea și haremul său politic: Dăncilă, Firea, Carmen Dan, Olguța) și au ascultat criticile cu aerul că nu despre ei era vorba. Noi? Nici vorbă, ar zice Daddy, noi susținem Europa, noi suntem Europa și în general suntem tot ce vrem. Așa că Firea, crezându-se un fel de premier paralel, s-a înfipt lângă Dăncilă, de unde a fost scoasă cu greu de cei de la protocol și trimisă la locul ei. De unde și melodia populară: Țața-i țață până moare. Tăriceanu a lipsit de la recepție fiindcă prejudecățile nu-i permit să serbeze Europa și nici să calce la Cotroceni. Sinistru personaj! Manechin a fost, manechin a rămas. În acea zi Tăriceanu acuzase opoziția că „așa cum după moartea lui Stalin mai erau unii care-i strigau numele, și ea a rămas cu o placă zgâriată care strigă «lupta anticorupție»“.

 

Rezultă că pentru Tăriceanu lupta anticorupție e moartă. Lui Stalin i-ar fi plăcut decesul ăsta. Și lui Dragnea - care a declarat că „lupta anticorupție a mers prea departe“. De-acum însă va merge unde vrea Daddy sau nu va mai merge deloc. Tudorel a mers și mai departe considerând că experții GRECO care critică atacurile la justiție „nu se ridică la înălțimea conținutului raportului“. Sunt niște proști adică. Tudorel e bine plătit pentru insultele sale: per total, adună 57.500 de lei lunar. La banii ăștia oricine începe să se creadă deștept. „Despre banii românilor“ a vorbit și Iohannis, constatând că „programul de guvernare, aflat pe contrasensul logicii economice elementare“, produce victime în continuare - drept care a cerut din nou demisia lui Dăncilă. „Președintele a prezentat o listă cu minciuni“, a sărit Dragnea, prezentând propria listă cu minciuni - singurele adevărate! - unde toate cifrele creșteau și înfloreau. Rovana Plumb i-a cerut și ea lui Iohannis ca „guvernul să fie lăsat să-și facă treaba“. Dar să mai tragă și apa. Inițial, Dăncilă a tăcut, pesemne la recomandarea lui Daddy: Vasilico, tu mai bine taci, să nu mai zici vreo prostie. Apoi Dăncilă ne-a asigurat că nu e nicio „apocalipsă“.

 

Din contră, e o apoteoză. Adevărul e pe undeva pe la mijloc: e apoteoza apocalipsei. Tot acum CNCD l-a amendat pe Iohannis pentru discriminarea din sintagma „niște penali“. Niște penibili! Poate amendează și romanul Niște țărani. Niște politruci au inițiat și ei o lege care permite campania electorală în școli. În ce hal s-au înmulțit agresiunile asupra copiilor! Acum politicienii tabără pe ei chiar în școli. Niște obsedați. Dornică și ea de relații internaționale, Dăncilă s-a dus la Vatican unde s-a întâlnit cu Papa, căruia i-a dăruit (auzise ea că acolo e foamete) „sămânțe“ de legume. În opinia lui Iohannis, „Dăncilă n-a înțeles ce a vorbit cu Papa“. Mă rog, Dăncilă nu înțelege nici ce spune ea până nu-i explică Dragnea. Precis însă că nici Papa n-a înțeles ce a spus Dăncilă. În fond, este o neînțeleasă - chiar în UE, unde  guvernul a blocat o declarație a Comisiei Europene (despre păstrarea ambasadelor la Tel Aviv) alături de Cehia și Ungaria - care acum 20 de ani erau o companie bună, dar acum sunt un anturaj prost. Politica PSD e simplă: unde-i rău, hop și noi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22